چرا بیمههای تکمیلی با بیمارستانهای خصوصی قرارداد نمیبندند؟
مدیر درمان تامین اجتماعی استان گیلان گفت: برخی بیمههای تکمیلی از نداشتن قرارداد با بیمارستانهای خصوصی سود میبرند، به همین دلیل حاضر به انعقاد قرارداد با بیمارستانها نیستند.
دکتر محمدحسین شهدینژاد اظهار کرد: دولت در چند ماهه گذشته گامهای بزرگی را در بحث واقعی کردن ارزش نسبی خدمات درمانی برداشته و از ابتدای مهرماه سالجاری ارائه برخی خدمات درمانی در راستای سلامت همگانی افزایش داشته است.
وی ادامه داد: ضریب تعرفه سلامت (k ) در بخش دولتی 8800 تومان و در بخش خصوصی 38 هزار تومان است که این مقدار براساس میزان تمایل مردم به بخش خصوصی و توان درمانی بخش خصوصی محاسبه می شود. این مبلغ براساس توافق شورای 5 نفره متشکل از معاون برنامه ریزی استانداری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی، یکی از ادارههای بیمههای پایه، نماینده نظام پزشکی و نماینده بیمه ایران به عنوان نمایندههای بیمههای تکمیلی که در نظام پزشکی تشکیل جلسه میدهند، با توجه به تعرفه سال گذشته مشخص میشود.
شهدینژاد افزود: در توافقی که با انجمن بیمارستانهای خصوصی در استان گیلان صورت گرفت نرخ تعرفه سلامت با 10 درصد تخفیف به 34 هزار و 200 تومان کاهش یافت و اکنون بیمارستانهای خصوصی آماده هستند که با این مبلغ با بیمههای تکمیلی قرارداد ببندند، اما برخی بیمههای تکمیلی تعلل میکنند، این در حالیست که طبق قانون، تمام بیمههای تکمیلی موظفند از مصوبات هیات 5 نفره درخصوص تعرفه بخش سلامت پیروی کنند.
وی در خصوص نحوه ارائه خدمات درمانی در بیمارستانهای دولتی اظهار کرد: خوشبختانه در بیمارستانهای دولتی استان تجهیزات درمانی مناسبی فراهم شده است و درمان علمی صورت میگیرد، همچنین برای افراد تحت پوشش تامین اجتماعی در مراکز ملکی تامین اجتماعی خدمات درمان سرپایی و بستری، رایگان بوده و در بیمارستانهای دانشگاهی با تعرفه دولتی ارائه میشود.
شهدینژاد تصریح کرد: با توجه به دریافت نقدی حق بیمه تکمیلی از بیمه شدگان و عدم قرارداد بیمههای تکمیلی با بخش خصوصی، بیمه شدگان ناچارند پس از پرداخت هزینه جهت دریافت خسارت مراجعه کنند که در این صورت مبلغ کمتر از قرارداد به بیمه شدگان پرداخت میشود و همچنین بیمه شدگانی که توان مالی لازم را ندارد به بخشهای دولتی جهت درمان مراجعه میکنند که این موضوع در هر ماه سود قابل توجهی را متوجه بیمه تکمیلی خواهد کرد.
وی تاکید کرد: متاسفانه برخی بیمه های تکمیلی با بهانههای مختلف سعی در متشنج کردن فضای درمان استان دارند و با وجود شعارهایی که می دهند تنها منافع خود را درنظر میگیرند و با این شیوه بر مشکلات بیمارانی که توان مالی لازم ندارند، میافزایند.
مدیر درمان تامین اجتماعی گیلان در خصوص رقابت بیمههای تکمیلی اظهار کرد: منفعت بیمههای تکمیلی در قراردادها بیشتر است و برخی مدیران بیمههای تکمیلی با بستن قرارداد بیشتر از محل درآمدهای حاصل، سود بیشتر میبرند و براین اساس تمایل دارند که این قراردادها با تعرفههای پایین تر بسته شود.
وی متذکر شد: هرچقدر فاصله ریالی جهت درمان در بخشهای دولتی و خصوصی واقعیتر باشد به نفع مردم و دولت است. ما باید شرایطی ایجاد کنیم تا در بستر بخش دولتی کارآمد بیماران را به سمت درمان در بخش دولتی سوق دهیم تا علاوه بر درمان اصولی، مبلغ کمتری را هزینه کنند.
دکتر شهدی نژاد از نهادهای نظارتی خواست تا بر عملکرد هزینه و فایده بیمههای تکمیلی در استان نظارت کرده تا در این بین مردم بیش از این متضرر نشوند.
----------------------------
پایان