50 مطلب آخر
اقتصاد درمان : بیمارستانها منتظرند صدایشان به جایی برسد!؟!

افزایش هزینه‌ها بعد از اجرای هدفمندی یارانه‌ها صدای بیمارستانها را درآورده است، قبض‌های ۴۰۰ میلیون تومانی روی دست مراکز درمانی مانده است و اگر گاهی صدای بیماران به جایی نمی‌رسد، حالا بیمارستانها منتظرند صدایشان به جایی برسد     . . . . . .    نکته قابل تأمل در این زمینه؛ متفق القول بودن همه دست اندرکاران حوزه سلامت در تأیید مشکلات عدیده اداره بیمارستان‌ها ناشی از هدفمند‌سازی یارانه‌ها است به‌طوری که مرضیه وحید دستجردی، وزیر بهداشت نیز بر این مشکل صحه گذاشته و اعلام کرد که بار ناشی از هدفمندی یارانه‌ها بر دوش بیمارستان‌ها سنگینی می‌کند و خواستار برطرف شدن این مشکل ‌شد     . . . . . . .     وی با اشاره به اقدامات بسیار در بیمارستان‌های کشور در زمینه صرفه جویی مصرف آب، برق و تغذیه و حتی دو جداره کردن شیشه‌ها و در نهایت تغییر لامپ‌ها و شیرها به صورت چشم الکترونیکی عنوان می‌کند که با این حال همچنان بار ناشی از هدفمندی یارانه‌ها بر دوش بیمارستان‌ها سنگینی می‌کند     . . . . . . . . .      بیمارستان‌‌ها به خصوص بیمارستان‌های دانشگاهی و آموزشی که بار آموزش و درمان بر دوش آنان است و با تعرفه‌های ناچیز دولتی خود را می‌چرخانند باید حداکثر ملاحظات از نظر تعرفه‌های حامل‌های انرژی گاز، برق و آب برای آنان لحاظ شود    . . . . . . .     

جهت رویت مابقی این مطلب ٬ میتوانید بر روی کلمهء   ادامه متن  در کادر زیر کلیک فرمائید : 

تحلیل ما

متن کامل

آ‌ه بیمارستانها درآمد

افزایش هزینه‌ها بعد از اجرای هدفمندی یارانه‌ها صدای بیمارستانها را درآورده است، قبض‌های ۴۰۰ میلیون تومانی روی دست مراکز درمانی مانده است و اگر گاهی صدای بیماران به جایی نمی‌رسد، حالا بیمارستانها منتظرند صدایشان به جایی برسد.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان فارس، پس از هدفمند سازی یارانه‌ها یکی از حوزه‌های که پس از مدتی و برخلاف تصورات و توجیه‌های مسئولان در اجرای این طرح ملی دچار مشکل شد بیمارستان‌ها بودند که به نوعی محل مراجعه اکثر آحاد جامعه به حساب می‌آید.

نکته قابل تأمل در این زمینه؛ متفق القول بودن همه دست اندرکاران حوزه سلامت در تأیید مشکلات عدیده اداره بیمارستان‌ها ناشی از هدفمند‌سازی یارانه‌ها است به‌طوری که مرضیه وحید دستجردی، وزیر بهداشت نیز بر این مشکل صحه گذاشته و اعلام کرد که بار ناشی از هدفمندی یارانه‌ها بر دوش بیمارستان‌ها سنگینی می‌کند و خواستار برطرف شدن این مشکل ‌شد.

قانونی که قبل از اجرا نوید کسری بودجه می‌دهد

وزیر بهداشت می‌گوید: ما بر اساس برآوردمان در اوایل امسال در مورد بار مالی بیمارستان‌های دولتی و دانشگاهی ناشی از هدفمندی یارانه‌ها و افزایش قیمت‌های حامل‌های انرژی حدود 760 میلیارد تومان کسر بود که این کسری‌ها باید جبران شود.

سنگینی هدفمندی یارانه‌ها بر دوش بیمارستان‌ها
 
وی با اشاره به اقدامات بسیار در بیمارستان‌های کشور در زمینه صرفه جویی مصرف آب، برق و تغذیه و حتی دو جداره کردن شیشه‌ها و در نهایت تغییر لامپ‌ها و شیرها به صورت چشم الکترونیکی عنوان می‌کند که با این حال همچنان بار ناشی از هدفمندی یارانه‌ها بر دوش بیمارستان‌ها سنگینی می‌کند.

بیمارستان‌ها حتی در تأمین غذای بیماران مشکل دارند

حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت مجلس در گفت‌وگو با فارس می‌گوید: واقعاً در اینکه هدفمند‌سازی یارانه‌ها در حوزه سلامت هزینه‌های زیادی را تحمیل و مشکلاتی را به وجود آورده است شکی نیست.

وی ادامه می‌دهد: در حال حاضر بیمارستان‌ها به طور جدی بر اثر هدفمند‌کردن یارانه‌ها دچار مشکل شده اند مثلاً بیمارستان‌ها با افزایش قیمت مواد خوراکی که با تورم بیش از ۳۰ درصدی افزایش یافته برای توزیع مواد غذایی به بیماران در بیمارستان دچار مشکل هستند، وزارت بهداشت هم ۶ هزار میلیارد تومان از دولت مطالبه معوقه دارد.

اگر قانون اجرا شود، هیچ مشکلی نخواهیم داشت

شهریاری می‌گوید: مسئله سلامت جزء اولویت‌های دولت قرار ندارد و توجه هم نمی‌کنند و با وجود تذکرات مکرر متأسفانه مشکل ما این است که قانون اجرا نمی‌شود اگر قانون اجرا شود ما هیچ مشکلی نخواهیم داشت.

گوش شنوایی وجود ندارد

وی ادامه می‌دهد: ما نگران سلامت جامعه هستیم که متأسفانه گوش شنوایی وجود ندارد و علی‌رغم اینکه همه مسائل توضیح داده شده است و قانون نیز شفاف بوده و هیچ گیری ندارد امیدواریم دولتمردان توجه بیشتری به سلامت کرده و سلامت مردم را جدی تر بگیرند.

کمبود نیروی انسانی علت نارضایتی مردم از بیمارستان‌های دولتی

وی با اشاره به کمبود نیروی انسانی به عنوان عمده علل نارضایتی مردم از بیمارستان‌های دولتی بیان می‌کند: بیمارستان‌های زیادی را دولت در این زمینه در طول سفرهای استانی ساخته است که کار بسیار خوبی است ولی متأسفانه تشکیلات بیمارستان‌ها و مجوز تجهیزات بیمارستان‌های جدید‌التأسیس داده نشده است.

افزایش نارضایی مردم

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس خاطرنشان می‌کند: حتی در این زمینه اعلام می‌کنند که از درآمد بیمارستان‌ها پرستار و نیرو بگیرند و تمام این موارد باعث می‌شود این فشار بر دوش مردم بیشتر شود و هزینه‌های مردم افزایش و نارضایی مردم افزایش یابد.

دل پر درد روسای بیمارستا‌ها فراتر از مشکلات بیماران 

در این راستا بیشترین بار سنگینی مشکلات بیمارستان‌ها ناشی از هدفمند‌سازی یارانه‌ها بر دوش روسای بیمارستان‌ها سنگینی می‌کند که آنان نیز در این زمینه حتی بیشتر از بیماران دل پر دردی دارند.

دست مدیران بیمارستان‌ها بسته است

عبدالجلیل کلانتر هرمزی، رئیس بیمارستان فوق تخصصی جراحی پلاستیک 15خرداد می‌گوید: دریافت مبالغ سنگین حامل‌های انرژی از بیمارستان‌های دولتی به مثابه پرداخت از یک جیب دولت به یک جیب دیگر دولت است که مسلماً در این مواقع دیگر چیزی در کف صندوق بیمارستان‌های دولتی باقی نمی‌ماند تا رئیس و مدیر بیمارستان بتوانند برای خدمات رفاهی به بیماران و مراجعه‌کنندگان درمان سرپایی ارائه خدمات دهد.

وی می‌افزاید: ما در مسائل آب، برق و گاز دچار مشکل شده‌ایم و بیمارستانها با یک افزایش غیر قابل انتظار هزینه‌ها مواجه شده‌اند. تمام کنکاش و درگیری ما این است که بتوانیم این بار افزایش را کاهش دهیم که در برخی مواقع این مسئله مقدور است ولی در بسیاری زمان‌ها متأسفانه امکانپذیر نیست.

وی خاطرنشان می‌کند: به هر صورت بیمارستان‌‌ها به خصوص بیمارستان‌های دانشگاهی و آموزشی که بار آموزش و درمان بر دوش آنان است و با تعرفه‌های ناچیز دولتی خود را می‌چرخانند باید حداکثر ملاحظات از نظر تعرفه‌های حامل‌های انرژی گاز، برق و آب برای آنان لحاظ شود.

توقف بازسازی بیمارستان‌ها به خاطر بی پولی

محمدتقی حلی‌ساز، رئیس بیمارستان شهید چمران نیز از توقف بهسازی و بازسازی بیمارستان‌ها‌ به علت افزایش هزینه‌‌های بیمارستانی ناشی از هدفمندسازی یارانه‌ها خبر می‌دهد و می‌گوید: 
مجموعه این موارد به سمتی پیش می‌رود که بار بیماری بر دوش مردم سنگینی کند که الان هم واقعاً همین طور است، زیرا مردم باید فقط ۳۰ درصد از هزینه درمان را پرداخت کنند اما اکنون خیلی بیشتر از این رقم بر دوش مردم سنگینی می‌کند.

حلی ساز تصریح می‌کند: با وضعیت کنونی و افزایش هزینه‌های سرسام‌آور و گرانی آب، برق، گاز و دیگر موارد بیمارستان‌ها پس از هدفمندسازی یارانه‌ها، بیماران باید بیشتر هزینه‌های درمانی خود را پرداخت کنند که این مسئله به هیچ وجه مورد رضایت بیماران و مراکز درمانی نیست.

وی می‌افزاید: باید در این زمینه راهکاری پیدا پذیرد تا بیمه‌ها تمام خدمات درمانی را با رعایت سطح ‌بندی مناسب خدمات لحاظ کند مثلاً کسی که سرما خورده است نباید این فرد به فوق تخصص خون مراجعه کند و بیمه‌ها نیز لزومی ندارند که هزینه‌های چنین مواردی را پرداخت کنند.

حلی ساز بیان می‌کند: اگر سیستم ارجاع وجود داشته باشد و بیمه‌ها نیز وارد میدان شوند و هزینه‌های درمانی را پرداخت کنند نه بیمار دغدغه خواهد داشت و نه مراکز درمانی دچار مشکل می‌شوند و گرنه اگر در این زمینه راهکاری اندیشیده نشود همین مسیر مشکلات را باید طی کنیم.

مشکل بیمارستان‌ها خصوصی و دولتی ندارد

محمود طباطبایی، مشاور وزیر بهداشت در امور سلامت نیز رقم برخی از قبض‌های بیمارستان‌های خصوصی را تا ۴۰۰ درصد افزایش اعلام کرده و عنوان می کند که هزینه مواد غذایی، دارو و به‌خصوص تجهیزات پزشکی در مجموع به طور میانگین برای هزینه بیمارستان‌های کشور حدود ۱۶۰ درصد از ابتدای سال بیشتر شده است

منبع: فارس

منبع : تاریخ : ۱۳۹۰/۱۱/۸ تعداد بازدیدکنندگان : 4554

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 4229
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 6299
بازدید امسال : 801782
بازدید کل : 37168855

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش