50 مطلب آخر
تخت اورژانس : اولین کنگره تروما ، تهران تروماسنتر ندارد ، دیگران ۳۰۰ تا دارند!

 اولین کنگره ملی تروما  طی روزهای 24، 25 و 26 دی در تالار رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار می‌شود ...............

متأسفانه ایران در تروما رتبه اول خاورمیانه را دارد و در کشور یک سیستم ثبت ترومای درست نداریم و به همین دلیل فاقد آمار جدید در این ارتباط هستیم................

بیمارستان بقیة‌الله 2 سال پیش به عنوان قطب ترومای کشور انتخاب شد و از همان ابتدا به دنبال همکاری فرابخشی با نهادها و سازمان‌های دیگر بود..............

تروماسنتر سطوح مختلفی دارد و اکنون آمریکا بین 300 تا 350 تروماسنتر دارد و حتی برخی کشورهای اطراف نیز در این حوزه از ما جلوتر حرکت کرده‌اند............

یکی از موضوعاتی که حتماً در بیانیه انتهایی کنگره به آن اشاره می‌شود لزوم تأسیس تروماسنتر است. تروماسنتر هم آموزش می‌دهد هم خدمت‌رسانی می‌کند و هم گایدلاین‌ها را تعریف می‌کند .........

تهران نیاز به یک تروماسنتر درخور شأن این شهر نیاز دارد. مکان‌یابی 3 نقطه در منطقه 18 شهرداری برای احداث تروماسنتر تهران انجام شده  تا هم دسترسی‌های زمینی و هم دسترسی‌های هوایی به آن مقدر باشد ..........

تحلیل ما

متن کامل

 

تروما سالانه 12 هزار میلیارد تومان خسارت دارد

تهران نیازمند یک مرکز برای رسیدگی به تروما است

 

دبیر جامعه جراحان کشور و دبیر اولین کنگره ملی تروما گفت: بر اساس آخرین آمارها در سال حدود 12 هزار میلیارد تومان خسارت به دلیل تروما به کشور وارد می شود.

دکتر 'سیاوش صحت'  در نشست خبری اولین کنگره ملی تروما در دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله با اعلام این خبر افزود: هم چنین هزینه مربوط به آسیب وسیله نقلیه در تصادفات سالانه کشورمان بیش از 5 درصد تولید ناخالص ملی و معادل 2 میلیارد دلار است.

تروما در دانش پزشکی به هر نوع ضربه، جراحت، شوک٬ آسیب و حادثه وارد شده بر بدن انسان گفته می شود با این شرط که از خارج به بدن وارد شود و عامل درونی یا بیماری در بدن علت ایجاد آسیب نباشد.

نامبرده اظهار داشت: تروما جز عمده مشکلات است و می توان با برخی اقدامات جلوی مرگ و میر ناشی از آن را گرفت

وی با بیان اینکه در مورد تروما آمار دقیقی نداریم، گفت: متاسفانه براساس برخی آمارها 80 درصد کسانی که دچار تصادف و تروما در کشور می شوند در مسیر تصادف تا بیمارستان می میرند.
دبیر جامعه جراحان کشور و دبیر اولین کنگره ملی تروما اضافه کرد: در خارج از تهران زمانی که فرد تروما به بیمارستان می رسد 20 دقیقه تا 5/1 ساعت طول می کشد و در شهر تهران بر اساس آمار جامعه جراحان 1ساعت و 20 دقیقه طول می کشد تا یک مصدوم به بیمارستان رسانده شود.
دبیر اولین کنگره ملی تروما در ادامه گفت: به عنوان نمونه هزینه حوادث رانندگی در سال 80 هجری شمسی 4 هزار میلیارد تومان بود که خسارت پرداخت شده توسط بیمه ها نیز 310 میلیارد تومان شامل 55 میلیارد تومان خسارت مالی و 255 میلیارد تومان خسارت جانی بود به همین منظور تنها راهی که می توان از این مشکلات عبور کرد و آنها را کاهش داد این است که آموزش مردم در زمینه تروما را مدنظر داشته باشیم.
وی ادامه داد: در استان تهران نیز جامعه جراحان آمارهایی در بیمارستان های سینا و کاشان به دست آورده که بر اساس آن در 44 درصد تصادفات یک موتور سیکلت دخیل بوده و عامل 17 درصد تصادفات در سال 85 عابرین پیاده بوده اند.
صحت ادامه داد: از آنجا که مردم 95 درصد اطلاعات پزشکی خود را از رسانه ها دریافت می کنند آنان می توانند در این زمینه فرهنگ سازی بهتری داشته باشند تا مردم نیز نقش خودشان را در کاهش تروما به خوبی نشان دهند.
وی تصریح کرد: همچنین رانندگانی که هنگام رانندگی با تلفن همراه صحبت می کنند چهار برابر بیشتر از دیگر رانندگان در معرض انواع خطرات جانی قرار دارند.
دبیر اولین کنگره ملی تروما تصریح کرد: ما تجهیزات و امکانات خوبی برای درمان افراد دچار تروما داریم که اگر از آنها به صورت بهینه استفاده شود می توانیم جوابگوی بیماران ترومایی باشیم.
وی تصریح کرد: آموزش همگانی در ارتباط با تروما به عنوان یک نیاز اساسی به شمار می رود و ما باید به همین منظور آموزش را از دبستان آغاز کنیم.

سیاوش صحت گفت: 58 درصد ضایعات مغزی به علت تصادفات رانندگی ایجاد می‌شود ضمن اینکه وقتی این ضربه شدید باشد80 درصد مجروحان حین انتقال به مراکز درمانی جان خود را از دست می دهند.

صحت با بیان اینکه معمولاً یک ساعت و 20 دقیقه زمان نیز می برد تا مصدوم به بیمارستان منتقل شود، گفت: هزینه مرتبط به آسیب وسایل نقلیه در کشور بیش از 5 درصد تولید ناخالص کشور یعنی معادل 2 میلیارد دلار را شامل می‌شود.

دبیر کنگره ملی تروما به اشغال 23 درصد از تخت‌های بیمارستانی توسط حادثه‌دیدگان تروما اشاره کرد و گفت: طبق آماری که در 4 سال گذشته ارائه شد هر  20 دقیقه یک ایرانی بر اثر تصادف جان خود را از دست داده است.

وی ادامه داد: مطالعه‌‌ نشان می‌دهد که در 7 ماه ابتدایی انقلاب نسبت به گذشته و آینده آمار تلفات رانندگی به شدت کاهش یافته و به علت روحیه خوب مردم میزان تنش‌ها بعد از وقوع تصادفات نیز کاهش داشت.

صحت به موضوع آسیب موتورسواران در حوادث رانندگی نیز اشاره کرد و گفت: 51 درصد آسیب‌دیدگان تصادفات موتورسواران و 17.5 درصد افراد پیاده هستند.

وی به نقش تلفن همراه در پایین آمدن سرعت عکس‌العمل افراد اشاره کرد و گفت: تحقیقات نشان می‌دهد که تلفن همراه سرعت عکس‌العمل نیم تا 1.5 ثانیه دچار تأخیر می‌کند و افرادی که  از تلفن همراه استفاده می‌کنند 4 برابر دیگران در معرض خطر قرار می‌گیرند.

دبیر کنگره ملی تروما دومین عامل تروما در کشور را زمین خوردن در خانه‌ها به خصوص در میان خانم‌ها عنوان کرد و گفت: در 8 سال دفاع مقدس ما هیچ کمبودی از نظر دارو و وسیله جراحی و پزشکی در کشور نداشتیم ضمن اینکه اکنون نیز تعداد بیماران متقاضی خروج از کشور به علت درمان نزدیک به صفر شده است.

وی در مورد استفاده بهینه از امکانات گفت: به یاد دارم 10 محرم 57 در اصفهان کشتار عجیبی صورت گرفت و به بیمارستان کاشانی در این شهر که من در آن مشغول خدمت بودم  122 نفر تیر خورده ارجاع دادند اما با اقداماتی که انجام شد تنها یک نفر از آنها فوت کرد در صورتی که ما امکانات زیادی نداشتیم اما توانستیم با هم‌افزایی با بحران مقابله کنیم.

صحت تأکید کرد: بیشتر کسانی که دچار تروما می‌شوند 20 تا 40 سال سن دارند و اگر سن امید به زندگی را 75 و 73 سال فرض کنیم ما 4 میلیون سال نفر را هر سال از دست می‌دهیم.




 تهران نیازمند یک مرکز تخصصی تروما


دبیر علمی اولین کنگره ملی تروما نیز اعلام کرد: استان تهران نیازمند ایجاد یک مرکز تخصصی وسیع برای رسیدگی به تروما است.
دکتر مسعود خاتمی» که در نشست خبری اولین کنگره ملی تروما سخن می گفت، افزود: به همین منظور با همکاری دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله، شهرداری و چند دستگاه اجرایی دیگر مکان های مناسبی برای ایجاد این مرکز تخصصی در تهران پیش بینی شده که با جدیت قضیه را پیگیری می کنیم.
نامبرده اظهار داشت: این مرکز باید به گونه ای ایجاد شود که دسترسی آمبولانس ها و بالگردها به آن امکان پذیر باشد.
وی تصریح کرد: برای کاهش خسارات و تصادفات در جاده ها و ترومای ناشی از آن باید آموزش های جدی داده شود چرا که در همه تروماها آسیب دیدگان نیاز به خدمات توانبخشی نیز دارند.
خاتمی افزود: تروما هزینه سنگینی به نظام سلامت و جامعه وارد می کند به همین منظور آموزش می تواند نقش تاثیرگذارتری در ارتباط با آن داشته باشد.
دبیر علمی کنگره تروما افزود: یکی از چالش های اصلی ما در بحث تروما خسارت هایی است که کشور دچار آن می شود و متاسفانه این آمار بسیار بالا است و تا حدودی با میزان تلفات جنگ نیز برابری می کند.

 

 

ایران رتبه اول حوادث را در خاورمیانه دارد

دبیر اجرایی کنگره ملی تروما از خسارت 12 هزار میلیارد تومانی تروما به کشور طی 8 سال خبر داد و گفت: متأسفانه به دلیل فقدان یک سامانه ثبت تروما آمار درستی را از تروماهای کشور در اختیار نداریم. ابراهیم متولیان رئیس اجرایی کنگره ملی تروما و قائم مقام رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیة‌الله در نشست خبری کنگره ملی تروما از لزوم احداث تروماسنتر در تهران سخن گفت.

وی افزود: تروماسنتر تهران باید در حاشیه جنوبی نزدیک فرودگاه احداث شود و برای احداث آن دولت، وزارت کشور، مجلس، شهرداری و سایر نهادهای مرتبط با یکدیگر همکاری کنند.

متولیان با اشاره به حادثه غم‌انگیز سقوط هواپیمای حامل خبرنگاران و فرماندهان نظامی در تهران گفت: این حادثه کل شهر را به هم پیچید و همه ارگان‌ها، آمبولانس‌های خود را به منطقه اعزام کردن چرا که هیچ برنامه مدونی برای این جور حوادث تدوین نشده است.

دبیر اجرایی کنگره ملی تروما تأکید کرد: اگر برنامه مدونی وجود داشت امدادرسانی به صورت خیلی بهتر انجام می‌شد. یکی از وظایف تروماسنتر تعیین گایدلاین‌ها برای حوادث بزرگ است که طبق آن گایدلاین‌ها 19 گروه با یکدیگر هماهنگ شده و در حوادث خدمت‌رسانی می‌کنند.

وی در ادامه نشست خبری به تعریف تروما پرداخت و گفت: هر نوع آسیب جسمی و روانی به انسان که به علت نیروی خارجی ایجاد شود تروما نام دارد. این ضربه حتی می‌تواند یک ضربه روحی باشد.

متولیان از برگزاری کنگره ملی تروما طی روزهای 24، 25 و 26 دی در تالار رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران خبر داد و گفت: تعداد 160 مقاله در 32 رشته تخصصی و فوق تخصصی به دبیرخانه کنگره ارسال شده است.

وی یادآور شد: در این کنگره 37 سخنرانی تخصصی، 27 پنل تخصصی، 13 کارگاه علمی و 13 سخنرانی جامع برگزار می‌شود ضمن اینکه 89 مقاله به صورت پوستر در کنگره ارائه می‌شود.

دبیر اجرایی کنگره ملی تروما بحث آمار را یکی از موارد مهم در موضوع تروما عنوان کرد و گفت: متأسفانه در حوزه آمار اعداد ما بسیار متفاوت با یکدیگر هستند به طور مثال پلیس و اورژانس هر کدام یک آمار می‌دهند و پزشکی قانونی نیز یک آمار دیگر به همین دلیل یکی از مواردی که باید در کنگره ملی تروما مطرح شود مبحث آمار و اپیدمیولوژی است.

وی به خسارت 12 هزار میلیارد تومانی تروما به کشور به صورت سالانه اشاره کرد و گفت: تروما در کنار سرطان دومین علت مرگ و میر ایرانیان به شمار می‌رود اما ما با سرمایه‌گذاری اندک و آموزش خیلی راحت می‌توانیم این آمار را کاهش دهیم.

متولیان گفت: ایران در تروما رتبه اول خاورمیانه را دارد. باید به شیوع شناسی و نوع آسیب‌هایی که تروما ایجاد می‌کند نیز توجه شود.

دبیر اجرایی کنگره ملی تروما تأکید کرد: متأسفانه ما در کشور یک سیستم ثبت ترومای درست نداریم و به همین دلیل فاقد آمار جدید در این ارتباط هستیم.

وی در مورد انتخاب بیمارستان بقیة‌الله به عنوان قطب ترومای کشور گفت: ما در زمان جنگ بیمارستان‌های صحرایی را کمی عقب‌تر از خط مقدم تشکیل دادیم و اولین درمان‌ها را در این بیمارستان انجام می‌دادیم. ما در ترومای سر و جراحی‌های پیچیده در منطقه رتبه اول را داریم و در دنیا نیز جزو بهترین‌ها محسوب می‌شویم.

دبیر اجرایی کنگره ملی تروما ادامه داد: بیمارستان بقیة‌الله 2 سال پیش به عنوان قطب ترومای کشور انتخاب شد و از همان ابتدا به دنبال همکاری فرابخشی با نهادها و سازمان‌های دیگر بود.

وی با بیان اینکه کشورهایی که در 2 جنگ جهانی با یکدیگر جنگدیدند نیز امروز دریافتند که به تنهایی نمی‌توانند پیشرفت کنند، گفت: ما نیز از تجربیات آنها استفاده می‌کنیم و به دنبال همکاری فرابخشی هستیم به طور مثال وزارت راه باید در بهسازی جاده‌ها، نیروی انتظامی در اجرای قانون و دیگر سازمان‌ها در وظایف خود به ما کمک کنند.

متولیان به نقش آموزش در کاهش آسیب‌های تروما اشاره کرد و گفت: آموزش ابتدایی در جنگ و مقابله با بمباران شیمیایی جان بسیاری از جوانان را نجات داد و اگر در موضوع تروما نیز آموزش داده شود بسیاری از افراد جان خود را از دست نخواهند داد.

 

 

تهران هنوز «تروماسنتر» ندارد

آمریکا ۳۰۰ بیمارستان حوادث دارد

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیة‌الله از لزوم احداث یک تروماسنتر (مرکز جامع درمان مصدومان حوادث) در تهران سخن گفت و افزود: برای این منظور 3 نقطه را در منطقه 18 شهرداری تهران پیش‌بینی کرده‌ایم.....جعفر اصلانی رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیة‌الله در نشست خبری کنگره ملی تروما از تعیین این دانشگاه به عنوان قطب ترومای کشور خبر داد.

وی گفت: با توجه به سوابقی که ما در درمان تروماها داشتیم اعلام آمادگی کردیم تا به عنوان قطب علمی انتخاب شویم.

اصلانی افزود: شاید تجربیات دفاع مقدس در این موضوع به کمک ما آمد و از آنجایی که ما در جنگ تحمیلی توانسته بودیم از تمام ظرفیت‌های علمی کشور به نحو احسن استفاده کنیم موضوع تروما را نیز به دانشگاه بقیة‌الله و سپاه سپردند.

وی با اشاره به برگزاری کنگره ملی تروما گفت: مخاطبان کنگره عمومی جامعه هستند و باید تروما به عنوان یک معضل و مشکل در جامعه برطرف شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیة‌الله تأکید کرد: مسئولان و دست‌اندرکاران از پلیس، وزارت راه، وزارت بهداشت، شهرداری و ... همه باید در موضوع تروما به کاهش آسیب‌های آن کمک کنند.

وی قشر فعال جامعه را قربانی تلفات رانندگی عنوان کرد و گفت: مسئولیت فرهنگی و اطلاع‌رسانی جامعه نیز باید پس از برگزاری کنگره در جهت آموزش عموم مردم بکوشند.

اصلانی همچنین از به روز نبودن امکانات پیشگیری، درمان و توانبخشی کشور در حوزه تروما خبر داد و گفت: در این حوزه مشکلات جدی داریم و امکانات ما باید هر چه زودتر به روز شوند.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا تروماسنتر در تهران نیاز است یا خیر، گفت:تروماسنتر سطوح مختلفی دارد و اکنون آمریکا بین 300 تا 350 تروماسنتر دارد و حتی برخی کشورهای اطراف نیز در این حوزه از ما جلوتر حرکت کرده‌اند.

وی ادامه داد: یکی از موضوعاتی که حتماً در بیانیه انتهایی کنگره به آن اشاره می‌شود لزوم تأسیس تروماسنتر است. تروماسنتر هم آموزش می‌دهد هم خدمت‌رسانی می‌کند و هم گایدلاین‌ها را تعریف می‌کند ضمن اینکه وزیر بهداشت نیز قبول کرده که تهران نیاز به یک تروماسنتر درخور شأن این شهر دارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیة‌الله از مکان‌یابی 3 نقطه در منطقه 18 شهرداری برای احداث تروماسنتر تهران خبر داد و گفت: به دنبال جایی هستیم تا هم دسترسی‌های زمینی و هم دسترسی‌های هوایی به آن مقدر باشد و به این منظور نیازمند همکاری شهرداری تهران برای مکانیابی و احداث تروماسنتر در شهر تهران هستیم.

وی همچنین به نقش آموزش در کاهش تلفات حوادث رانندگی اشاره کرد و گفت: آلمان‌ها در دهه 70 تلفاتی نزدیک به تلفات ما در حوادث رانندگی داشتند اما دست به دست یکدیگر دادند و آمار خود را به شدت پایین آوردند.

-----------------------

پایان

منبع : فارس + ایرنا تاریخ : ۱۳۹۳/۱۰/۱۷ تعداد بازدیدکنندگان : 4488

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 3387
بازدید دیروز : 3309
بازدید این ماه : 22649
بازدید امسال : 22649
بازدید کل : 36389722

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش