کمبود فعلی پرستار، محصول عملکرد چندین سال گذشته است مانند رشد بی رویه جمعیت ، کاهش فارغ التحصیلان پرستاری ، بازنشسته شدن پرستاران شاغل ، کاهش جذب پرستاران و افزایش تعداد تخت های بیمارستانی که برای حل این مشکل باید تمام این عوامل را در نظر داشت ....................... از کمبود پرستار در آمریکا نیز به عنوان بحران یاد می کنند و می گویند اگر بحران کمبود پرستار در ایالت متحده حل نشود، پیامدهای وحشتناکی در انتظار سیستم بهداشتی درمانی خواهد بود ................. اما کارشناسان در آمریکا برای رفع این بحران 10 روش را پیشنهاد داده اند که عبارتند از:
متن این خبر را ٬ با کلیک کردن بر روی ادامهء متن در پایین این کادر ٬ ملاحظه بفرمائید :
متن کامل
10روش حل مشکل کمبود پرستار در امریکا
کمبود فعلی پرستار، محصول عملکرد چندین سال گذشته است مانند رشد بی رویه جمعیت، کاهش فارغ التحصیلان پرستاری، بازنشسته شدن پرستاران شاغل،کاهش جذب پرستاران و افزایش تعداد تخت های بیمارستانی که برای حل این مشکل باید تمام این عوامل را در نظر داشت.
از کمبود پرستار در آمریکا نیز به عنوان بحران یاد می کنند و می گویند اگر بحران کمبود پرستار در ایالت متحده حل نشود، پیامدهای وحشتناکی در انتظار سیستم بهداشتی درمانی خواهد بود.
اما کارشناسان در آمریکا برای رفع این بحران 10 روش را پیشنهاد داده اند که عبارتند از:
1)آموزش با کمک سیستم شبکه:
در یک حرفه قانونمند مانند پرستاری، راه اندازی یک مدرسه جدید پرستاری، کار آسانی نیست، اما با توجه به کمبود پرستار، دروس تئوری رشته پرستاری به وسیله شبکه و دروس عمومی در محیط بالینی آموزش داده می شود. با این روش کمبود پرستار تا حدودی حل می شود.
2)افزایش تعداد مدرسان و مربیان پرستاری:
در ژانویه 2007حدود 4/1 بیلیون دلار صرف تربیت پرستاران با کفایت جهت آموزش پرستاران جدید و پرداخت شهریه تحصیلی پرستاران RN شد تا به درجه بالاتر علمی ارتقاء یابند و بتوانند محدودیت و کمبود مدرسان پرستاری را جبران كنند. تا بدین وسیله با افزایش ظرفیت آموزش ،مشکل کمبود پرستار حل شود.
3)بکارگیری استراتژی های آموزشی :
97درصد بیمارستانها با بکارگیری روشهای نوین آموزشی نظیر همکاری با دانشکده های پرستاری کمک مالی و افزایش حقوق و تشویق پرستاران به ارتقاء سطح تحصیلی خود و انعطاف پذیری در صدور مجوز، حضور پرستار در کلاس ها، سبب افزایش کیفیت مراقبت و حل مشکل کمبود پرستار شدند.اثربخشی این روش ها در آینده هزینه صرف شده فعلی را جبران خواهد کرد.
4)دادن امتیازات ویژه به دانشکدهای پرستاری:
برای افزایش تعداد دانشجویان و مربیان پرستاری،خیلی از ایالتها، امتیازات ویژه ای را در نظر گرفته اند تا پرستاران را استخدام و جذب كنند،نظیر خرید وسایل جدید،ارتقاء کیفیت و افزایش توانایی سیستم دیداری -شنیداری در دانشکده های پرستاری
5)تغییر مقررات پرستاری:
در سال 2002 سرمایه گذاری برای اجرای برنامه های جامع و جدیدی که هدفش رفع مشکل کمبود پرستاران است تصویب شد.مسلم است که دولت برای برنامه های زیر باید سرمایه گذاری کند نظیر پرداخت شهریه تحصیلی پرستاران، افزایش تعداد تربیت مدرس پرستاری، پراخت کمک هزینه تحصیلی، افزایش فرآیند ورود و جذب پرستاران با کفایت خارجی به ایالت متحده.
6)ایجاد یک جو کاری سالم:
محل کار فعلی پرستاران بسیار پر استرس است و کمبود پرستار باعث بدتر شدن این وضعیت شده .استرس روحی و جسمی کادر پرستاری، سبب کاهش کیفیت مراقبتهای پزشکی می شود.لذا مدیران باید با ارائه راهکارهای خلاقانه ،محیط کاری پویا و با نشاط ، برای پرستاران فراهم كنند تا در یک محیط سالم ،امکان تغییرات جدید فراهم شود.
7)گسترش مشارکت بخش دولتی وخصوصی:
بخش دولتی از کمبود پرستار بیشتر از بخش خصوصی متاثر خواهد شد. افزایش آگاهی در مورد فزونی هزینه های مراقبت درمانی همراه با پتانسیل کاهش کیفیت مراقبتهای پزشکی ذهن سرمایه گذاران بخش خصوصی را به این موضوع سوق می دهد که بخش خصوصی نیز می تواند در جهت حل این بحران به کار گرفته شده و مشکل را حل كند.
8)گسترش استراتژی های مشارکتی:
دانشکده های پرستاری و دانشگاهها نیازمند شروع و گسترش استراتژیهای مشارکتی برای کمک به گسترش ظرفیت پذیرش دانشجو و افزایش نیروی انسانی پرستاری هستند. مثلاً هدیه 6 میلیون دلاری به دانشگاه فلوریدای شمالی تا در زمینه آموزش پرستاری سرمایه گذاری کند .
9)ایجاد تصویر بهتر از پرستاری:
با ائتلاف پرستاران و سازمان های تامین کننده سلامت می توان تصویر بهتری از پرستاری و آینده پرستاران ارائه كرد.تا در دانش آموزان سطوح متوسطه و دبیرستان علاقه بیشتری برای انتخاب حرفه پرستاری به وجود آید .و مشکل کمبود پرستارمرتفع شود.
10)مشارکت و همکاری در سطح بالا:
این خیلی مهم است که کسانی که در سطوح بالاتر هستند، به پرستاران این اطمینان را بدهند که محیط کار پرستاران ایمن است تا مراقبت پرستاری با کفایتی به مددجویان داده شود. برای انجام این کار،نیاز به ارائه راه حل هایی است که تربیت پرستار به صورت مداوم در زنجیره کاری وزارت بهداشت و درمان قرار گیرد .تا نیازهای بهداشتی –درمانی مردم در آینده فراهم و بحران کمبود پرستار نیز حل شود.
منبع : پایگاه اطلاع رسانی نظام پرستاری - افسانه بشارتی - نایب رئیس هیئت مدیره نظام پرستای شیراز - کارشناس ارشد پرستاری دانشگاه علوم پزشکی شیراز
منبع : |
تاریخ : ۱۳۹۱/۴/۹ |
تعداد بازدیدکنندگان : 4208 |