50 مطلب آخر
خبرپرستاری : اعتراضات رئیس نظام پرستاری کشور به وضعیت نظام سلامت

 برخلاف دیگر کشورها در حوزه سلامت متأسفانه هزینه‌های سلامت بر دوش مردم کشورمان سنگینی 

بیمه‌ها نباید مردم را مجبور کنند که فقط از یک گروه خاص خدمات را آن هم به صورت گران دریافت کنند زیرا در تمام کشورهای دنیا از جمله در 142 کشور که ما از آنان اطلاع داریم بیمه‌ها خدمات همه گروه‌های پزشکی و پیراپزشکی را با لحاظ کیفیت و نرخ ارزان برای مردم پوشش می‌دهند.

  اگر تعداد تخت و بیمار افزایش یابد به معنای شکست خدمات پیشگیری به خصوص در حوزه پرستاری است.

 در دنیا 17 روش پرداخت وجود دارد که بدترین آن دریافت پول برای ارائه خدمات است که مربوط به بیمارستان‌های کشور ما است.

میرزابیگی بیان داشت: با صدای بلند فریاد می‌زنیم که ما پرستاران از وضعیت ارائه خدمات به مردم در حال حاضر ناراضی هستیم و روش‌های خدمات فعلی را قبول نداریم 

علوم و دانش پرستاران ایران جزو 4 و 5 کشور نخست جهان است ولی ارائه خدمات جزو کشورهای آخر دنیا به حساب می‌آید.

  یکی از کشورهای همسایه تقاضا کرده است تا 30 هزار پرستار برای آنان تأمین کنیم که در هر ماه نیز به هر پرستار 2 هزار دلار می‌توانند پرداخت کند 

اگر قوانین تعرفه‌گذاری و ارتقای بهره‌وری هر چه زودتر در شورای عالی بیمه تصویب نشود ما شاهد از دست دادن پرستارانمان از کشور خواهیم بود

 بنده این قول را می‌دهم که اگر پرستار بیکاری در شهرستان وجود داشته باشد در کمتر از 24 ساعت وی را در تهران به کار بگیریم ولی این بکارگیری ربطی به استخدام ندارد.

 امروز استاندارد تخت و پرستار در دنیا به ازای هر تخت 2 پرستار در 24 ساعت تعریف می‌شود ولی در کشور ما این رقم معادل «نیم» پرستار به ازای هر تخت در 24 ساعت است و شاید در برخی شهرستان‌ها این رقم معادل «7 دهم» پرستار به ازای هر یک تخت در 24 ساعت باشد در حالی که 80 درصد این پرستاران زن هستند که به دلیل دریافت مرخصی ویژه زایمان و شیردهی بیشتر مواقع حضور ندارند که این یکی از دلایل کمبود پرستار شده است.

تحلیل ما

متن کامل

 

 

تقاضای کشور همسایه برای جذب 30 هزار پرستار ایرانی با حقوق ماهانه 2 هزار دلار
 

رئیس‌کل سازمان نظام پرستاری کشور گفت: یکی از کشورهای همسایه تقاضای تأمین 30 هزار پرستار با حقوق ماهانه 2 هزار دلار از کشورمان کرده است.

 

غضنفر میرزابیگی  در نشست خبری در محل سازمان نظام پرستاری با اشاره به اینکه برخلاف دیگر کشورها در حوزه سلامت متأسفانه هزینه‌های سلامت بر دوش مردم کشورمان سنگینی می‌کند، اظهارداشت: بسیار الزامی است تا قانون تعرفه‌گذاری پرستاری که در مجلس به تصویب رسیده است نیز توسط شورای عالی بیمه سلامت تصویب و اجرا شود.

 

وی افزود: البته این مسئله تلقی نشود که پرستاران فقط به دنبال کسب و کار و دریافت امتیاز خود هستند بلکه در حال حاضر بیمه‌ فقط مربوط به خدمات پزشکی است و خدمات گروه پزشکی، خدمات پرستاران را شامل نمی‌شود که در هیچ جای دنیا این گونه نیست.

 

میرزابیگی ادامه داد: بیمه‌ها نباید مردم را مجبور کنند که فقط از یک گروه خاص خدمات را آن هم به صورت گران دریافت کنند زیرا در تمام کشورهای دنیا از جمله در 142 کشور که ما از آنان اطلاع داریم بیمه‌ها خدمات همه گروه‌های پزشکی و پیراپزشکی را با لحاظ کیفیت و نرخ ارزان برای مردم پوشش می‌دهند.

 

وی تصریح کرد: متأسفانه بیمه‌ها الان فقط به درمان و تخصص فکر می‌کنند و این باعث شده است که خدمات القایی به بیماران تحمیل شود و اگر تعداد تخت و بیمار افزایش یابد به معنای شکست خدمات پیشگیری به خصوص در حوزه پرستاری است.

 

رئیس کل سازمان نظام پرستاری کشور اظهار داشت: قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری در مجلس شورای اسلامی چند سال قبل تصویب شد و این در حالی است که برای ارائه خدمات درمانی قواعد مشخصی وجود دارد زیرا در دنیا 17 روش پرداخت وجود دارد که بدترین آن دریافت پول برای ارائه خدمات است که مربوط به بیمارستان‌های کشور ما است.

 

میرزابیگی گفت: بیشترین هدفمان از اجرای طرح قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری احقاق حقوق بیماران است تا بیمار بتواند در پروتکل درمان خود نیز نقش ایفا کند.

 

وی با اشاره به ضعف دیگر در نظام سلامت که به نتیجه‌ درمان کاری ندارند، افزود: این به معنای آن است که درمان صورت می‌پذیرد ولی به نتیجه آن کسی کاری ندارد که این روند به عنوان بدترین نوع خدمات در دنیا به حساب می‌آید که در بیمارستان ما انجام می‌شود که برای مردم بسیار سرسام‌آور بوده و هزینه‌ها گران شده است و جامعه در این زمینه گرفتاری‌های بسیاری دارد.

 

رئیس سازمان نظام پرستاری کشور بیان داشت: در قانون نظام پرداخت مبتنی بر نیاز بیمار (فرآیند محور و پاسخگو ) 18 مورد را اصلاح کردیم که در گام نخست به شرح وظایف همه گروه‌ها از جمله پرستاران پرداخته شده است که شامل 527 خدمت است که آن را درست کردیم و این خدمات را برای دریافت استاندارد نوشتیم در حالی که در دیگر گروه‌ها  استاندارد تعریف نشده است.

 

میرزابیگی گفت: در حال حاضر خدمات پرستاری به ثبت استاندارد ملی می‌رسد و تاکنون نیز 400 خدمت از 527 خدمت به تصویب استاندارد رسیده که 130 استاندارد اکنون بر روی سایت سازمان استاندارد قرار گرفته است و در تلاشیم تا بتوانیم برای بقیه خدمات پرستاری نیز استاندارد بگیریم که تمام این استانداردها می‌تواند زمان و نوع خدمات را به خوبی مشخص کند.

 

وی با مطرح کردن این پرسش که آیا ویزیت پزشکان در کشور هم اکنون استانداردسازی شده است، ادامه داد: برای تعیین میانگین زمان خدمات در بیمارستان‌ها یک گروه هیأت علمی ۱۰۰ نفره بطور متوسط ۶ ماه کار کرد و برای این کار میانگین خدمت در بیمارستان‌های دنیا را نیز لحاظ کردیم تا بتوانیم استاندارد زمان ارائه خدمات را به دست آوریم.

 

میرزابیگی تصریح کرد: چک‌ لیست استاندارد را نیز به صورت نرم‌افزار درآورده‌ایم تا مدیریت‌های پرستاری بتوانند تمام موارد را کنترل کنند و ضریب سختی کار و شدت مراقبت را هم در نظر گرفتیم و تمام این موارد در زمینه تعرفه‌گذاری نظام خدمات پرستاری و «K» پرستاران مشخص شده است.

 

وی افزود: ادعا می‌کنیم به محض اجرا شدن این طرح یک بستر بزرگ برای تحول در دیگر خدمات نظام سلامت به وجود می‌آید و اگر بتوانیم قانون تعرفه‌گذاری نظام خدمات پرستاری را بر اساس استاندارد اجرا کنیم مسلمأً دیگر قسمت‌های حوزه‌های پزشکی نیز به این سمت سوق پیدا می‌کند که نوع کیفیت خدمات خود به مردم را تضمین دهند.

 

میرزابیگی بیان داشت: با صدای بلند فریاد می‌زنیم که ما پرستاران از وضعیت ارائه خدمات به مردم در حال حاضر ناراضی هستیم و روش‌های خدمات فعلی را قبول نداریم و یکی از راه‌های اساسی برطرف شدن این مسائل اجرای قانون تعرفه‌گذاری نظام خدمات پرستاری است زیرا در این طرح بیماران می‌توانند حتی در زمان ترخیص برگه‌های رضایت خود از پرستاران را نمره دهند و ما حاضریم از همین فردا این خدمات را در بیمارستان‌ها اجرا کنیم.

 

وی ادامه داد: از 2 سال قبل ما برای اجرای قانون تعرفه‌گذاری نظام خدمات پرستاری آماده بودیم البته وزارت بهداشت در اوایل ایرادهایی می‌آورد اما در ادامه راه با ما همراه شد ولی متأسفانه اعلام می‌کنند هنوز شورای عالی بیمه تشکیل نشده است البته کمیسیون‌های این شورا تاکنون 4 تا 5 جلسه به این مباحث پرداخته‌اند و با آن موافقت شده است ولی بحث اصلی آن است که باید این موارد در شورای عالی بیمه تصویب شود و ما بیشترین مشکلمان در این زمینه است.

 

میرزابیگی با اشاره به اینکه در این زمینه نامه‌ای برای رئیس‌جمهوری می‌فرستیم تا دغدغه‌هایمان را در زمینه تعرفه‌های خدمات پرستاری اعلام کنیم، گفت: اگر این قانون اجرا شود هزینه‌ بیمه‌ها نیز پایین می‌آید و پرسنل نیز رضایت بیشتری پیدا می‌کنند و در نهایت مردم نیز به حقوق خود دست پیدا می‌کنند و رضایتمندی بالایی کسب خواهند کرد.

 

وی تصریح کرد: تقریباً از برج 8  (آبان) سال 89 قانون تعرفه‌ گذاری خدمات پرستاری در شورای عالی بیمه سلامت مانده است و در این زمینه ما پیگیری‌های زیادی داشته‌ایم چون این قانون است و باید اجرا شود.

 

میرزابیگی گفت: یکی از رؤسای شورای بین المللی پرستاری در دیداری که از حوزه‌های پرستاری کشورمان داشت و آن را ارزیابی کرده بود عنوان کرد که علوم و دانش پرستاران ایران جزو 4 و 5 کشور نخست جهان است ولی ارائه خدماتتان جزو کشورهای آخر دنیا به حساب می‌آید.

 

وی با اشاره به اینکه حال وقتی پرستاری با 40 بیمار مواجه می‌شود حتی فرصت نمی‌کند حال بیمار را بپرسد، اظهار داشت: با توجه به کمبود پرستار به مرحله بحران نزدیک می‌شویم و این در حالی است که بسیاری از کشورهای دنیا چشم به دست آوردن پرستاران ما را دارند.

 

میرزابیگی افزود: یکی از کشورهای همسایه تقاضا کرده است تا 30 هزار پرستار برای آنان تأمین کنیم که در هر ماه نیز به هر پرستار 2 هزار دلار می‌توانند پرداخت کند ولی ما مخالف خارج شدن پرستار از ایران هستیم ولی به هر حال پرستاران امروز موقعیت خود را در نظر می‌گیرند و وقتی می‌بینند برخی گروه‌های پزشکی ماهانه 100 میلیون کارانه دریافت می‌کنند مسلماً این سؤال برای آنها پیش می‌آید که چرا عدالت در زمینه پرداختی‌های آنها اجرا نمی‌شود.

 

رئیس کل سازمان نظام‌ پرستاری با هشدار به شورای عالی بیمه سلامت در زمینه دیر عمل کردن در تصویب و اجرای  قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری گفت: اگر قوانین تعرفه‌گذاری و ارتقای بهره‌وری هر چه زودتر در شورای عالی بیمه تصویب نشود ما شاهد از دست دادن پرستارانمان از کشور خواهیم بود.

 

میرزابیگی بیان داشت: شرایط پرستاران اکنون بهتر شده است اما مطلوب نیست و به مرز بحران در زمینه کمبود پرستار پیش می‌رویم و این در حالی است که در تمام دنیا پرداختی‌های پرستاران جزو شغل‌های نخست در دنیا به حساب می‌آید و باید حداقل در ایران پرداخت پرستاران در رده‌های بالای گروه‌های پزشکی قرار گیرد.

 

وی گفت: به هر حال در ایران قوانین خوبی برای پرستاران تصویب شده است ولی متأسفانه مدیران میانی سلیقه‌ای برخورد می‌کنند.

 

میرزابیگی با اشاره به سال 83 که 40 تا 50 هزار پرستار بیکار بود، افزود: این در حالی است که امروز ما دچار کمبود پرستار هستیم و پرستاران شهرستانی داریم که به دلیل هزینه‌های بالا در تهران رغبت نمی‌کنند در بیمارستان‌های پایتخت مشغول شوند ولی بنده این قول را می‌دهم که اگر پرستار بیکاری در شهرستان وجود داشته باشد در کمتر از 24 ساعت وی را در تهران به کار بگیریم ولی این بکارگیری ربطی به استخدام ندارد.

 

وی با اشاره به کمبود کنونی پرستار در بیمارستان‌‌های زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی که بالغ بر 500 پرستار است، گفت: 500 تا 700 پرستار نیز در بیمارستان‌های زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی تهران دچار کمبود هستند و بیمارستان‌های خصوصی نیز که فریاد کمبود پرستارانشان بلند شده است.

 

میرزابیگی ادامه داد: در مجموع از 23 هزار پرستاری که قرار بود به کار گرفته شوند. 18 هزار پرستار به کار گرفته شد و آن 5 هزار نفر دیگر نیز گروه‌های پزشکی دیگری از جمله ماماها، بهیارها و کمک بهیارها بودند که آنها نیز به کار گرفته شدند.

 

وی با اشاره به استخدام 10 هزار پرستار در نیمه نخست سال جاری گفت: امروز استاندارد تخت و پرستار در دنیا به ازای هر تخت 2 پرستار در 24 ساعت تعریف می‌شود ولی در کشور ما این رقم معادل «نیم» پرستار به ازای هر تخت در 24 ساعت است و شاید در برخی شهرستان‌ها این رقم معادل «7 دهم» پرستار به ازای هر یک تخت در 24 ساعت باشد در حالی که 80 درصد این پرستاران زن هستند که به دلیل دریافت مرخصی ویژه زایمان و شیردهی بیشتر مواقع حضور ندارند که این یکی از دلایل کمبود پرستار شده است.

 

میرزابیگی بیان داشت: طبق قانون باید تا پایان برنامه پنجم توسعه تعداد پرستار به هر تخت را به 1.5 پرستار به ازای یک تخت ارتقا یابد و این به معنای آن است که باید تعداد پرستاران حداقل نسبت به تعداد کنونی 3برابر شود.

 

وی با بیان اینکه ما محدودیت‌های کنونی کشور را درک می‌کنیم، خاطرنشان کرد: در این زمینه بهترین توصیه ما این است که قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری به اجرا گذاشته شود و زیاد نیاز به استخدام دولتی نیست زیرا با اجرای این قانون بسیاری از مشکلات پرستاران برطرف می‌شود چون امروز به جایی رسیدیم که استخدام‌های دولتی و پست‌های سازمانی مشکل پرستاری را حل نمی‌کند بلکه اگر جاذبه‌های احقاق هویت حرفه‌ای لحاظ شود مردم نیز با رضایت خدمات را دریافت خواهند کرد و بر مشکلات کنونی پرستاران نیز فائق می‌آیم.

-----------------------------------------

پایان

منبع : فارس تاریخ : ۱۳۹۱/۷/۲۷ تعداد بازدیدکنندگان : 4278

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 5150
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 7220
بازدید امسال : 802703
بازدید کل : 37169776

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش