50 مطلب آخر
اقتصاد درمان : منابع سلامت نیازمند پوست‌اندازی است نه لکه‌گیری

معاون درمان وزیر بهداشت با تاکید بر آن که منابع حوزه سلامت نیازمند پوست‌اندازی است نه لکه‌گیری، گفت: هرچند در لایحه بودجه 93، دولت در زمینه اعتبارات سلامت یک گام به جلو برداشته و ترمیم نسبی در بودجه بیمه سلامت ایرانیان و ترمیم جزیی در اعتبارات وزارت بهداشت اتفاق افتاده، اما با توجه به وضعیت موجود، اعتبارات حوزه سلامت در بودجه 93 به اقدامات تکمیلی بزرگ نیاز دارد. .........

تحلیل ما

متن کامل

 

 

منابع سلامت نیازمند پوست‌اندازی است نه لکه‌گیری

روایتی از زخمی کهنه بر پیکر بیمارستان‌ها

 

معاون درمان وزیر بهداشت با تاکید بر آن که منابع حوزه سلامت نیازمند پوست‌اندازی است نه لکه‌گیری، گفت: هرچند در لایحه بودجه 93، دولت در زمینه اعتبارات سلامت یک گام به جلو برداشته و ترمیم نسبی در بودجه بیمه سلامت ایرانیان و ترمیم جزیی در اعتبارات وزارت بهداشت اتفاق افتاده، اما با توجه به وضعیت موجود، اعتبارات حوزه سلامت در بودجه 93 به اقدامات تکمیلی بزرگ نیاز دارد.

دکتر محمد آقاجانی بر لزوم تامین منابع حوزه سلامت بویژه حوزه درمان تاکید کرد و گفت: برای آن که تا حدودی بر کمبود منابع غلبه کنیم باید اثربخشی و ضریب کارایی را افزایش دهیم. اما این موضوع تنها یک سوی داستان است و در سوی دیگر که بسیار اهمیت دارد باید منابع حوزه سلامت و به طور خاص حوزه درمان اصلاح شود. با وجود کاستی‌هایی که در کیفیت ارایه خدمات کنونی وجود دارد، منابع فعلی وزارت بهداشت و بیمه‌ها حتی تکافوی حفظ وضع موجود را هم ندارد.

آقاجانی در توضیح چگونگی تامین مالی بیمارستان‌های دولتی افزود: در حال حاضر 555 بیمارستان کشور (بیمارستان‌های دولتی) به طور مستقیم از منابع عمومی دولت بودجه می‌گیرند که این بودجه در قالب حقوق و مزایای پرسنل رسمی و پیمانی است. در این بخش مشکلات زیادی وجود دارد. از طرف دیگر بخش عمده‌ای از منابع مالی بیمارستان‌ها از طریق خرید خدمات درمانی توسط سازمان‌های بیمه‌گر است. بیمارستان‌های دولتی کشور با این دو روش تامین مالی می‌شوند که البته در هر دو زمینه با مشکل جدی مواجه هستیم.

 

 

 

70درصد درآمد بیمارستان‌ها صرف پرداخت حقوق 131 هزار پرسنل درمانی

 

وی افزود: منابع عمومی حتی تکافوی پرداخت حقوق پرسنل بخش‌های درمانی را ندارد؛ چرا که دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور حدود 411 هزار نفر پرسنل دارند این درحالیست که معاونت برنامه‌ریزی و نظارت و راهبردی ریاست جمهوری حدود 280 هزار نفر از این پرسنل را به رسمیت قبول داشته و حقوق آنها را پذیرفته است و حقوق‌ مابقی نیروها از درآمد اختصاصی بیمارستان‌ها پرداخت می‌شود؛ یعنی درآمدی که باید صرف امور جاری بیمارستان‌ها و ارتقای کیفیت خدمات شود، صرف پرداخت حقوق و مزایای پرسنل می‌شود به طوری که حدود 70 درصد از درآمد اختصاصی بیمارستان‌های کشور در این زمینه مصرف می‌شود که بی‌تردید یکی از دلایل افت کیفیت خدمات است.

 

معاون درمان وزیر بهداشت در توضیح عوارض پرداخت حقوق پرسنل درمانی از درآمدهای اختصاصی بیمارستان‌ها، گفت: درآمد اختصاصی بیمارستان‌ها باید صرف ارتقای کیفیت خدمات، جایگزینی دستگاه‌ها، نگهداری دستگاه‌ها، لوازم مصرفی، توجه به تغذیه، بهداشت و سایر فعالیت‌ها در بیمارستان‌ها شود نه صرف پرداخت حقوق و مزایای پرسنلی. به همین دلیل است که کیفیت خدمات ارایه شده در بیمارستان‌ها کاهش می‌یابد.

 

 

 

رنج مضاعف بیمارستان‌ها از دیرکردهای بیمه‌ای

 

وی در توضیح آن بخش از منابع مالی بیمارستان‌ها که بوسیله خرید خدمت از سوی بیمه‌ها تامین می‌شود نیز گفت: در حوزه بیمه نیز با دو مشکل مواجه هستیم؛ غیرواقعی بودن تعرفه خدمات درمانی و دیرکرد در پرداخت ما به‌ازای همین تعرفه غیرواقعی. بیمارستان‌ها اکنون از هر دو این مشکلات رنج می‌برند.

 

آقاجانی با اشاره به غیرواقعی بودن تعرفه‌های تشخیصی – درمانی و تاکید بر لزوم حرکت در راستای واقعی شدن تعرفه‌ها، گفت: به عنوان مثال تعرفه هتلینگ برای سال 92 حدود 47 هزار تومان تعیین شده، سوال آن است که چطور می‌شود این میزان خدمات در یک بیمارستان شامل سه وعده غذا، خدمات پرستاری، لوازم مصرفی پرستاری، خدمات مختلف بهداشتی و ... ارایه و به ازای آن در هر 24 ساعت 47 هزار تومان پرداخت شود؟ این رقم 47 هزار تومانی در حالیست که محاسبات نشان می‌دهد این رقم در سال 92 حدود 150 هزار تومان بوده است.

 

وی در این باره افزود: از سوی دیگر در زمینه سرعت پرداخت همین تعرفه‌های غیرواقعی از سوی بیمه‌ها نیز مشکلات جدی وجود دارد. به عنوان مثال یک بیمارستان کوچک 96 تختخوابی در کنگان در حاشیه خلیج فارس بیش از دو میلیارد تومان از بیمه‌ها طلبکار است. چطور می‌شود بیمارستان را با این بدهی عظیم اداره کرد؟

 

آقاجانی در توضیح علت تاخیر بیمه‌ها در پرداخت مطالبات بیمارستان‌ها، گفت: علت آن است که بیمه‌ها منابع مالی کافی برای پرداخت مطالبات بیمارستان‌ها در اختیار ندارند. به این ترتیب است که بیمارستان‌ها هم از نظر منابع عمومی و هم از نظر منابع بیمه‌ای مشکل دارند. این مباحث فشار زیادی را به بیمارستان‌ها وارد می‌کند.

 

 

 

منابع سلامت نیازمند پوست‌اندازی است نه لکه‌گیری

 

وی در پاسخ به سوال ایسنا درباره خطر ورشکستگی بیمارستان‌های دولتی، گفت: افت کیفیت خدمات در بیمارستان‌ها به ورشکستگی آنها تعبیر می‌شود. بیمارستان‌های دولتی هیچ گاه به معنای فیزیکی تعطیل نمی‌شوند اما ممکن است چند اتفاق نامطلوب بیفتد؛ به طوری که بیمارستان باز است اما بخشی از خدمات آن تعطیل می‌شود. به عنوان مثال زمانی که بیمارستان پول برای تهیه تیوپ سی تی اسکن ندارد، ناچار این خدمت را ارایه نمی‌دهد و بیمار مجبور است با زحمت و تعرفه بیشتر همین خدمت را از خارج بیمارستان دریافت کند. از طرف دیگر کیفیت خدمات نیز افت می‌کند. اتفاقی که باید جلوی آن گرفته شود و چاره‌ای ندارد جز آنکه منابع حوزه سلامت به طور جدی بازنگری شود. در چنین شرایطی باید گفت که منابع حوزه سلامت نیازمند پوست‌اندازی است نه لکه‌گیری و ترمیم.

 

 

لایحه بودجه 93 هم نیازهای سلامت را تکافو نمی‌کند

سلامت نیازمند اقدامات تکمیلی و بزرگ در بودجه 93

 

معاون درمان وزیر بهداشت درباره وضعیت اعتبارات حوزه سلامت در لایحه بودجه 93 گفت: در این زمینه دولت یک گام به جلو برداشته و ترمیم نسبی در بودجه بیمه سلامت ایرانیان و ترمیم جزیی در اعتبارات وزارت بهداشت اتفاق افتاده است. اما آنقدر این شکاف عظیم است و نیازها زیاد که این یک گام به جلو هم نمی‌تواند تکافوی نیازها را داشته باشد. سلامت در بودجه 93 به اتفاقات تکمیلی بزرگ نیاز دارد.

 

 

 

"عقب ماندگی تاریخی اعتبارات" و "تورم" دو مشکل اساسی حوزه سلامت

 

وی در پایان گفت: البته این گام مثبت که توسط دولت برداشته شده حکایت از آن دارد که دولت درک مثبت و ارزشمندی نسبت به این حوزه دارد و با وجود بودجه انقباضی برای سال 93، اما در زمینه سلامت گامی به جلو برداشته است. با این حال تاکید می‌کنیم که اعتبارات مطرح در لایحه بودجه اصلا نمی‌تواند نیازهای مردم را در این حوزه تامین کند؛ چرا که با چند مشکل مواجه هستیم؛ ابتدا عقب ماندگی بودجه‌ای جدی و تاریخی و سپس مشکل تورم. در دنیا هم اصولا تورم حوزه سلامت بیش از تورم عمومی است. هر چه که تورم اقتصادی جامعه را با مشکلاتی مواجه کرده باشد، مشکلات ناشی از تورم در حوزه سلامت مضاعف خواهد بود.

------------------------

پایان

منبع : ایسنا تاریخ : ۱۳۹۲/۱۰/۱۸ تعداد بازدیدکنندگان : 4341

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 4717
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 6787
بازدید امسال : 802270
بازدید کل : 37169343

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش