50 مطلب آخر
تخت اورژانس : جزئیات برنامه های توسعه طب اورژانس در كشور

مرضیه وحید دستجردی در  ششمین کنگره سراسری طب اورژانس اظهار داشت: سالانه بیش از 22 میلیون نفر به اورژانس‌های کشور مراجعه می‌کنند و این در حالی است که 200 بیمارستان کشورمان هر کدام سالانه بیش از 30 هزار مراجعه کننده دارند    . . . . .     بخش اورژانس بر خلاف دیگر قسمت‌های بهداشتی و درمانی که در زمانهای عصر و شب فعالیت‌های آنان کمتر می‌شود به واقع از ساعت 10 شب اذهام فعالیت آنها بیشتر می‌شود    . . . . . .    در حال حاضر 203 متخصص طب اورژانس داریم که بر اساس نیاز کشور باید این متخصصان افزایش یابند زیرا به هر حال هزار بیمارستان در کشور وجود دارد    . . . . . . .     در حال حاضر جمعیت سالمندی کشورمان 7 درصد کل جمعیت است و در سال 1425 جمعیت سالمندی 15 درصد کل کشور افزایش می‌یابد و این مسئله باعث نیاز 5 برابری متخصصان طب اورژانس در کشور می‌شود    . . . . .  میزان اورژانس‌های 115 چهار برابر گذشته افزایش یافته است و باید در زمینه ایجاد 500 تا 700 اورژانس پیش‌بیمارستانی اقدام کنیم. ولی هنوز اعتبارات و بودجه لازم به دست ما نرسیده است      . . . . . .    مصوبه حضور متخصص طب اورژانس مقیم با رعایت کردن موارد لازم از جمله ترخیص و ارجاع بیمار به بخش‌های درمانی تا کمتر از 12 ساعت را اعلام کرده‌ایم.
معاون توسعه منابع و مدیریت وزارت بهداشت: 30 درصد مردم در طول هر سال به اورژانس مراجعه می‌کنند    . . . . . .  خدمات اورژانس روز به روز گرانتر و پیچیده‌تر می‌شود    . . . . .   18 هزار نفر در اورژانس‌های پیش‌بیمارستانی و بیمارستانی فعالیت می‌کنند    . . . . . .    بیش از 200 تا 300 بیمارستان بعد از انقلاب افزایش یافته است     . . . . .    ایجاد و افزایش ناوگان آمبولانس پیش‌بیمارستانی تنها قسمتی از فعالیت حوزه نظام سلامت و طب اورژانس به حساب می‌آید    . . . . .   ساختار تخت‌های اورژانس‌های بیمارستانی به تصویب رسیده و به دانشگاه‌ها ابلاغ شده است.
دكتر علي بيداري رئيس انجمن طب اورژانس كشور : دو ميليون و 300 هزار نفر به صورت ماهانه به اورژانس‌هاي بيمارستانهاي كشور و در تهران نيز 190 هزار نفر ماهانه به اورژانس‌هاي تهران مراجعه مي‌كنند كه 80 درصد اين مراجعان سرپايي است     . . . . .     ملاك‌هاي توسعه يافتگي در رشته طب اورژانس در ۳ بخش گرايش تخصصي، طب اورژانس آكادميك و نظام مراقبت از بيمار تقسيم مي‌شود   . . . . . .     بيشترين نياز و مشكل در طب اورژانس كشور نظام مديريت كيفيت است و حال ما بعد از تركيه در طب اورژانس به عنوان دومين كشور خاورميانه به حساب مي‌آييم    . . . . . .   بر اساس آمار مربوطه در سال 1335 بيش از 30 درصد مردم كشورمان شهرنشين بودند كه اين آمار در سال 85 به 68 درصد افزايش يافته است و مسلما حوادث صنعتي، ناهنجاري‌هاي اجتماعي و حوادث ترافيكي از جمله تداخلات و بار اضافه بر روي دوش طب اورژانس به حساب مي‌آيد     . . . . . .   افراد بالاي 70 سال در اين زمينه 5 برابر بيشتر نياز به بستري در اورژانس دارند، 7 برابر متوسط اقامت بيشتر در اورژانس و 10 برابر متوسط اشغال تخت در اورژانس‌ها را به خود اختصاص مي‌دهند و اين در حالي است كه از جمعيت كنوني كشور فقط 7 درصد سالمند است اما در سالها‌هاي آينده اين آمار به 15 درصد مي‌رسد و مسلماً نياز به خدمات طب اورژانس نيز افزايش مي‌‌يابد   . . . . . .  

جهت مطالعه مابقی این مطالب  ٬ میتوانید بر روی کلمهء   ادامه متن  در کادر ذیل کلیک فرمائید :  

تحلیل ما

متن کامل

22 میلیون نفر هر سال به اورژانس‌های کشور مراجعه می‌کنند

مرضیه وحید دستجردی اظهار داشت: ما خوشحال هستیم که دهمین سال تولد رشته طب اورژانس که بسیار تخصص حیات‌بخش است را برگزار می‌کنیم زیرا با ایجاد این رشته وضعیت اورژانس‌های بیمارستانی و رضایتمندی مردم ارتقاء یافته است.
وی افزود: در هر کجایی که متخصصان اورژانس در مراکز درمانی حضور یافته‌اند این علاقه‌مندی برای افزایش این متخصصان بیشتر شده است افزود: در حال حاضر 8 دانشگاه علوم پزشکی کشور متخصصان طب اورژانس را تربیت می‌کنند و به واقع رشته طب اورژانس جزء 5 یا ششمین رکن اساسی نظام سلامت به حساب می‌آید.
مرضیه دستجردی ادامه داد: در حال حاضر سالانه بر اساس آمار و گزارش‌های واصله بیش از 22 میلیون نفر به اورژانس‌های کشور مراجعه می‌کنند و این در حالی است که 200 بیمارستان کشورمان هر کدام سالانه بیش از 30 هزار مراجعه کننده دارند.
وزیر بهداشت بیان داشت: بخش اورژانس بر خلاف دیگر قسمت‌های بهداشتی و درمانی که در زمانهای عصر و شب فعالیت‌های آنان کمتر می‌شود به واقع از ساعت 10 شب اذهام فعالیت آنها بیشتر می‌شود.
وحید دستجردی گفت: در گذشته اورژانس متولی خاصی نداشت و هر چقدر هم معاونت درمان وزارت بهداشت تلاش می‌کرد تا بی‌سر و سامانی‌های مردم در اورژانس‌ها را برطرف کند مسلماً نتایج زمانی به ثمر می‌رسید که اورژانس‌ها متولی داشته باشند و حال خوشبختانه با تربیت متخصصان طب اورژانس این رشته و متخصصان آن باعث برکات بسیاری در جهت سر و سامان دادن مسائل مردم در اورژانس‌های کشور شده است.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه‌هایی که از رشته طب اورژانس استقبال نکنند ما نیز علاقه‌ای نداریم که فارغ‌التحصیلان طب اورژانس را در اختیار آنان قرار دهیم افزود: در حال حاضر 203 متخصص طب اورژانس داریم که بر اساس نیاز کشور باید این متخصصان افزایش یابند زیرا به هر حال هزار بیمارستان در کشور وجود دارد و ارتش و بقیة‌الله نیز در این زمینه (طب اورژانس) متخصصان این رشته را تربیت می‌کنند.
وزیر بهداشت اظهار داشت: من به صورت سربسته عرض می‌کنم هر دانشگاهی که به خصوص دانشگاه‌های تیپ یک در زمینه آموزش و تربیت دانشجویان طب اورژانس گام برندارند ما این آمادگی را داریم که فعالیت‌های آموزشی طب اورژانس و ارائه فارغ‌التحصیلان این رشته را در اختیار تیپ دو قرار دهیم. زیرا به هر حال ما باید برای این 22 میلیون مراجعه کننده سالانه به اورژانس‌‌های کشور اقدام کنیم.
وحید دستجردی اضافه کرد: در حال حاضر با تغییر رشد جمعیتی کشور ما به سمت جمعیت میانسالی رفته‌ایم و در حال حاضر جمعیت سالمندی کشورمان 7 درصد کل جمعیت است و در سال 1425 جمعیت سالمندی 15 درصد کل کشور افزایش می‌یابد و این مسئله باعث نیاز 5 برابری متخصصان طب اورژانس در کشور می‌شود و ما باید همان طور که امروز مدیریت می‌کنیم و مشکلات را برطرف می‌کنیم برای آینده نیز در این زمینه برنامه‌ریزی داشته باشیم.
وزیر بهداشت بیان داشت: در حال حاضر هر کجا که متخصصان اورژانس حضور می‌یابند رضایتمندی مردم نیز افزایش می‌یابد و وزارت بهداشت نیز این آمادگی را دارد تا هر آنچه که برای این رشته و متخصصان طب اورژانس لازم است امکانات فراهم کند.
وحید دستجردی گفت: در حال حاضر طب اورژانس متولی پیدا کرده است و باید برای ایجاد ساختار اورژانس‌های بیمارستانی اقدام شود. در این راستا برای پرستاران و پرسنل شاغل در اورژانس‌ها مانند سایر بخش‌ها ردیف‌های مشخصی ایجاد شود تا بتوان برای استخدام آنان اقدامات موثری را انجام داد.
وزیر بهداشت با اشاره به اقدامات لازم برای تربیت پرستاران تخصصی علی‌الخصوص ارتقای مقاطع کارشناسی ارشد افزود: به هر حال شما امروز متولی اورژانس هستید باید برای موارد پیشگیری برنامه داشته باشید و تمام این موارد نیازمند یک تیم خوب و مناسب و آموزش‌دیده است و شما باید در زمینه نیروی انسانی، آموزش و ایجاد ساختارهای لازم اقدام کنید.
بودجه لازم برای ارتقای اورژانس‌ها را نداریم
مرضیه دستجردی با بیان اینکه متاسفانه هنوز بودجه لازم برای اورژانس‌های بیمارستانی و پیش‌بیمارستانی ارائه نشده است افزود: با این حال میزان اورژانس‌های 115 چهار برابر گذشته افزایش یافته است و باید در زمینه ایجاد 500 تا 700 اورژانس پیش‌بیمارستانی اقدام کنیم. ولی هنوز اعتبارات و بودجه لازم به دست ما نرسیده است ولی معاونت توسعه منابع انسانی وزارت بهداشت تمام تلاش خود را در این راستا انجام می‌دهد.
وی با اشاره به اینکه هماهنگی بین اورژانس‌های بیمارستانی و پیش‌بیمارستانی با متخصصان طب اورژانس است گفت: بنده امروز بسیار خوشحال هستم که معاون توسعه منابع انسانی وزارت بهداشت خود فارغ‌التحصیل رشته طب اورژانس است و دانشگاه‌ها نیز معاونت‌های درمان خود را از فارغ‌التحصیلان طب اورژانس برمی‌گزینند.
حضور متخصص طب اورژانس مشکلات مردم را به صفر می رساند . وزیر بهداشت افزود: ما در حال حاضر از اورژانس‌هایی که بازدید می‌کنیم و مشاهده می‌کنیم این اورژانس‌ها دارای متخصص طب اورژانس هستند شاهد برطرف شدن مشکلات بیماران هستیم و پیش‌بینی می‌کنیم با حضور متخصصان طب اورژانس مشکلات مردم در این زمینه به صفر کاهش یابد که البته ما نیز مصوبه حضور متخصص طب اورژانس مقیم با رعایت کردن موارد لازم از جمله ترخیص و ارجاع بیمار به بخش‌های درمانی تا کمتر از 12 ساعت را اعلام کرده‌ایم.
وحید دستجردی با بیان اینکه آنچه که در بیمارستانها برای ما اولویت نخست را دارد اورژانس و متخصصان طب اورژانس است افزود: در خارج از بیمارستان نیز اولویت نخست وزارت بهداشت طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع خواهد بود.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: امیدواریم با توسعه کامل اورژانس‌ها و تربیت متخصصان طب اورژانس به خصوص در زمینه‌های پژوهشی هر چه بیشتر بتوانیم در جلب رضایت مردم گام برداریم.

30 درصد مردم هر سال به اورژانس می روند

معاون توسعه منابع و مدیریت وزارت بهداشت گفت: 30 درصد مردم در طول هر سال به اورژانس مراجعه می‌کنند.

سیدعباس حسنی اظهار داشت: 30 درصد مردم در طول یک سال به اورژانس‌ها مراجعه می‌کنند و این آمارها می‌طلبد که به اورژانس نگاه ویژه‌ای به خصوص در بحث هزینه‌ها و اعتبارات برای ارتقای نظام سلامت صورت پذیرد.
وی بیان داشت:‌ خدمات اورژانس روز به روز گرانتر و پیچیده‌تر می‌شود و باید در این راستا بودجه‌های متناسب نظام سلامت که در تمام دنیا نیز دارای مشکل و فاصله‌های زیادی است برای جبران خدمات گران این حوزه تامین شود.
حسنی با بیان اینکه باید افزایش خدمات اورژانس در 6 ساعت نخست در زمینه تشخیص و درمان با در نظر گرفتن مباحث کیفیتی و کمیتی و کاهش هزینه‌های خدمات فراهم شود افزود: در حال حاضر تامین این خدمات با توجه به محدودیت‌های مالی، اورژانس را دچار مشکل می‌کند.
وی با اشاره به اینکه 18 هزار نفر در اورژانس‌های پیش‌بیمارستانی و بیمارستانی فعالیت می‌کنند افزود: نجات جان بیمار باید با بهترین روش و کمترین عوارض با نگاهی آکادمیک صورت پذیرد.
حسنی ادامه داد: ما باید در زمینه طب اورژانس به جایی برسیم که بیمار ترومایی(آسیب دیده) در بدترین وضعیت به متخصص مراجعه نکند بلکه ما در زمینه پیشگیری باید بیشتر گام برداریم.
وی با بیان اینکه کار کردن در نظام سلامت در همه جای دنیا پیچیده و سخت است و مدیریت فوریت‌ها نیز سخت‌ترین حوزه نظام سلامت است اظهار داشت: بیش از 200 تا 300 بیمارستان بعد از انقلاب افزایش یافته است و باید آگاه باشید که ایجاد و افزایش ناوگان آمبولانس پیش‌بیمارستانی تنها قسمتی از فعالیت حوزه نظام سلامت و طب اورژانس به حساب می‌آید.
حسنی افزود: طرح پزشک خانواده که زیرساخت‌های بهداشتی و سلامت کشور را فراهم می‌کند بر اساس نگاه سلامت‌محور است و در این راستا برای طب اورژانس نیز گام‌های خوبی برداشته شده است.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر مصوب کردن ساختار تخت‌های اورژانس‌های بیمارستانی از اقدامات مهم معاونت توسعه وزارت بهداشت است که به تصویب رسیده و به دانشگاه‌ها برای ارائه به هیئت امنای خود و تصویب نهایی در راستای ایجاد ساختار مناسب برای اورژانس‌ها ابلاغ شده است.

طب اورژانس کشور بعد از ترکیه مقام دوم خاورمیانه را دارد

رئیس ششمین کنگره سراسری طب اورژانس گفت: مهمترین مشکل طب اورژانس کشور ضعف مدیریت و نظام کیفیت خدمات است با این حال از نظر خدمات طب اورژانس بعد از ترکیه مقام دوم خاورمیانه را داریم.

دكتر علي بيداري رئيس انجمن طب اورژانس كشور اظهار داشت: ما در اين كنگره دهمين سال تاسيس طب اورژانس را كه به واقع وقايع زيادي در زمينه اورژانس‌هاي بيمارستاني و پيش‌بيمارستاني رخ داده است را مي‌گذرانيم.

وي با اشاره به تاريخچه طب اورژانس كه از سال 75 دانشگاه مشهد براي راه‌اندازي اين رشته اعلام آمادگي كرده اشاره کرد و گفت: در اين راستا در آذر سال 79 اولين برنامه دستياري طب اورژانس تصويب و در خرداد سال 80 ،8نفر از اعضاي هيئت علمي براي طي دوره كوتاه‌مدت به آمريكا عزيمت كردند.

وي به شروع كار اولين دوره دستياري طب اورژانس از مهر سال 80 و آغاز اولين دپارتمان آموزشي طب اورژانس در طي سال 80 اشاره نمود و افزود: در سال 83 برد تخصصي اورژانس تهران تشكيل و از مهر همان سال دپارتمان آموزشي طب اورژانس در دانشگاههاي علوم پزشكي تهران و شهيد بهشتي تشكيل شد.

دكتر بيداري يادآور شد: اساس اهداف طب اورژانس جلوگيري از مرگ قابل پيشگيري و عوارض و آسيب‌هاي برگشت‌ناپذير است و بايد در طب اورژانس توانايي‌هاي تشخيص، احيا، تثبيت ارزيابي و مراقبت كامل صورت پذيرد.

وي با اشاره به اهداف راهبردي توسعه طب اورژانس در كشور از جمله برقراري عدالت در ارائه مراقبت‌هاي اورژانسي و مشاركت در برنامه‌هاي ملي پيشگيري، خاطر نشان كرد: در گذشته موانعي در حوزه طب اورژانس از جمله نياز كشور به تخصص جديد، تداخلات حرفه‌اي با ساير متخصصان، جايگاه آينده شغلي متخصصان اوژانس و تداخلات آموزشي با ساير برنامه‌هاي تربيت دستيار داشتيم كه اين موارد برطرف شده است.

وي با بيان اينكه طب اورژانس تنها يك رشته نيست بلكه يك سيستم است،تصريح كرد: ‌در نتايج كوتاه‌مدت استقرار طب اورژانس توانستيم به بهبود كيفيت درمان و بهبود آموزش در تمام سطوح دست پيدا كنيم و در حال حاضر نيز در 8 مركز دستياران طب اورژانس تربيت مي‌شوند كه هم اينكه 100 نفر عضو هيئت علمي در اين رشته وجود دارد.

