50 مطلب آخر
تخت اورژانس : اعتراف وزیر: نابسامانی اورژانس بیمارستانها

وزیر بهداشت درباره اورژانسهایی که طلبه جوان را پذیرش نکرده‌اند اظهار داشت: بیمارستان‌هایی که با موتور به آنجا مراجعه کرده‌ بودند طبق ضوابط وزارت بهداشت نمی‌توانستند پذیرش رسمی داشته باشند و از نظر ما عدم پذیرش محسوب نمی‌شود    . . . . . .    همچنین تلفن‌هایی که از طریق 118 به همراهان بیماران داده شده و روی پیام‌گیر بیمارستان بوده است تلفن‌های پذیرش بیمارستان نبوده‌اند     . . . . . . . .    یک هیأت چند نفره نیز به‌عنوان بازرس ویژه برای بازدید از بیمارستان‌ها فرستاده‌ام که ابتدا از بیمارستان‌های تهران و سپس از بیمارستان‌های شهرستان‌ها بازدید می‌کنند تا اشکالات این بیمارستان‌ها برطرف شود     . . . . . . .     ما هیچ شوخی با بیمارستان‌ها و دانشگاه‌ها نداریم و بیمار اورژانسی حتما باید مورد پذیرش قرار گیرد. هیچ بیمارستانی نمی‌تواند بیمار را پذیرش نکند     . . . . . . .     مسئولیت پذیرش و اداره بیمار در اورژانس بیمارستان‌ها به عهده متخصص مقیم موجود در اورژانس بیمارستان است و متخصص طب اورژانس مقیم باید بیمار را پذیرش بکند و مسئولیت پذیرش نیز بر عهده آنهاست و همه دستیارانی (رزیدنت‌هایی) که در اورژانس هستند باید از متخصص مقیم در اورژانس که از دانشگاه و رئیس بیمارستان حکم دارد تبعیت کامل داشته باشند     . . . . . .     در کنار همه حرف و حدیث‌هایی که در کنار حادثه اخیر پیش آمده، هنوز مشخص نشده که یک بیمارستان در چه شرایطی می‌تواند بیمار را پذیرش نکند     . . . . . .      پس از گذشت یک هفته از شب حادثه پیگیری‌های وزارت بهداشت به محروم کردن 2 رزیدنت از بیمارستان شهدای تجریش و طالقانی منجر شده است      . . . . . . .     وقتی افراد مقصر شناخته شده و سیستم مبرا می‌شود، این ایده شکل می‌گیرد که سیستم، اجازه تخلف در حد به بار آوردن فاجعه را به راحتی به کارکنانش اعطا کرده است      . . . . .     آیا واقعا مسئولیت بیمارستان‌های دولتی دانشگاهی برعهده رزیدنت‌های سال پایین است؟     . . . . . .     آیا وزارت با تعلیق 2 رزیدنت، مشکل مربوط به سیستم را حل کرده‌ و دیگر بیماران پشت درنمی‌مانند ؟    . . . . . .   

جهت رویت تحلیل خبر و آثار و نتایج آن  ٬ میتوانید بر روی کلمهء   ادامه متن  در کادر زیر کلیک فرمائید :  

تحلیل ما

متن کامل

اعتراف خانم وزیر به نابسامانی اورژانس‌های بیمارستانی

 وزیر بهداشت درباره اورژانس بیمارستان‌هایی که طلبه جوان ناهی از منکر را پذیرش نکرده‌اند اظهار داشت: موضوع در حال پیگیری است.

مرضیه وحیددستجردی  بعد از عیادت از علی‌خلیلی، طلبه جوان ناهی از منکر ادامه داد: بیمارستان‌هایی که با موتور به آنجا مراجعه کرده‌ بودند طبق ضوابط وزارت بهداشت نمی‌توانستند پذیرش رسمی داشته باشند و از نظر ما عدم پذیرش محسوب نمی‌شود. همچنین تلفن‌هایی که از طریق 118 به همراهان بیماران داده شده و روی پیام‌گیر بیمارستان بوده است تلفن‌های پذیرش بیمارستان نبوده‌اند.

وزیر بهداشت اضافه کرد: آن چیزی که مهم است اینکه پاسخگویی بیمارستان‌ها و اورژانس‌ بیمارستان‌ها نابسامان بوده است که باید اصلاح شود. خوشبختانه سند ارتقا و ساماندهی بیمارستان‌ها از حدود یک‌سال پیش به بیمارستان‌ها فرستاده شده است. وی گفت: یک هیأت چند نفره نیز به‌عنوان بازرس ویژه برای بازدید از بیمارستان‌ها فرستاده‌ام که ابتدا از بیمارستان‌های تهران و سپس از بیمارستان‌های شهرستان‌ها بازدید می‌کنند تا اشکالات این بیمارستان‌ها برطرف شود.

وحید دستجردی ادامه داد: ما هیچ شوخی با بیمارستان‌ها و دانشگاه‌ها نداریم و بیمار اورژانسی حتما باید مورد پذیرش قرار گیرد. هیچ بیمارستانی نمی‌تواند بیمار را پذیرش نکند. مسئولیت پذیرش و اداره بیمار در اورژانس بیمارستان‌ها به عهده متخصص مقیم موجود در اورژانس بیمارستان است. وزیر بهداشت اضافه کرد: بیمارستان‌هایی مانند شهدای تجریش و طالقانی از بیمارستان‌های بزرگ و جنرال (عمومی) هستند در بیمارستان‌های بزرگ متخصص طب اورژانس باید وجود داشته باشد و متخصص طب اورژانس مقیم باید بیمار را پذیرش بکند و مسئولیت پذیرش نیز بر عهده آنهاست و همه دستیارانی (رزیدنت‌هایی) که در اورژانس هستند باید از متخصص مقیم در اورژانس که از دانشگاه و رئیس بیمارستان حکم دارد تبعیت کامل داشته باشند. وزیر بهداشت گفت: در مورد طلبه جوان تماس با دستیاران گرفته شده بود و دستیار عدم‌پذیرش را اعلام کرده بود. ستاد هدایت بیمار دانشگاه علوم پزشکی نیز وظیفه خودش را انجام نداده که مرتکب تخلف شده است.

«هیچ بیمارستانی حق عدم‌پذیرش بیمار را ندارد».این خبری بود که به‌دنبال اجتناب 26 بیمارستان تهران از پذیرش طلبه‌ ناهی از منکر از سوی وزیر بهداشت، اعلام شد.

دکتر مرضیه وحید‌دستجردی تأکید کرد: هر بیماری که به بیمارستانی مراجعه کرد حتما باید پذیرش شود و درصورت عدم‌پذیرش حتما با آن برخورد می‌شود.البته پیش از این نیز دکتر محمد‌رضا رزاقی، رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی شهید‌بهشتی اعلام کرده بود که مسئولان رده بالای وزارت بهداشت هنوز پیگیر مسئله هستند که چرا در مراکز پزشکی ما که افتخارشان تربیت نخبه‌های پزشکی است باید اینگونه کوتاهی شود. به گفته وی از این به بعد لازم است که از پزشکان کشور آزمون اخلاقی هم گرفته شود.اما در کنار همه حرف و حدیث‌هایی که در کنار حادثه اخیر پیش آمده، هنوز مشخص نشده که یک بیمارستان در چه شرایطی می‌تواند بیمار را پذیرش نکند.

دکتر سید‌سجاد رضوی، معاون کل نظارت و اعتبار‌بخشی معاونت درمان وزارت بهداشت در این باره به خبرنگار همشهری این‌طور توضیح می‌دهد: در برخی از موارد مثل موقعی که بیمارستان تخصص کافی را برای پذیرش بیماران ندارد، عدم‌پذیرش اتفاق می‌افتد مثل بیمارستان اطفال که می‌تواند موارد مربوط به انجام زایمان و سزارین را پذیرش نکند ولی در کل همه بیماران اورژانسی باید توسط همه بیمارستان‌ها پذیرش شوند؛ حتی اگر هم بیمارستانی قادر به انجام این کار نبود باید برای بیمار از بیمارستان دیگری پذیرش بگیرد.

البته در این میان سیستم ستاد هدایت دانشگاه‌ها هم وجود دارد که کارش این است که در اورژانس‌ها و در مواقع بحرانی برای بیماران پذیرش بگیرد.

به گفته دکتر رضوی در مواقع بحران این ستاد باید نسبت به هماهنگی تیم‌ها و بیمارستان‌ها انجام وظیفه کند و این در حالی است که هر سه دانشگاه علوم پزشکی این ستاد را دارند.

اما چرا ستاد هدایت در مواردی مثل مورد اخیر، کاری از پیش نبرد؟
به گفته معاون کل نظارت و اعتبار‌بخشی معاونت درمان وزارت بهداشت در یک کارگروه 5‌ نفره که در وزارت بهداشت برای این امر تشکیل شده پیگیر این قضیه است که چرا این قصور رخ داده است.

دکتر رضوی در ادامه می‌گوید: اگر تخلف بیمارستان‌ها اداری باشد، توسط دانشگاه‌ها بررسی می‌‌شود ولی اگر قصور پزشکی رخ دهد، دادسرای انتظامی نظام پزشکی این قضیه را بررسی کرده و به هیچ وجه هم گذشتی نسبت به آن ندارد.

اما وی به یک نکته استثنا هم در مورد عدم‌پذیرش بیماران توسط بیمارستان‌ها اشاره کرده و خاطر نشان می‌کند: در خیلی از موارد برخی بیماران وسع مالی کافی ندارند ولی ترجیح می‌دهند در بیمارستان خصوصی ویزیت شوند، ‌خب، مسلما بیمارستان خصوصی هم تمام مطالبات خود را از بیماران دریافت می‌کند، پس چنین بیماری نباید از سوی عدم‌پذیرش از طرف بیمارستان شاکی باشد، ولی اگر همین بیمار به بیمارستان دانشگاهی و دولتی مراجعه کند باید به‌طور کامل نسبت به وضعیتش رسیدگی کامل شود.

تقصیرها به گردن رزیدنت‌ها

وقتی مشکلی در حوزه مسئولیت پیش می‌آید رندانه‌ترین راه‌حل این است که کسی یا چیزی به‌عنوان مقصر معرفی شود، نخستین اثر این معرفی، انگشت اتهامی است که به سوی مقصر نشانه می‌رود و به این ترتیب مسئولان از هر نوع کوتاهی مبرا می‌شوند، ‌از اینجا به بعد افکار عمومی می‌ماند و مقصر معرفی شده .

احتمالا مسئولان به‌دلیل معرفی مقصران، انتظارآفرین هم خواهند داشت.در این شرایط مسئولان هم به گروه معترضان پیوسته‌اند، پس می‌توانند به راحتی با تنبیه مقصران از نقش یک مسئول به یک تنبیه‌گر بدل شوند و ماجرا به حال تعلیق رها می‌شود تا رخدادی دیگر و تنبیهی دیگر.به‌نظر می‌رسد ماجرای وزارت بهداشت و مصدومی که در بیمارستان‌ها پذیرش نشد از همین الگو پیروی کرده‌است؛ چراکه پس از گذشت یک هفته از شب حادثه پیگیری‌های وزارت بهداشت به محروم کردن 2 رزیدنت از بیمارستان شهدای تجریش و طالقانی منجر شده است.

سجاد رضوی، مدیرکل نظارت بر درمان وزارت بهداشت که سرپرستی کمیته ویژه رسیدگی به این پرونده را برعهده داشته به فارس گفته: دستیار تخصصی (رزیدنت) در بیمارستان طالقانی و شهدای تجریش به‌علت قصور در پذیرش کردن طلبه ناهی از منکر از یکسال تحصیل محروم شدند اما درمورد بقیه بیمارستان‌ها تخلفی محرز نشد.

براساس گفته‌های این مقام مسئول، نتیجه‌گیری می‌شود که خطای انسانی منجر به بروز یک رویداد دلخراش در کشور شده است اما بیمارستان‌ها به‌دلیل اینکه تخلفشان محرز نشده مقصر نیستند و با وجود امکانات و متخصصان جراح عروق مورد نیاز برای درمان در این مراکز پزشکی دولتی 2 رزیدنت مانع از درمانش شده‌اند، نکته جالب اینکه بر فرض که 2 رزیدنت، این حادثه را رقم زده باشند نمی‌توان این نکته را از نظر دور داشت رزیدنت‌های نامبرده به هر حال کارکنان بیمارستان بوده‌ و با وجود این در واقع بخشی از نظام حاکم بر بیمارستان بوده‌اند، وقتی افراد مقصر شناخته شده و سیستم مبرا می‌شود، این ایده شکل می‌گیرد که سیستم، اجازه تخلف در حد به بار آوردن فاجعه را به راحتی به کارکنانش اعطا کرده است.

بیمارستان شهدای تجریش و بیمارستان طالقانی براساس قوانین وزارت بهداشت فعالیت می‌کنند؛ پس مسئولیت حوادثی که در این مراکز رخ می‌دهد متوجه وزارت بهداشت است، صرف اینکه شب حادثه، کشیک این دو رزیدنت بوده آیا به مجرم بودن آنها منجر می‌شود؟ به هر حال در شیفت‌های شب معمولا رزیدنت‌ها حضور دارند. بنابراین از این به بعد مقصر اصلی تمامی مشکلات شبانه مراکز درمانی رزیدنت‌هاهستند و البته از یاد نبریم که رزیدنت‌ها، پزشکان آینده‌اند که در بیمارستان دوره آموزش‌شان را زیرنظر استادان دانشگاه می‌گذرانند و طبیعی است که مسئولیت رفتار آنها برعهده استاد - پزشک مسئول است.

وی گفت: براساس گزارش ها مسئولان این بیمارستان با 2 یا 3 بیمارستان هم تماس گرفته‌اند تا این بیمار را ارجاع دهند اما موفق به گرفتن پذیرش نشده‌اند تا اینکه با ستاد هدایت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (ستاد مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی) تماس می‌گیرند که مسئول جواب‌دهنده اعلام می‌کند که بیمار باید در بیمارستان شهدای تجریش بستری شود.

عذر بدتر از گناه

رضوی در شرح ماجرا گفته: ظاهراً بعد از تماس با این بیمارستان (شهدای تجریش) رزیدنتی که در آن زمان حضور داشته و ظاهراً رزیدنت سال پایین بوده گفته که تخت ICU نداریم و بیمار را پذیرش نکرده است. با اورژانس بیمارستان طالقانی نیز تماس گرفته شده و رزیدنت سال پایین (دانشجوی سال اول یا دوم تخصصی) که مسئول بخش بوده به بیمار پذیرش نداده است.گفتن این جمله‌ها از سوی سرپرست کمیته پیگیری، بیشتر به آوردن عذر بدتر از گناه می‌ماند، واقعا مسئولیت بیمارستان‌های دولتی دانشگاهی برعهده رزیدنت‌های سال پایین است؟

شهاب‌الدین صدر، رئیس‌کل سازمان نظام پزشکی اما از زاویه‌ای دیگر به ماجرا نگاه کرده و گفته: قطعا سازمان نظام پزشکی این شیوه را محکوم می‌کند و با آن برخورد خواهد کرد تا جایی که ممکن است از یکسال تا چند سال پروانه طبابت خاطیان باطل شود.

تعیین تکلیف برای رسانه‌ها

حسن امامی رضوی، معاون درمان وزارت بهداشت،اما با انتقاد از تبیین برخی خطاهای پزشکی در رسانه‌ها گفته که این کار سبب بروز بی‌اعتمادی در مردم نسبت به امور درمانی خواهد شد. او با تاکید بر اینکه در تمام دنیا خطاهای پزشکی اجتناب‌ناپذیر است تاکید کرده که رسانه‌ها باید به مشکلاتی رسیدگی کنند که مربوط به سیستم است و با مدیریت صحیح اصلاح فرایند خطاها رفع شود. حال ایشان بگویند آیا وزارت فخیمه ایشان با تعلیق 2 رزیدنت، مشکل مربوط به سیستم را حل کرده‌اند و دیگر بیماران پشت درنمی‌مانند ؟

منبع : همشهری آنلاین

منبع : تاریخ : ۱۳۹۰/۵/۱۰ تعداد بازدیدکنندگان : 5035

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 5973
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 8043
بازدید امسال : 803526
بازدید کل : 37170599

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش