پزشكان زيرميزي بگير از محل كار اخراج ميشوند
وزير بهداشت گفت: پزشكان زيرميزي بگير در بخش دولتي از محل كار اخراج ميشوند البته اين كار باعث اختلال در خدمت رساني به مردم در مناطق محروم ميشود زيرا ممكن است پزشك جايگزين نباشد با اين حال حل ريشهاي مسئله منوط به پرداخت به موقع بيمهها و واقعي شدن تعرفههاي پزشكي است.
مرضيه وحيد دستجردي در پاسخ به اين پرسش كه چرا با پديده زيرميزي پزشكان برخورد جدي نميشود، افزود: زيرميزي گرفتن پزشكان يك پديده زشت است كه حتماً وزارت بهداشت با آن برخورد ميكند اما به دلايلي ما اين برخوردها را در رسانهها منعكس نميكنيم و بنا هم نداريم كه اين كار را انجام دهيم.
وي اضافه كرد: به طور مرتب پزشكاني كه از آنها اين عمل زشت سر ميزند و از مردم زيرميزي ميگيرند و گزارش آنها به وزارت بهداشت و دانشگاههاي علوم پزشكي ميرسد با آنها برخورد ميشود، به بسياري از آنها تذكر داده ميشود و اگر به تذكر داده شده توجه نكنند از محل كارشان جدا و اخراج ميشوند.
وزير بهداشت گفت: ما اين موارد را در رسانهها منعكس نكردهايم و به دانشگاههاي علوم پزشكي هم گفتهايم كه اين كار را نكنند اما مطمئن باشيد كه برخورد صورت ميگيرد و خود من شخصاً مواردي را كه به من منعكس ميشود، پيگيري ميكنم.
وي ادامه داد: برخوردهاي وزارت بهداشت با پزشكاني كه زيرميزي مي گيرند بيشتر به اين صورت بوده كه از محل كار اخراج شدهاند اما اين برخورد ظاهري با اين مسئله است برخورد جدي و ريشهاي براي اينكه بخواهيم اين مشكل را به صورت ريشهاي حل كنيم يكي اين است كه تعرفهها را واقعي كنيم يا به سمت واقعي شدن برويم هر چند شايد نتوانيم در مرحله اول تعرفهها را واقعي كنيم، دوم اينكه پرداختهاي پزشكان را به موقع انجام دهيم.
وحيد دستجردي اضافه كرد: طبق قانون هر فردي از جمله هر پزشك و پيراپزشكي كه در يك جا كار ميكند بايد سر ماه حقوق او را پرداخت كنيم، اگر ما بتوانيم علاوه بر آن برخوردها اين مسائل را هم جدي بگيريم و حل كنيم در حقيقت برخورد ريشهاي با اين مسئله داشتهايم و ميتوانيم اين مسائل رابه طور كامل ريشهكن كنيم و براندازيم.
وزير بهداشت گفت: براي حل اين مسئله نياز است كه دستگاههاي مختلف كه در اين زمينه بايد كمك كنند وارد اين فعاليت شوند و همزمان دانشگاههاي علوم پزشكي و وزارت بهداشت هم برخوردهاي جدي را انجام ميدهد اما براي حفظ شئون جامعه پزشكي و نظام درماني كشور برخوردها را رسانهاي نميكنيم.
وي ادامه داد: اگر بخواهيم تعرفهها را واقعي كنيم نياز است كه تصميم گيران اعتبارات درماني كشور را وارد اين قضيه كنيم ضمن اينكه باز هم تأكيد ميكنم با توجه به تعرفههاي فعلي هم بايد پرداختها را به روز كنيم. 58 درصد درآمد بيمارستانها و مراكز درماني كه درآمد اختصاصي است به پرداخت به موقع بيمهها بستگي دارد كه در بسياري از موارد بين 6 تا 10 ماه در پرداخت آنها تأخير وجود دارد.
وي در پاسخ به اين پرسش كه با اين وجود به نظر ميرسد برخي پزشكان در يك حاشيه امن قرار دارند و كمتر با آنها برخورد ميشود بلكه بيشتر براي نگهداشتن پزشكان با آنها مدارا ميشود، گفت: هيچ حاشيه امني وجود ندارد، سيستم بهداشتي و درماني كشور طوري طراحي شده است كه با همه متخلفان برخورد ميشود اما همان طور كه گفتم بايد اين مسئله را ريشهاي حل كنيم اما وقتي پزشكي كارانه و اضافه كار خود را با 12 ماه تآخير دريافت ميكند و نميتواند زندگي خود را با حقوق دولتي اداره كند، نميشود انتظار حل اين مسئله را داشت.
وحيد دستجردي افزود: ما سالانه حدود 1500 پزشك متخصص را به مناطق محروم اعزام ميكنيم اما واقعي نبودن تعرفهها و پرداختهاي دير هنگام باعث شده كه بسياري از آنها نتوانند زندگي خود را اداره كنند و برخوردهاي ما با متخلفان هم كه به صورت اخراج صورت ميگيرد گاهي باعث ميشود كه ما پزشك جايگزين نداشته باشد و در عمل سرويس دهي و خدمت رساني به مردم در آن منطقه با مشكل مواجه ميشود.
منبع : فارس