50 مطلب آخر
خبرپرستاری : تربیت 10 هزار بهیار برای کمک به پرستاران و همراه بیماران

دبیر هیات بورد پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: همراهان بیمار به دلیل کمبود بهیار در بیمارستان ها ، هم اکنون خدمات بهیاری را ارایه می دهند ..............

اگر ما همراهی مریض را در بیمارستان ها حذف کنیم، بسیاری از خدمات که برای بیمار ضروری و حتی در مواردی حیاتی است از بین می رود و کسی نیست که آنها را انجام دهد ..........

 متاسفانه الان وضعیت به گونه ای است که اگر بیماری، همراه نداشته باشد در اصطلاح عامیانه کلاهش پس معرکه است و از برخی خدمات اولیه و ابتدایی محروم می ماند بنابراین لازم است که ما در بیمارستان ها کادر درمانی بیمار را تکمیل کنیم و این به این معناست که هر کسی سر جای خود کار کند ..................

رییس دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: باید به جایی برسیم که پرستار کار پرستاری کند، بهیار، خدمات بهیاری ارایه دهد و پزشک نیز طبابت کند و نیازی به مداخله همراهان بیمار برای ارایه خدمات به مریض نباشد و همراهان بیمار فقط نقش ملاقات کننده بیمار را داشته باشند.

  برنامه تربت بهیار در کشور به هیچ عنوان دانشگاهی نیست و مدرک تحصیلی به کسی داده نمی شود و صرفا به ارایه یک گواهی نامه بهیاری ختم می شود که نشان از صلاحیت فرد آموزش دیده برای ارایه خدمات بهیاری در بیمارستانها دارد .................

با استناد به برآوردهای انجام شده از میزان نیاز به بهیار در سال 94 ما به 10 هزار بهیار در کل کشور نیاز داریم که تقریبا یک چهارم نیازی است که به پرستار در کشور وجود دارد ..............

تحلیل ما

متن کامل

 

خدمات بهیاری بر دوش همراهان بیمار

ساماندهی تربیت نیروی بهیار

 

دبیر هیات بورد پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: همراهان بیمار به دلیل کمبود بهیار در بیمارستان ها ، هم اکنون خدمات بهیاری را ارایه می دهند.

دکتر عباس عباس زاده، افزود: پرستاران با توجه به تعداد بسیار کم آنها در سیستم بهداشتی و درمانی، ناچار به ارائه خدمات سطح بالاتر هستند به همین علت خدمات سطح پایین در این سیستم، بدون متولی باقی می ماند که همراهان بیمار مجبور هستند بخشی از این خدمات را به بیمار ارایه دهند.

دبیر هیات بورد پرستاری وزارت بهداشت، گفت:اگر ما همراهی مریض را در بیمارستان ها حذف کنیم، بسیاری از خدمات که برای بیمار ضروری و حتی در مواردی حیاتی است از بین می رود و کسی نیست که آنها را انجام دهد.

وی اضافه کرد: متاسفانه الان وضعیت به گونه ای است که اگر بیماری، همراه نداشته باشد در اصطلاح عامیانه کلاهش پس معرکه است و از برخی خدمات اولیه و ابتدایی محروم می ماند بنابراین لازم است که ما در بیمارستان ها کادر درمانی بیمار را تکمیل کنیم و این به این معناست که هر کسی سر جای خود کار کند.

رییس دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: باید به جایی برسیم که پرستار کار پرستاری کند، بهیار، خدمات بهیاری ارایه دهد و پزشک نیز طبابت کند و نیازی به مداخله همراهان بیمار برای ارایه خدمات به مریض نباشد و همراهان بیمار فقط نقش ملاقات کننده بیمار را داشته باشند.

عباس زاده افزود: بهیاری در تشکیلات بیمارستانی و سازمان مدیریتی، تعریف شده است و در سیاست های جدید آموزشی برای تربیت بهیار نیازی ندیدیم که تغییری در نام این پست رخ دهد.



**تربیت نیروهای بهیاری در کشور ساماندهی می شود

وی با تشریح سیاست های جدید آموزشی برای تربیت بهیار در کشور افزود: بحث تربیت بهیار موضوعی نیست که در کشور متوقف شده باشد و هم اکنون دوره های آموزشی بهیاری در کشور ارایه می شود اما متاسفانه از ساماندهی مطلوبی برخوردار نیست به گونه ای که برخی مراکز تربیت کننده بهیار، وجود دارند که اصلا مجوزی از وزارت بهداشت ندارند یا مجوزشان بسیار قدیمی بوده و مورد بازبینی قرار نگرفته و به روز نشده است.

وی افزود: در سیاست های جدید تربیت بهیار تلاش بر این است که یک ساماندهی نسبت به تربیت بهیار هم از نظر برنامه آموزشی و هم تعداد آموزش نیروها صورت گیرد.



**در نظام فعلی تربیت بهیار اشکالاتی وجود دارد

دبیر هیات بورد پرستاری وزارت بهداشت گفت: متاسفانه در برنامه فعلی تربیت بهیار از سطح سوم راهنمایی دوره ای دو تا سه ساله برگزار می شود و فرد با اخذ دیپلم بهیاری با مهر آموزش و پرورش به بهیار تبدیل می شود درحالی که به نظر می رسد در این چرخه آموزشی، فرد آموزش دیده، توانمندی لازم برای ارایه خدمات بهیاری را ندارد.

عباس زاده افزود: بنابراین دوره بهیاری یکساله مورد تجدید نظر قرار گرفت و در زمان حاضر برنامه ای به روز و آماده در دست است که با کمک معاونت پرستاری وزارت بهداشت و نظر خواهی از اساتید بورد پرستاری تدوین شده است و در مرحله اجرایی است.

وی تاکید کرد: این برنامه به هیچ عنوان دانشگاهی نیست و مدرک تحصیلی به کسی داده نمی شود و صرفا به ارایه یک گواهی نامه بهیاری ختم می شود که نشان از صلاحیت فرد آموزش دیده برای ارایه خدمات بهیاری در بیمارستان ها دارد.

وی افزود: دارنده این گواهی نامه مشروط به اینکه در مرکزی مورد تایید وزارت بهداشت، آموزش دیده باشد، می تواند در مراکز درمانی به ارایه خدمت بپردازد.



**نیاز به 10 هزار بهیار

نایب رییس شورای عالی نظام پرستاری با استناد به برآوردهای انجام شده از میزان نیاز به بهیار در کشور گفت: بر این اساس در سال 94 ما به 10 هزار بهیار در کل کشور نیاز داریم که تقریبا یک چهارم نیازی است که به پرستار در کشور وجود دارد.

عباس زاده ادامه داد: نظارت این موضوع نیز بر عهده معاونت پرستاری وزارت بهداشت است و با نظر این معاونت، نیروهای بهیار تربیت می شوند و شرح وظایف، تشکیلات و جایگاه سازمانی خاص خودشان را نیز خواهند داشت.

وی ادامه داد: تلاش ما با اعمال برنامه جدید تربیت نیرو در رده بهیاری بر این است که فعالیت مدارس بهیاری که از زیر دیپلم دانش آموز می پذیرفتند با رایزنی بین وزارت بهداشت و وزارت آموزش و پرورش متوقف شود و تربیت بهیار، محدود به گذراندن دوره های یکساله و به روز شود.

------------------------

پایان

منبع : ایرنا تاریخ : ۱۳۹۴/۲/۳۰ تعداد بازدیدکنندگان : 3800

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 2011
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 4081
بازدید امسال : 799564
بازدید کل : 37166637

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش