هر تخت بیمارستانی به دو پرستار نیاز دارد
قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی در امور پرستاری گفت: بر اساس استانداردهای موجود به ازای هر تخت بیمارستانی دو پرستار نیاز است در حالی كه اكنون میانگین نیروی انسانی برای هر تخت در كشور، یك و هفت تا یك و نه دهم است.
'سیده فاطمه حقدوست' افزود: پرستاری یكی از محورهای مهم نیروی انسانی در بدنه درمان كشور به شمار می رود و ارتقای جایگاه و موقعیت حرفه ای این قشر از برنامه های مهم وزارت بهداشت است.
وی گفت: اكنون جایگاه دفاتر پرستاری استان ها ارتقا یافته است و نظارت و راهبری آن توسط روسای دانشگاه های علوم پزشكی كشور انجام می شود.
قائم مقام وزیر بهداشت در امور پرستاری با اشاره به قانون بهره وری بالینی پرستاران ادامه داد: اجرای قانون ارتقای بهره وری بالینی پرستاران از مهرماه امسال در كشور اجرایی شده است و اكنون 30 درصد پرستاران كشور از مزایای این قانون بهره مند هستند.
حقدوست خاطرنشان كرد تمام دانشگاه های علوم پزشكی موظف و ملزم به اجرای قانون بهره وری پرستاران هستند و باید تامین اعتبارات لازم و كمبود نیروی انسانی این حوزه را در اولویت كار خود قرار دهند.
وی یادآور شد سال گذشته 23 هزار نیروی متخصص در حوزه پرستاری كشور جذب شد اما بخش بزرگی از نیروی انسانی این حوزه در آستانه بازنشستگی قرار دارد.
قائم مقام وزیر بهداشت در امور پرستاری تصریح كرد توسعه حوزه درمان و بیمارستان های تازه تاسیس كشور با مجوزهای استخدامی همخوانی ندارد.
وی درباره نظام مراقبت نیز گفت: جاری سازی نظام مراقبت براساس شرح وظایف مصوب پرستاران از برنامه های مهم در حال اجرا است.
حقدوست افزود: اكنون بسیاری از پرستاران در مراكز درمانی مجبور به انجام اموری می شوند كه از دایره وظایف آنان خارج است و این مساله فشار سنگینی به آنان وارد می كند.
وی تاكید كرد سند استانداردهای مراقبتی نظام پرستاری كشور تدوین شده است و دانشگاه های علوم پزشكی كشور موظف هستند این مساله مهم را اجرایی كنند.
منبع: ایرنا