50 مطلب آخر
اقتصاد درمان : تورم دربخش سلامت امسال حداقل30% است

علیرضا زالی معاون راهبردی و برنامه‌ریزی سازمان نظام پزشکی: تورم بخش سلامت ۱.۵ تا ۲ برابر تورم کلی است و اگر تورم امسال را بین ۱۸ تا ۲۴ درصد بدانیم تورم بخش سلامت بیش از ۳۰ درصد است در حالی که تعرفه خدمات پزشکی فقط ۷ درصد رشد داشت    . . . . . .     تعیین تعرفه‌ها بر عهده شورای عالی بیمه سلامت است که اصلاً تشکیل نشده و ترکیب اعضایش هم مشخص نیست ضمن اینکه باید در هیئت وزیران رای بیاورد    . . . . . .    نهاد اصلی تعیین تعرفه وجود ندارد و الان بودجه در حال ورود به مجلس است و ما از این موضوع نگرانیم     . . . . . . .    در نظر داریم خلاءهایی که در سال 90 داشتیم در تعرفه سال 91 برطرف شود مانند بحث حق فنی داروخانه، موسسات پزشکی، رادیولوژی یا آزمایشگاه که اصلاً مورد توجه نبود، فیزیوتراپی، و هتلینگ که گلوگاه اصلی بیمارستانی است    . . . . . . .   پیشنهادی که ما داشتیم رشد کلی 13.5 درصد بود که در بسته پیشنهادی ما بیشترین رشد را هتلینگ با 20 تا 25 درصد افزایش داشته است. در ابتدای سال 90 دستمزدها حدود 9.2 درصد رشد داشت که حدود 50، 60 درصد هزینه‌های بیمارستانها صرف پرداخت به پرسنل می‌شود بنابراین وقتی تعرفه‌ها 9 درصد افزوده می‌شود هیچ فایده ای برای درمانگاه‌ها و کلینیک‌ها، مطب‌ها و بیمارستانها ندارد      . . . . . . .      ‌اتفاق تلخی که امسال چه در بیمارستانهای دولتی و چه خصوصی رخ داد و اکنون بیمارستان‌های دولتی واقعاً در بازپرداخت با مشکلات جدی روبه‌رو هستند و این به بیمارستان‌های خصوصی هم تسری پیدا می‌کند   . . . . . . . 

برای رویت متن کامل این مطلب  ٬ میتوانید بر روی کلمهء   ادامه متن  در کادر ذیل کلیک فرمائید : 

تحلیل ما

متن کامل

تورم بخش سلامت امسال حداقل ۳۰ درصد است

معاون راهبردی و برنامه‌ریزی سازمان نظام پزشکی گفت: تورم بخش سلامت ۱.۵ تا ۲ برابر تورم کلی است و اگر تورم امسال را بین ۱۸ تا ۲۴ درصد بدانیم تورم بخش سلامت بیش از ۳۰ درصد است در حالی که تعرفه خدمات پزشکی فقط ۷ درصد رشد داشت.

علیرضا زالی در مورد وضعیت بررسی تعرفه‌های سال 91 اظهار داشت: در مورد تعرفه‌ها ما چند اصل کلی را در نظر داریم که یکی از آنها قیمت واقعی و تمام شده است و به نوعی قیمت‌های واقعی خط قرمز سازمان نظام پزشکی است، چیزی که همواره در تنظیم تعرفه‌های کشور در حوزه سلامت خلأء داشته است.

وی گفت: یک کارگروه مشترکی بین کارشناسان نظام پزشکی، وزارت رفاه، کار و تعاون و وزارت بهداشت تشکیل شده و جلسات کارشناسی پیش می‌رود، همچنین در سازمان نظام پزشکی مشغول انجام تحقیقات میدانی در مورد تاثیر هدفمند‌سازی یارانه ها و تغییرات تورم سال 90 بر تعرفه‌های سال 90 هستیم تا بتوانیم مستندات را برای تعرفه سال جدید استفاده کنیم.

* تعیین تعرفه‌ها بر عهده شورایی است که تشکیل نشده

زالی تصریح کرد: موضوع این است که تعیین تعرفه‌ها بر عهده شورای عالی بیمه سلامت است که اصلاً تشکیل نشده و ترکیب اعضایش هم مشخص نیست ضمن اینکه باید در هیئت وزیران رای بیاورد.

وی در مورد علت عدم تشکیل شورای عالی بیمه سلامت توضیح داد: شورای عالی بیمه سلامت گلوگاه اصلی تعرفه‌‌های سال 91 است ولی به هر حال تاخیر وجود دارد و الان این طرح در آستانه ورود به هیئت وزیران است و بعد از آن هم باید به مجلس برود تا رای بیاورد.

* برای تعیین تعرفه‌های سال ۹۱ نگرانیم

معاون راهبردی و برنامه‌ریزی سازمان نظام پزشکی اذعان داشت: اکنون در آستانه بودجه سال 91 هستیم و در قانون پنجم توسعه بازنگری ارزش تعرفه‌های خدمات درمانی دیده شده که آن هم بر عهده شورای عالی بیمه سلامت گذاشته شده ولی هنوز شورای عالی بیمه سلامت تشکیل نشده و نهاد اصلی تعیین تعرفه وجود ندارد و الان بودجه در حال ورود به مجلس است و ما از این موضوع نگرانیم.

* اجرای جزییات برنامه پنجم توسعه در حوزه سلامت راهگشاست
 
وی به جزئیات برنامه توسعه پنجم در بخش تعرفه سلامت اشاره کرد و گفت: تشکیل شورای عالی بیمه سلامت، بازنگری سالانه قوانین و تعرفه‌ها، مشخص شدن قیمت واقعی تمام شده خدمات و رقابتی بودن قیمت که باید بر مبنای قیمت پایه خدمات و سود سرمایه خصوصی باشد از جمله جزئیات قانون برنامه پنجم توسعه است.

زالی با اشاره به انجام یک مطالعه میدانی در مورد تحلیل هزینه‌های بستری و تاثیر هدفمندی یارانه ها بر آن اظهار داشت: این تحلیل‌ها را آماده کرده‌ایم که بخش بستری ما در سال 90 چه تغییری را با هدفمندی یارانه‌ها نسبت به سال 89 داشته است.
 
وی گفت: در نظر داریم خلاءهایی که در سال 90 داشتیم در تعرفه سال 91 برطرف شود مانند بحث حق فنی داروخانه، موسسات پزشکی، رادیولوژی یا آزمایشگاه که اصلاً مورد توجه نبود، فیزیوتراپی، ضرایب دندانپزشکی که رشد بسیار ناچیزی داشتند و هتلینگ که گلوگاه اصلی بیمارستانی است.

تعرفه‌های کارشناسی شده در شورای عالی بیمه برون داد مناسبی نداشت

قائم مقام سازمان نظام پزشکی افزود: چیزی که ما در سال‌های گذشته تجربه تلخی راجع به آن داشته‌ایم این بود که در بسیاری از موارد کمیته‌های کارشناسی به یک جمع‌بندی می‌رسیدند و در سه سال اخیر بین نظام پزشکی، وزارت بهداشت و وزارت رفاه وقت به یک زبان مشترک کارشناسی رسیده بودیم اما وقتی اینها در صحن شورای عالی بیمه می‌رفت این کارهای کارشناسی منجر به برون داد مناسب نمی‌شد و بدترین شکل آن را ما در سال 90 دیدیم که فقط ۷ درصد رشد در بخش خصوصی منطبق با هیچ از مولفه‌های اقتصادی سال 90 نبود.

 پیشنهاد رشد کلی ۱۳.5 درصد تعرفه ها را داده بودیم

وی گفت: پیشنهادی که ما داشتیم رشد کلی 13.5 درصد بود که در بسته پیشنهادی ما بیشترین رشد را هتلینگ با 20 تا 25 درصد افزایش داشته است. در ابتدای سال 90 دستمزدها حدود 9.2 درصد رشد داشت که حدود 50، 60 درصد هزینه‌های بیمارستانها صرف پرداخت به پرسنل می‌شود بنابراین وقتی تعرفه‌ها 9 درصد افزوده می‌شود هیچ فایده ای برای درمانگاه‌ها و کلینیک‌ها، مطب‌ها و بیمارستانها ندارد.

زالی اضافه کرد: نکته دیگر تورم است زمانی که بحث شورای عالی بیمه مطرح بود حدود 13.6 درصد بود و اکنون تورم ،که مورد مناقشه است، از 18 به 24 درصد اعلام می‌شود به هر حال اکنون نسبت به شروع سال تورم متفاوتی داریم.

وی با اشاره به اینکه شاخص خدمات و کالا از نکات دیگر حائز اهمیت است افزود: شاخص خدمات و کالا معمولا در تعیین قیمت‌ها اثر دارد و ما نسبت به سال قبل رشد 28 درصدی در این زمینه داریم و همچنین در مورد بخش خصوصی هیچ تعهدی در هدفمند کردن یارانه‌ها دیده نشده بود.
 
زالی اذان داشت: بهمن ماه سال گذشته به دولت بسته پیشنهادی را ارائه کردیم که برای اینکه بخش خصوصی در سال 90 دچار ورشکستگی نشود به موانع باید توجه شود ولی به این تمهیدات توجهی نشد و وقتی وارد سال 90 شدیم بخش خصوصی مستقیماً بحث هدفمندی یارانه‌ها را تجربه کرد و فکر می‌کنیم در سال 91 آثارش بیشتر خواهد بود.

معاون راهبردی و برنامه‌ریزی سازمان نظام پزشکی گفت: مجلس توجه ویژه‌ای به این موضوع دارد و امیدواریم تامین اعتبار در بخش سلامت رشد مناسب و چشمگیری داشته باشد ضمن اینکه مطالعات ما نشان می‌دهد دامنه رشد تورم‌زایی حوزه سلامت مانند همه جای دنیا، نسبت به سایر خدمات اجتماعی 1.5 تا 2.1 است یعنی اگر تورم A باشد در این حوزه 1.5 تا 2 برابر معمول است.

وی گفت:‌اتفاق تلخی که امسال چه در بیمارستانهای دولتی و چه خصوصی رخ داد و اکنون بیمارستان‌های دولتی واقعاً در بازپرداخت با مشکلات جدی روبه‌رو هستند و این به بیمارستان‌های خصوصی هم تسری پیدا می‌کند.

منبع: فارس

منبع : تاریخ : ۱۳۹۰/۹/۳۰ تعداد بازدیدکنندگان : 4868

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 5104
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 7174
بازدید امسال : 802657
بازدید کل : 37169730

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش