رئیس کل سازمان نظام پرستاری متذکر شد
گروهی در کشور مردم را منبع درآمد و بیماران را بنگاه معاملاتی میدانند
۲۸ دستور مستقیم رئیس جمهور درباره قانون تعرفهگذاری بلاتکلیف مانده
میرزابیگی در ابتدای صحبتهای خود در همایش ترجمان و انتقال دانش نظام پرستاری خطاب به اقشار عمومی و مسئولین وزارت بهداشت گفت: «بر کسی پوشیده نیست که حاملان هنر پرستاری با چه زحمتی در حال ارائه مهمترین خدمات مورد نیاز مردم هستند.
غضنفر میرزابیگی رئیس کل سازمان نظام پرستاری کشور گفت: «خانواده پرستاری طیف عظیمی از مردم جامعه را که شامل جوانان و میانسالان کشور میشود را در بر گرفته است. در حال حاضر ۱۲۰ دانشکده و هر کدام با میانگین ۱۲۰ دانشجو در حال تزریق نیروی پرستاری به جامعه پزشکی هستند.»
رئیس سازمان نظام پرستاری ۱۲۰ هزار پرستار در سطح ۲ مشغول ارائه خدمات به ۱۶۰ هزار تخت بیمارستانی در بخشهای دولتی و خصوصی هستند.
لازم به ذکر است که تاکنون اعضای جامعه پرستاری بیش از ۳۰ هزار نفر برآورد شده است.
میرزابیگی ضمن ابراز افتخار از این موضوع که پرستاران ایرانی در بسیاری از کشورهای اروپایی و همسایه مورد قبول بوده و خواهان بسیاری دارند، گفت: «سازمان نظام پرستاری به عنوان یک سازمان حامی مردم و خادم پرستاران در بخشهای دولتی و غیردولتی وظیفه دارد تا با یک دید آسیبشناسانه تلنگری به مسئولین، خود و مردم بزند. تا قبل از اینکه بیش از این دیر شود برای مشکلات پرستاران چارهای بیاندیشید.»
وی در ادامه تصریح کرد: «در ارائه خدمات سلامت، اولویت قراردادن مردم و ارائه دهندگان خدمات سلامت، امری ناگزیر است. همه سران دولت بر این نکته تاکید دارند که سلامت حق مردم است و زمانی که فردی بیمار میشود، باید تنها دغدغهاش درد جسمیاش باشد و نه هیچ مسئله دیگری.»
رییس سازمان نظام پرستاری با دیدی انتقادی و خطاب به مسئولین گفت: «قرار بود تا پایان برنامه چهارم توسعه سهم پرداخت از جیب مردم به ۳۰ درصد برسد و دسترسی افرادی که توانایی مالی چندانی ندارند به خدمات سلامت تسهیل شود. آیا هم اکنون اینگونه است؟ علت چیست؟ راه حل کدام است؟»
وی در ادامه عده کمی را در عرصه سلامت مورد بحث قرار داد که سلامت را عرصه رقابت و کسب سود میبینند. وی افزود: «این گروه مردم را به عنوان منبع درآمد و بیماران را بنگاه معاملاتی میبینند. این واقعیت در عین تلخی وجود دارد. شغلههای آتش این سودجوییها دامن خانوادههای بسیاری را در بخش خصوصی گرفته است و هم اکنون نیز شعلههای آن در حال سرایت به بخش دولتی است.»
دکتر میرزابیگی ضمن خطاب قرار دادان مستقیم وزارت بهداشت گفت: «وزارت بهداشت باید در واگذاری مناسب خیلی مراقب باشد. آتش مستضعف سوزی که این سودجویان برپا کردهاند در حال تنوره کشیدن به بخشهای دولتی است.»
وی در ادامه تصویب قوانین تعرفه گذاری برای پرستاران را نه تنها راهی برای مقابله با سودجویان بلکه بهترین راه برای کاهش پرداخت از دید مردم دانست.
رئیس سازمان نظام پرستاری ادامه داد: «چرا باید زمانی که خدمتی با یک بیستم هزینه قابل ارائه به وسیله یک پرستار است، این خدمت را با ۲۰ برابر دستمزد به یک متخصص بسپارند؟ چه کسی گفته است پوشش خدمات بیمهای تنها باید مشمول پزشکان شود. چرا به خدمات قشرهای مختلف دخیل در سلامت جامعه ارزش یکسان نمیدهیم تا از طریق قیمت پایین و کیفیت بالا و رقابتی که در این بین ایجاد میشود، سطح سلامت جامعه را ارتقاء دهیم.»
وی در پایان دو قانون را مهمترین بخش مطالبات جامعه پرستاری دانست و گفت: «دو قانون ارتقاء بهرهوری و تعرفهگذاری مهمترین مطالبات جامعه پرستاری است. در این باره دو بند از قانون ارتقاء بهرهوری به صورت اجرایی درآمده است. اما در اندراحوالات قانون تعرفهگذاری باید گفت که علی رغم وجود ۲۸ دستور اختصاصی رئیس جمهور و ۵ دستور سرپرست فعلی وزارت بهداشت، هیچ فعالیتی در این قبال انجام نشده است. مشکل کار کجاست؟ چاره حل این مشکلات به دست چه کسی است؟
------------------------------
پایان