رئيس انجمن علمي طب اورژانس كشور همچنين با اشاره به مراجعه دو ميليون و 300 هزار نفر به صورت ماهانه به اورژانس‌هاي بيمارستانهاي كشور افزود: اين در حالي است كه در تهران نيز 190 هزار نفر ماهانه به اورژانس‌هاي تهران مراجعه مي‌كنند كه 80 درصد اين مراجعان سرپايي است.

دكتر بيداري همچنان به طبقه‌بندي كشورها كه بر اساس ملاك‌هاي توسعه يافتگي در رشته طب اورژانس در ۳ بخش گرايش تخصصي، طب اورژانس آكادميك و نظام مراقبت از بيمار تقسيم مي‌شود ،تصريح كرد: آمريكا‌، كانادا، انگليس، استراليا و هنگ‌كنگ در بالاترين مرتبه طب اورژانس قرار دارند و كشورهاي آفريقايي در رده‌هاي آخر جاي مي‌گيرند.

وي ادامه داد: در زمينه‌هاي تحقيقات، مجله، بانك اطلاعات و راه‌اندازي رشته‌هاي فوق‌تخصصي طب اورژانس بايد اقدامات لازم صورت پذيرد و بر اساس طبقه‌بندي كشورها برمبناي نظام مراقبت از بيماري اورژانسي بايد در زمينه تروما نيز كارهاي زيادي را انجام دهيم.

دكتر بيداري اظهار داشت: بيشترين نياز و مشكل در طب اورژانس كشور نظام مديريت كيفيت است و حال ما بعد از تركيه در طب اورژانس به عنوان دومين كشور خاورميانه به حساب مي‌آييم و پيش‌بيني‌ مي‌شود بتوانيم طي 10سال آينده گوي سبقت را از كشور تركيه در زمينه رشته طب اورژانس برباييم.

عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران تصريح كرد: بر اساس سند چشم‌انداز 20 ساله كشور كه بايد به جايگاه نخست اقتصادي، علمي و فناوري در سطح آسياي جنوب غربي برسيم. در اين راستا با چالش هايي از جمله افزايش آمار اورژانس به دليل افزايش جمعيت و ميزان شهرنشيني مواجه هستيم.

وي با اشاره به چالش در حوزه طب اورژانس از جمله تخصصي شدن طب و پيچيده شدن موارد اورژانس گفت: در اين راستا انتظارات مردم نيز افزايش يافته است و در اين زمينه بر اساس آمار مربوطه در سال 1335 بيش از 30 درصد مردم كشورمان شهرنشين بودند كه اين آمار در سال 85 به 68 درصد افزايش يافته است و مسلما حوادث صنعتي، ناهنجاري‌هاي اجتماعي و حوادث ترافيكي از جمله تداخلات و بار اضافه بر روي دوش طب اورژانس به حساب مي‌آيد.

دكتر بيداري در مقايسه افراد بالاي 70 سال با افراد زير 30 سال در زمينه طب اورژانس گفت: افراد بالاي 70 سال در اين زمينه 5 برابر بيشتر نياز به بستري در اورژانس دارند، 7 برابر متوسط اقامت بيشتر در اورژانس و 10 برابر متوسط اشغال تخت در اورژانس‌ها را به خود اختصاص مي‌دهند و اين در حالي است كه از جمعيت كنوني كشور فقط 7 درصد سالمند است اما در سالها‌هاي آينده اين آمار به 15 درصد مي‌رسد و مسلماً نياز به خدمات طب اورژانس نيز افزايش مي‌‌يابد.

وي با اشاره به گام‌‌‌هاي آينده در زمينه طب اورژانس گفت: تامين نيروي تخصصي، ايجاد نهادهاي پژوهشي طب اورژانس، ارتقاي زيرساخت‌هاي طب اورژانس،‌ ارتقاي كنترل كيفي و ايجاد رشته‌هاي فوق‌تخصصي طب اورژانش از جمله‌برنامه‌هاي آينده است كه بايد انجام شود.

وي تاكيد كرد: ‌در حال حاضر دستاوردهاي طب اورژانس در طي اين 10 سال اخير رسيدن به اين خوداتكايي و بالندگي همسو را تجارب موفق جهاني است كه تضميني براي توسعه پايدار و شكوفايي حوزه‌هاي وابسته به نظام تخصصي اورژانس با بكارگيري ظرفيت‌هاي آموزشي موجود در نظام دانشگاهي صورت پذيرفته است.

منبع: فارس

منبع : تاریخ : ۱۳۹۰/۹/۴ تعداد بازدیدکنندگان : 5076

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 5368
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 7438
بازدید امسال : 802921
بازدید کل : 37169994

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش