۱۱۵۰ میلیارد تومان مطالبه وزارت بهداشت را خرج کردیم، منتظریم دولت جایگزین کند
معاون وزیر بهداشت گفت: ۱۱۵۰ میلیارد تومان از اعتبار ۳ هزار میلیارد تومانی که دولت بابت درآمد مازاد نفت در سال گذشته باید به وزارت بهداشت میداد و هنوز پرداخت نکرده را هزینه کردهایم و منتظریم تا دولت این مطالبه را پرداخت کند تا جایگزین کنیم.
رمضان محسن پور درباره سرنوشت اعتبار 1150 میلیارد تومانی وزارت بهداشت که از ردیف بودجه 3 هزارمیلیارد تومانی درآمد مازاد نفت در سال 90 قرار بود به وزارت بهداشت پرداخت شود اما دولت تصمیم گرفته بود آن را به وزارت راه بدهد، توضیح داد: پیگیری های وزارت بهداشت برای بازگشت این اعتبار از دولت ادامه دارد و معتقدیم که میتوانیم از دولت جواب مثبت بگیریم و این اعتبار از از دولت بگیریم و برای مصارفی که قانون مشخص کرده است، هزینه کنیم.
وی ادامه داد: محل هزینه کرد این اعتبار کاملاً مشخص است و در دستورالعمل اجرایی آن تعیین شده است،البته ما معادل این اعتبار را از محل ردیفهای دیگر وزارت بهداشت در این محل هزینه کردهایم و منتظریم تا دولت اعتبار باقیمانده 1150 میلیارد تومانی وزارت بهداشت را هر چه زودتر پرداخت کند تا جایگزین کنیم.
پیش از این حسن امامی رضوی، معاون درمان وزارت بهداشت به خبرنگار فارس گفته بود:2 هزار میلیارد تومان از سهم 3 هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت از درآمد مازاد نفت را در آخرین ساعات سال 90 پرداخت کردند که عملاً این پرداخت دیرهنگام باعث شد نتوانیم به تکالیف قانونی وزارت بهداشت عمل کنیم، بخش عمده این پول نیز فعلاً جایگزین مطالبات بیمارستانها از بیمهها میشود.
وی در پاسخ به این پرسش که 2 هزار میلیارد تومان از سهم 3 میلیارد دلاری وزارت بهداشت از درآمدمازاد نفت در چه اموری هزینه می شود، گفت: این اعتبار را در آخرین ساعات کاری سال 90 به وزارت بهداشت پرداخت کردند به همین علت نتوانستیم این بودجه را به موقع برای انجام تکالیف و تعهدات وزارت بهداشت در سال 90 صرف کنیم.
وی گفت: این بودجه اکنون(اواسط فروردین 91) بین دانشگاههای علوم پزشکی کشور توزیع شده است اما عملاً جایگزین طلبهای کلان بیمارستانها از بیمه ها میشود زیرا همین امروز بیمارستانها 1600 میلیارد تومان از بیمهها مطالبه پرداخت نشده دارند که از محل این اعتبار جایگزین میشود.
معاون درمان وزارت بهداشت افزود: این بدهی 1600 میلیارد تومانی به جز مطالبات بخش بهداشت و آموزش پزشکی است و فقط مربوط به بخش درمان است، یک مقدار از این اعتبار هم باید صرف اعتبار جایگزین غیر واقعی بودن تعرفه های خدمات پزشکی در سال 90می شود.
وی گفت: پیش بینی ما در اوایل سال 90 این بود که مابه التفاوت تعرفههای پیشنهادی وزارت بهداشت از رشد 23 درصدی تا رشد مصوب 9 درصدی دولت 350 میلیارد تومان است اما تورم بیش از حد سال گذشته به خصوص 3 ماه آخر باعث شد این میزان تفاوت اعتبارات با تعرفه های واقعی بیش از این میزان باشد که باید جبران کنیم.
امامی رضوی افزود: قانون برای هزینه کرد اعتبار 3 میلیارد دلاری وزارت بهداشت از درآمد مازاد نفت مواردی را پیش بینی کرده بود مانند کمک به بهبود درمان بیماران صعب العلاج، ماندگاری پزشکان در مناطق محروم، تمام وقتی پزشکان، هیئت امنایی شدن بیمارستانها، افزایش تعرفه آنها به 3.6Kو ارتقای کیفیت خدمات پزشکی در کشور اما پرداخت دیرهنگام این اعتبارات در آخرین ساعات سال 90 و حجم بالای بدهی و مطالبات مراکز درمانی باعث شد نتوانیم به هیچکدام از این تعهدات که در قانون بودجه سال 90 آمده بود عمل کنیم.
معاون وزیر بهداشت گفت: وقتی بدهیها زیاد میشود، فرصت برنامه ریزی از بین می رود و نمیتوانیم به تکالیف قانونی عمل کنیم، اکنون نیز فقط در صورتی که مطالبات مراکز وزارت بهداشت از بیمهها به موقع پرداخت شود و پرداختها به موقع استمرار داشته باشد و مطالبات قانونی نیز هر 3 ماه 3 ماه از سوی دولت پرداخت شود،میتوانیم با جایگزین کردن این اعتبارات به تکالیف قانونی عمل کنیم.
منبع: فارس