90 درصد پرسنل پرستاری کشور، خانم هستند
معاون پرستاری وزارت بهداشت و رئیس سازمان نظام پرستاری گفت: 90 درصد پرسنل پرستاری در مراکز درمانی کشور، خانم هستند که با احتساب مرخصی زایمان، استعلاجی و سایر مسائل، می توان گفت، تقریبا یک سوم نسبت به آقایان کمتر خدمت می کنند.
دکتر محمد میرزابیگی افزود: علیرغم اینکه مجموعه دولت بنا ندارد نیرویی استخدام کند، ولی رفع مشکل نیروی پرستار در اولویت برنامههای وزارت بهداشت است.
وی درخصوص مسائلی و مشکلاتی که از سوی پرستاران مطرح میشود، تصریح کرد: بخشی از مسائل در سطح دانشگاه و مراکر درمانی قابل حل هستند و برخی منوط به تمامی کارمندان دولت در سراسر کشور است و تنها مربوط به یک رده شغلی نمیباشند.
معاون پرستاری وزارت بهداشت در خصوص نحوه تخصیص نیروی پرستاری به مراکز درمانی گفت: دیگر از روش محاسباتی نسبت پرستار به تخت استفاده نمیشود و به جای آن از فرمول نسبت پرستار به بیمار استفاده میشود.
میرزا بیگی با تاکید بر تلاش در راه رضای خدا در انجام وظایف محوله بالاخص شغل پرستاری گفت: اگر تغییراتی در نحوه اجرای برنامهها صورت گرفته دلیل بر تغییر هدف نیست بلکه تغییر در مسیر و شیوه انجام امور است تا در دستیابی به اهداف موفقیت بیشتری حاصل شود.
میرزابیگی به معرفی طرح نهضت توسعه و تعالی مراقبت و پرستاری درنظام سلامت کشور و چالشها، رویکردها، الزامات و اقتضائات آن در افق آینده پرداخت و بر حرکت از پرستاری سنتی به سوی پرستاری حرفهای و فراحرفهای تاکید نمود
نوبت کاری پرستاران هنوز بر مبنای مصوبه ۶ سال پیش محاسبه میشود
آئین نامه اجرایی تعیین نوبت کاری پرستاران هنوز از سوی دولت تنظیم نشده است. این درحالی است که دولت در سال ۸۷ موظف شده بود ظرف شش ماه از اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری این آئین نامه را تنظیم کند
عضو هیات مدیره نظام پرستاری اصفهان گفت: نوبت کاری پرستاران هنوز بر مبنای حقوق مصوب سال ۸۷ محاسبه میشود.
«عبدالحمید سطوت» گفت: آئین نامه اجرایی تعیین نوبت کاری پرستاران هنوز از سوی دولت تنظیم نشده است. این درحالی است که دولت در سال ۸۷ موظف شده بود ظرف شش ماه از اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری این آئین نامه را تنظیم کند.
این فعال صنفی پرستاران ادامه داد: نوبت کاری پرستاران تا پایان سال ۸۷ تابع قانون استخدام کشوری و نظام هماهنگ کارکنان دولت بود اما از ابتدای سال ۸۸ قانون مدیریت خدمات کشوری برای تعیین نوبتهای کاری حاکم شد.
وی افزود: در آن زمان این قانون آئین نامه اجرایی نداشت بنابراین دولت وقت مقرر کرد که نوبت کاریها به طور موقت بر مبنای حقوق مبنای سال ۸۷ محاسبه شود.
سطوت ادامه داد: این آئین نامه هنوز نوشته نشده و نوبت کاری پرستاران بیمارستانهای دولتی هنوز و بعد از گذشت ۵ سال، بر مبنای حقوق سال ۸۷ محاسبه میشود.
این فعال صنفی پرستاران با اشاره به عدول چندساله دولت از تنظیم آئین نامه اجرایی تصریح کرد: در مهر سال ۹۱، هیات امنای وزارت بهداشت یک آئین نامه اجرایی برای تعیین نوبت کاری پرستاران تنظیم کرد و آن را از فروردین سال ۹۱ قابل اجرا دانست اما این آئین نامه هم اجرایی نشده است. با اجرای این آئین نامه وزارت بهداشت موظف میشد برای شش ماهه اول سال ۹۱ هم معوقه نوبت کاری به پرستاران پرداخت کند.
وی در تشریح تفاوت وضعیت پرداخت نوبت کاری پرستاران بخش خصوصی و دولتی افزود: پرستاران بیمارستانهای خصوصی بر اساس مزد مصوب شورای عالی کار نوبت کاری خود را دریافت میکنند. نوبت کاری این پرستاران بسته به نوع شیفت کاریشان ۱۰، ۱۵ و ۲۲. ۵ درصد از حقوق مصوب شورای عالی کار است.
سطوت ادامه داد: در حال حاضر نوبت کاری پرستاران بیمارستانهای دولتی بر مبنای حقوق مصوب کارکنان دولت در سال ۸۷ محاسبه میشود. با تنظیم آئین نامه این مبنا افزایش مییابد و در نتیجه حقوق پرستاران نیز بیشتر خواهد شد.
-----------------------
پایان