فضای فیزیکی اورژانسهای پرمراجعه اصلاح شد
مدیرکل اعتباربخشی و نظارت بر درمان وزارت بهداشت از اصلاح فضای فیزیکی اورژانسهای بیمارستانی بیش از 30 هزار مراجعه خبر داد.
دکتر سجاد رضوی با اشاره به اقدامات انجام شده برای ساماندهی اورژانسهای بیمارستانی و همچنین بازدیدهای به عمل آمده از اورژانسها، گفت: برای اصلاح وضعیت اورژانسهای بیمارستانی در چند سال اخیر اقدامات موثری انجام شده است به طوری که فضای فیزیکی اغلب اورژانسهای پرمراجعه اصلاح و همچنین انتقال بیمار با آمبولانس در بیمارستان بسیار بهتر شده است.
وی افزود: در اورژانسهای پرمراجعه متخصص مقیم مستقر شده است. همچنین اگر در این اورژانسها از سیستم آموزشی استفاده شود، اغلب دستیاران سالهای بالا به کار گرفته میشوند.
رضوی درمورد بیماران تصادفی، تاکید کرد: به محض آنکه هزینه درمان این بیماران از سوی بیمههای خصوصی دریافت شود، این هزینهها پرداخت میشود. اگر تاخیری در پرداخت این هزینهها وجود دارد، بهدلیل تاخیر بیمههای خصوصی در پرداخت هزینههای درمان رایگان بیماران تصادفی است.
رضوی با بیان آنکه در تهیه امکانات و تجهیزات بخشهای مختلف بیمارستانی اولویت به اورژانسها داده شده است، ادامه داد: همچنین تلاش شده تا بیماران جهت تهیه اقلام دارویی و اورژانسی به بیرون از بیمارستان مراجعه نکنند. اما ممکن است بهدلیل گرانیهای اخیر و همچنین پایین بودن اعتبارات، بیمارستان مجبور شود که همراه بیمار را برای تهیه برخی اقلام به بیرون هدایت کند. اما هدفگذاری ما آن است که این قضیه اصلاح شود.
وی افزود: بیمارستانی که به دلیل هزینههای بالا و تامین نشدن اعتباراتش روی لبه مرز کار میکند ممکن است اعتبارات کافی نداشته باشد اما در اعتباربخشی بیمارستانها از نظر ما خوب است که همراه بیمار برای تهیه اقلام اورژانسی به بیرون مراجعهای نداشته باشد.
مدیر کل اعتبار بخشی و نظارت بر درمان وزارت بهداشت در پایان گفت: اگر موردی یا شکایتی مبنی بر فرستادن بیجای همراه بیمار به بیرون برای تهیه اقلام بیمارستانی داشته باشیم، پیگیریهای لازم انجام و برخوردهای قانونی صورت میگیرد.
رییس اورژانس کشور: اصلاح فضای فیزیکی اورژانسهای پیش بیمارستانی را پیگیریم
رییس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی کشور از پیگیریهای در حال انجام برای اصلاح فضای فیزیکی اورژانسهای پیش بیمارستانی خبر داد.
دکتر غلامرضا معصومی با اشاره به اصلاح فضای فیزیکی پایگاههای اورژانس کشور گفت: برای اصلاح این موضوع پیگیریهای لازم را در معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری انجام میدهیم. البته سال گذشته به منظور ساخت پایگاههای اورژانس کشور ردیفی به اعتبار بالغ بر 40 میلیارد تومان در نظر گرفته شد که تنها حدود 60 درصد آن یعنی حدود 24 میلیارد تومان از آن تخصیص یافت.
وی افزود: با توجه به مشکلاتی که در ردیفهای عمرانی بوجود آمده و ردیفهای آن بلوکه شده، نگذاشتیم که این موضوع متوقف شود و از سوی ستاد وزارت بهداشت این موضوع را پیگیری کردیم.
معصومی با بیان اینکه کانکسها و ساختمانهای استیجاری پایگاههای اورژانس پیش بیمارستانی وضعیت مناسبی نداشتند، ادامه داد: در بسیاری از دانشگاهها از ردیفهای دیگر و با مشارکت گرفتن از دستگاههای مختلف و استفاده از افراد خیر، مقداری از آنها اصلاح و ساخته شده است.
وی افزود: با توجه به اینکه حدود 300 پایگاه اورژانس پیش بیمارستانی در کانکسها مستقر بودند و همچنین حدود 700 پایگاه هم استیجاری بودند، در حال حاضر حدود 300 تا 350 پایگاه جدید ساخته شده است
------------------------------------
پایان