50 مطلب آخر
خبرپرستاری : تربیت بهیار ، جایگزین اضطراری برای کمبودهای پرستاری است

دبیرکل خانه پرستار: بهیاران در دفاع مقدس و در دوران انقلاب زحمات بسیاری کشیدند چرا که در واقع نیروی پرستار به شدت در آن زمان کم بود و این شد که از بهیاران به جای پرستار کمک گرفتند  .............

امروزه خدمات بهداشتی و درمانی نسبت به گذشته بسیار تخصصی شده است بنابراین راه حل رفع کمبودهای موجود، تربیت بهیار نیست .........

اما معاون آموزشی وزیر بهداشت معتقد است: با ظرفیت‌های فعلی امکان تامین پرستار میسر نیست و باید نیروی حد واسط مانند بهیار را که تقریباً زمانی متوقف شده بود را اجازه دهیم تربیت شوند، تا بتوانند برخی از فعالیت‌های پرستاران را انجام دهند و به این ترتیب تا حدی این نیاز را کاهش دهند .................

تحلیل ما

متن کامل

 

تربیت بهیار به جای پرستار به زیان بیماران است

 

دبیرکل خانه پرستار گفت: تربیت بهیار به جای پرستار برای نظام سلامت کشور مفید نیست و با افت کیفیت خدمات مراقبتی به ضرر بیماران تمام می‌شود

محمد شریفی‌مقدم  گفت: تربیت بهیار به دلایل کارشناسی، فنی و استانداردهای موجود باید از سیستم سلامت کشور حذف شود.

وی ادامه داد: بهیاران در دفاع مقدس و در دوران انقلاب زحمات بسیاری کشیدند چرا که در واقع نیروی پرستار به شدت در آن زمان کم بود.  سیاست وزارت بهداشت در دهه 70 برای ارتقای رتبه سلامت با توجه به استانداردهای سازمان جهانی بهداشت این شد که از بهیاران به جای پرستار کمک بگیرد.

شریفی‌مقدم گفت: وزارت بهداشت اکنون نیز چون با کمبود نیروی پرستار مواجه است می خواهد به جای رفع مشکل ریشه‌ای که باید ماندگاری پرستاران را در سیستم بیشتر کند صورت مسئله را تغییر داده و می‌خواهد بهیار تربیت می کند در حالی که وضعیت دانش و مهارتهای بهیاران جوابگوی نیازهای امروز سلامت نیست و نسبت به استانداردهای Who ،ما را هم به عقب می‌اندازد.

دبیر کل خانه پرستار افزود: تربیت بهیار باعث می شود تا مردم آسیب ببینند چرا که امروزه خدمات بهداشتی و درمانی نسبت به گذشته بسیار تخصصی شده است بنابراین راه حل رفع کمبودهای موجود، تربیت بهیار نیست.

وی گفت: اگر طبق برنامه‌ریزی انجام شده برای سال آ‌ینده 10 هزار پرستار تربیت شود مشکل حل خواهد شد و به نظر می‌رسد باید وزارت بهداشت به دنبال راه چاره باشد.

شریفی‌مقدم افزود: در حال حاضر در بیمارستان‌ها وضعیت نابسامانی وجود دارد بیمارانی که نیاز به بستری ندارند بستری می‌شوند، درمان‌های غیرضروری تجویز و در نتیجه هزینه‌های سنگینی تحمیل می‌شود.

 

 

 امیرمحسن ضیایی، معاون آموزشی وزیر بهداشت معتقد است که برای رفع مشکل کمبود پرستار باید روشهای جدیدی در پیش گرفته شود که یکی از این روشها تربیت و بکارگیری بهیار است.

وی چندی پیش گفته بود که هم‌اکنون ظرفیت تربیت نیروی پرستاری به نسبت رشته‌های دیگر کافی نیست و حداقل باید در کشور با توجه به نسبت پزشک، سالانه 24 هزار پرستار پذیرش داشته باشیم، در حالی که اکنون زیر 10 هزار نفر در سال تربیت می‌شوند.

معاون آموزشی وزیر بهداشت به فارس گفته بود: ما در این زمینه خیلی کمبود داریم، نسبت پرستار به ازای تخت بیمارستانی هم بسیار پائین است، اگر بخواهیم آن را از شاخص یک به دو برسانیم، 250 پرستار جدید نیاز داریم.

ضیایی معتقد بوده است: باید این میزان نیاز به پرستار تأمین شود اما با ظرفیت‌های فعلی میسر نیست و باید به صورت جهادی ظرفیت آن را افزایش دهیم، یعنی به بخش خصوصی مجوز بدهیم، مجوز پذیرش به دانشگاه آزاد را افزایش دهیم و دانشگاه‌های علوم پزشکی را تقویت کنیم.

وی گفته بود: همچنین نیروی حد واسط مانند بهیار را که تقریباً زمانی متوقف شده بود را اجازه دهیم تربیت شوند، تا بتوانند برخی از فعالیت‌های پرستاران را انجام دهند و به این ترتیب تا حدی این نیاز را کاهش دهند.بنابراین نیروهایی خواهیم داشت که می توانند در بیمارستان‌های کشور خدمت کنند و نیاز به پرستار تا حدودی برطرف خواهد شد.

-----------------------------

پایان

منبع : فارس تاریخ : ۱۳۹۳/۱۱/۲۰ تعداد بازدیدکنندگان : 3900

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 6960
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 9030
بازدید امسال : 804513
بازدید کل : 37171586

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش