نارضایتی بسیاری از پرستاران از نحوه اجرای قانون ارتقای بهره وری
تا زمانی که همه این قوانین به طور کامل اجرا نشوند و تعداد کافی پرستار برای اجرای این قوانین در کشور نداشته باشیم، اعمال محدودیتها درست نیست زیرا ما نمیتوانیم حقوق و روزی پرستاران و پرسنل درمانی را با اجرای ناقص قوانین زیر پا بگذاریم.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت: پرستاران بسیاری از بیمارستانها از نحوه اجرای قانون ارتقای بهره وری گلهمند هستند.
غضنفر میرزابیگی افزود: اجرای قانون تعرفه گذاری لازمه اجرای کامل قانون ارتقای بهره وری و کاهش ساعت کاری پرستاران است اما هنوز این قانون اجرایی نشده است و با توجه به اینکه هنوز دو بند مهم قانون ارتقای بهره وری شامل بند مربوط به مشاغل سخت و زیان آور و اصلاح نظام پرداخت عملی نشده است، بنابراین مجریان قانون ارتقای بهره وری نباید در مورد محدودیتهای این قانون برای پرستاران سختگیری کنند.
وی اضافه کرد: متأسفانه بر خلاف اینکه قانون ارتقای بهره وری به عنوان امتیازی برای پرستاران و با هدف کاهش ساعت کاری و افزایش حقوق پرستاران بود در برخی مراکز درمانی مجریان این قانون با سختگیری بیش از حد نسبت به محدودیتهای این قانون مانند منع اشتغال همزمان در مراکز دولتی و خصوصی و منع اضافه کار بیش از ۸۰ ساعت برای پرستاران مشکلاتی را ایجاد کردهاند.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری ادامه داد: البته در برخی مراکز درمانی پرستاران از نحوه اجرای این قانون ابراز رضایت میکنند اما مراکز دیگری هم هستند که به علت همین برخوردهای سلیقهای، پرستاران گلهمند شدهاند.
میرزابیگی گفت: این مسائل هیچ ربطی به سیاستهای سازمان نظام پرستاری و وزارت بهداشت ندارد اما متأسفانه برداشتهای سلیقهای در سطح شبکههای بهداشتی و درمانی و بیمارستانها چنین مشکلاتی را به وجود آورده است.
وی اضافه کرد: به همین منظور کارگروه مشترکی بین مسئولان وزارت بهداشت و سازمان نظام پرستاری تشکیل شده که برای بررسی و رفع این مشکلات هر دو هفته یکبار و اخیراً هر هفته یکبار تشکیل میشود، در این کارگروه مشترک مسئولان سازمان نظام پرستاری و وزارت بهداشت مشترکاً به این نتیجه رسیدیم که تا اطلاع ثانوی و اجرای کامل قانون ارتقای بهره وری و قانون تعرفه گذاری فعلاً محدودیتهای سقف ۸۰ ساعت اضافه کار، ساعت خواب شب و اشتغال همزمان در بیمارستانهای خصوصی اجرا نشود.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت: تا زمانی که همه این قوانین به طور کامل اجرا نشوند و تعداد کافی پرستار برای اجرای این قوانین در کشور نداشته باشیم، اعمال محدودیتها درست نیست زیرا ما نمیتوانیم حقوق و روزی پرستاران و پرسنل درمانی را با اجرای ناقص قوانین زیر پا بگذاریم.
وی ادامه داد: تا زمانی که راهکار جایگزین برای حل این مسئله پیدا نشده است و قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری اجرا نشده است، جمع بندی وزارت بهداشت و سازمان نظام پرستاری این است که محدودیتهای قانون ارتقای بهره وری اعمال نشود و امیدواریم مسئولان در سطوح اجرایی سراسر کشور این توصیه را جدی بگیرند و قانون ارتقای بهره وری را به عنوان امتیازی برای پرستاران در نظر بگیرند.
میرزابیگی گفت: برای بررسی بیشتر این موضوع قرار است طی هفته آینده یک جلسه چهارجانبه بین مسئولان معاونتهای درمان، معاونتهای توسعه منابع، دفاتر پرستاری دانشگاههای علوم پزشکی و مسئولان سازمان نظام پرستاری و هیئت مدیرههای نظام پرستاری شهرستانه در تهران برگزار شود که امیدواریم به یک راهکار عملی برای حل کامل این مشکلات برسیم.
------------------------------
پایان