50 مطلب آخر
اقتصاد درمان : مطالب مطرح شده در همایش فرصتهای سرمایه‌گذاری در حوزه سلامت

تحلیل ما

متن کامل

 

تابوی ورود بخش خصوصی به"سلامت"بشکند

وزیر بهداشت سرمایه‌گذاری در حوزه سلامت را منطقی و سودآور خواند و از سرمایه‌گذاران خواست تا در کنار سرمایه‌گذاری در سایر حوزه‌ها، در حوزه سلامت نیز سرمایه‌گذاری کنند؛ چراکه ریسک‌پذیری این حوزه کمتر است و همه پروژه‌ها تعریف شده و کاملا توجیه اقتصادی دارند.

دکتر سیدحسن هاشمی در اولین همایش ملی معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در حوزه سلامت که پس از لغو تحریم‌ها و اجرای برجام، برگزار شد، ضمن تبریک ولادت امام حسن عسگری (ع) گفت: امیدوارم در راستای اهداف شهدا و انقلاب اسلامی بتوانیم آنچنان که شایسته مردم است، انجام وظیفه کنیم.

وی افزود: متاسفانه در حوزه سلامت به دلایل مختلف عقب‌ماندگی‌هایی وجود دارد که ناشی از عدم تعریف صحیح برای حضور سرمایه‌گذاران اعم از داخلی و خارجی است. ما سال‌ها در حوزه‌هایی مانند برق، گاز، مخابرات و... رنج می‌بردیم؛ چراکه می‌خواستیم همه کارها را دولت انجام دهد، اما با ورود بخش خصوصی به این حوزه‌ها دیدیم که برای مردم آسایش ایجاد شد و سرمایه‌گذاری در این حوزه‌ها معنی‌دار شد. همچنین در بحث ورود سرمایه‌گذاران قدرتمند داخلی و خارجی هم در انتقال دانش و فناوری و هم در ایجاد بازارهای بین‌المللی موثر بود.

حوزه سلامت در انحصار دولت و پزشکان

وزیر بهداشت با بیان اینکه جمعیتی در طول تاریخ در وزارت بهداشت در زمینه سرمایه‌گذاری بخش خصوصی وجود داشته و ما نیز از آن بی‌تاثیر نبودیم، گفت: همه فکر می‌کنند حوزه سلامت برای صاحبان آن است و در این حوزه انحصارها در دست پزشکان و دولت بوده است.

نگاه سوسیالیستی به خدمات سلامت

وی افزود: بخش عمده مشکل ما متقاعد کردن کسانی است که معتقدند حوزه سلامت حوزه‌ای حاکمیتی بوده و دولت باید همه منابع، هزینه‌ها و سرمایه‌گذاری‌های این حوزه را در اختیار قرار دهد و باید بگویم به نوعی نگاه در این حوزه، نگاهی سوسیالیستی به خدمات است. تقریبا در دنیا کشوری را نمی‌شناسم که به مردم اینگونه خدمات ارائه دهد و نظام سلامت موفقی هم داشته باشد.

وی با بیان اینکه از آغاز به کار در زمینه ایجاد فرصت برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در حوزه سلامت کمک‌های بسیاری از سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و بخش خصوصی گرفتیم، گفت: بعد از آن برون‌سپاری‌ها آغاز شد و به نظر می‌رسد با توفیق جمهوری اسلامی ایران و به ویژه رییس جمهور در برداشتن تحریم‌ها، عرصه جدیدی ایجاد شده است و دلیل تقارن این همایش با اجرای برجام نیز به همین منظور است.

سرمایه در گردش "سلامت" بیش از 2برابر سرمایه در گردش نفت و گاز است

وزیر بهداشت با بیان اینکه حوزه‌های زیادی در بخش سلامت برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی وجود دارد، گفت: برای اینکه بدانیم سرمایه‌گذاری در این حوزه منطقی است، باید نگاهی به کمپانی‌های موفق دنیا بیندازیم. همه این کمپانی‌ها مانند سونی، توشیبا و... در طی 20 سال گذشته به سمت سرمایه‌گذاری در حوزه سلامت آمده‌اند، زیرا سرمایه در گردش این حوزه بیش از دو برابر سرمایه در گردش نفت و گاز است. بنابراین اگر بتوانیم در حوزه‌هایی از بخش بهداشت و درمان که فرصت سرمایه‌گذاری وجود دارد، این کار را انجام دهیم، بسیار مناسب خواهد بود.

صنعت داروسازی کشور نیازمند نوسازی است

هاشمی ادامه داد: مثلا صنعت دارویی کشور باید نوسازی شود، اگر می‌خواهیم کیفیت دارو را در داخل ارتقا بخشیده و صنعت دارویی ما بتواند در بازارهای بین‌المللی رقابت کند، باید صنعت دارویی کشور نوسازی شود و سرمایه‌گذاری در آن بسیار سودآور است.

مدل منسوخ اداره بیمارستان‌های خصوصی در ایران

وی افزود: در زمینه بیمارستان و خدمات نیز همین‌طور است. البته مدلی که ما در بخش پزشکی و با پول پزشکان انجام می‌دهیم، ممکن است اقتصادی نباشد؛ چراکه برای این کار وام‌هایی با سود 30 تا 40 درصد می‌گیریم و بعد بیمارستان ساخته و بخش عمده آورده بیمارستان را به عنوان حق‌العمل برمی‌داریم. این در حالی است که این مدل اداره بیمارستان‌های خصوصی سال‌هاست که در دنیا برچیده شده است و اکنون مدلی وجود دارد که سرمایه‌گذار، سرمایه‌گذاری می‌کند و به عده‌ای حقوق می‌دهد و مجموع درآمد بیمارستان از هتلینگ و دستمزد به عنوان بازگشت سرمایه و سود محسوب می‌شود.

بیمارستان‌سازی زنجیره‌ای سودآور است

وی با بیان اینکه کمپانی‌های بزرگ در دنیا به صورت بیمارستان‌های زنجیره‌ای سرمایه‌گذاری می‌کنند و این بسیار سودآور است، گفت: در تجهیزات پزشکی نیز کمتر کشوری را می‌شناسم که دولت تجهیزات پزشکی را خریداری کند. این کاری است که ما همیشه انجام می‌دهیم و در مدیریت آن نیز به دلیل عدم نگهداری مناسب یا سوءتدبیر، بسیار ناکارآمد عمل می‌کنیم.

وزیر بهداشت با بیان اینکه در همه دنیا تقریبا تجهیزات پزشکی را به صورت خرید خدمت استفاده می‌کنند، گفت: بنابراین در دنیا کسی برای دستگاه سی‌تی‌اسکن پول نمی‌دهد و آن را خرید خدمت می‌کند. در زمینه دیالیز نیز به همین صورت است. دیالیز یکی از حوزه‌هایی است که ما به شدت نیازمند سرمایه‌گذاری در آن هستیم؛ چراکه طی 10 سال آینده آمار بیماران ما 2 برابر شده و 50 تا 60 هزار بیمار دیالیزی خواهیم داشت. در دنیا به این شکل است که به ازای هر یک نوبت دیالیز، پولی به کمپانی پرداخت کرده و خرید خدمت می‌کنند. اینطور نیست که در 900 بیمارستان با مدیریت‌های نامتجانب دستگاه تهیه کرده و پرسنل بگیرند.

اورژانس کشور می‌تواند واگذار شود

هاشمی با بیان اینکه مدیریت اورژانس کشور نیز می‌تواند قابل واگذاری به بخش خصوصی باشد، افزود: ما تا کی باید آمبولانس بخریم، سوخت تهیه کنیم و دغدغه‌های اینچنینی داشته باشیم؛ در حالی که باید هزینه هر نوبت آوردن و بردن بیمار را تعیین و به بخش خصوصی پرداخت کنیم و سپس بخش خصوصی این خدمات را ارائه کند و ما خرید خدمت کنیم.

تابوی ورود بخش خصوصی به سلامت بشکند

وی با بیان اینکه این کار بسیار دشوار است، گفت: در عین حال اگر این تابوشکنی رخ دهد، تولید و ارائه خدمت هم برای ارائه‌کنندگان و هم تولیدکنندگان سهل خواهد شد.

وزیر بهداشت ضمن تشکر از برخی سرمایه‌گذاران خصوصی مانند بانک پاسارگاد که 6000 تخت بیمارستانی سرمایه‌گذاری کرده، قرارگاه خاتم‌الانبیاء، مپنا و... گفت: امیدوارم توضیحات همکارانم به قدری شفاف و واضح باشد که شما سرمایه‌گذاران را متقاعد کند تا در کنار سرمایه‌گذاری در سایر حوزه‌ها، در حوزه سلامت نیز سرمایه‌گذاری کنید. ریسک‌پذیری این حوزه کمتر است و همه پروژه‌ها تعریف شده و کاملا توجیه اقتصادی دارند.

هاشمی با بیان اینکه سرمایه‌گذاری در این حوزه مانند سرمایه‌گذاری در اماکن مقدس است، خطا ب به سرمایه‌گذاران گفت: علاوه بر توجه در حوزه اقتصادی، سرمایه خود را در حوزه اجتماعی نیز به کار گیرید، چراکه این مسوولیت شماست و به این صورت از رنج و گرفتاری ما و مردم بکاهید.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه در حوزه سلامت بحث سرمایه‌گذاری خصوصی مغفول مانده بود، بر لزوم جلب مشارکت سرمایه گذاران و اصلاح قوانین در این باره تاکید کرد.

 

دکتر سید حسن هاشمی در جلسه پرسش و پاسخ اولین همایش ملی معرفی فرصت‌های سرمایه گذاری در حوزه سلامت با اشاره به تجربیات سرمایه‌گذاری در یک سال اخیر، گفت: تجربیات یک سال گذشته موفق نبودند و پیشنهادم این است که اگر دوستان نمی‌توانند در کنار هم جمع شوند و کارهایی مانند تصویر برداری و اورژانس و غیره را قبول کنند به صورت استانی عمل کنند و مثلا بگویند ما تصویر برداری استان فارس را برمی‌داریم.

وی ادامه داد: به هر حال باید به نحوی عمل شود که سرمایه گذار هیچ وابستگی اداری و مالی به بیمارستانها نداشته باشد چرا که هیچ سرمایه گذار عاقلی اختیارش را به دست مدیر بیمارستان و غیره نمی‌دهد مگر اینکه از قبل تضمین‌هایی وجود داشته باشد. یعنی بگوییم مثلا 2000 تخت برای ما بساز و ما بازگشت سرمایه و سود را تضمین می‌کنیم.

وی با بیان اینکه من این مدل را پیشنهاد نمی‌کنم گفت: بهتر است که به این صورت باشد که مثلا کسی که دیالیز را قبول می‌کند نقشه شهر را گرفته و بر اساس تعداد بیماران دیالیزی مراکز دیالیز را بسازد. هیچکس نگفته که مراکز دیالیز حتما باید در بیمارستان مستقر باشند بلکه باید در نزدیک ترین محل به زندگی افراد قرار گیرند. بنابراین حتما باید مقررات را تغییر دهیم و ما این کار را انجام خواهیم داد.

هاشمی ادامه داد: پیشنهادم این است که مقداری کلان‌تر نگاه کنیم. متاسفانه ما کار گروهی کمتر انجام می‌دهیم و کارهایمان بیشتر رقابتی است. امیدوارم در زمینه تجهیزات پزشکی مانند دارو عمل نکنیم که داروها را از روی هم کپی می‌کنند در صورتی که اگر کلان بنگریم و وارد تراز بین المللی شویم وضعیت بهتر خواهد بود. حداقل اگر می‌خواهید کپی کنید از کشورهایی مانند ترکیه این کار را انجام دهید نه اینکه از روی کارهای خودتان.

وزیر بهداشت در پاسخ به سوالی درباره چگونگی سرمایه‌گذاری با وجود واگذاری داروخانه‌ها و تجهیزات پزشکی در بیمارستان‌ها گفت: خود این موضوع یک قانون فساد در بیمارستان‌ها شده بود که در حال جمع شدن است و از این پس داروخانه‌ها در قالب مدیریت دانشگاهی می‌آیند به این صورت که دانشگاه‌ها یک هولدینگ ایجاد می‌کنند و باید براساس آن عمل شود.

هاشمی افزود: البته وضعیت درباره آزمایشگاه‌ها متفاوت است و ممکن است سرمایه‌گذار بگوید من آزمایشگاه‌های یک استان را تقبل می‌کنم که در اینجا ما تعداد آزمایش‌ها را می‌خریم و براساس تعرفه مشخص می‌کنیم.

وی با بیان اینکه یکی از حوزه‌هایی که مردم در آن آسیب می‌بینند دندانپزشکی است، گفت: در این حوزه گاهی 50 درصد پرداخت‌ها از جیب مردم در حوزه دندانپزشکی خرج می‌شود، اگر کسی از سرمایه‌گذاران به این حوزه علاقه‌مند است و کار بیمه‌ای نیز انجام داده، می‌توانیم با کمک سرمایه‌گذار یک بیمه تکمیلی کشوری یا استانی برای دندانپزشکی ایجاد کنیم و تعرفه این خدمات را بین تعرفه خصوصی و دولتی تعیین کنیم و در این راستا با کلینیک‌های ویژه قرارداد ببندیم و 50 درصد هزینه‌های سلامت مردم را کاهش دهیم.

وزیر بهداشت با بیان اینکه فرصت‌های دیگری برای سرمایه‌گذاری وجود دارد، گفت: بنابراین پیشنهاد می‌کنم اگر کسی در حوزه دندانپزشکی علاقه‌مند است، من هم وقت گذاشته و کارها را در این حوزه انجام دهیم و ابتدا یک استان را به عنوان پایلوت آغاز کنیم، این کار کمک بزرگی هم به مردم و هم به ما است.

هاشمی با بیان اینکه طبق روندی که اعلام شده، در گام اول 25 هزار میلیارد تومان برای سرمایه‌گذاری شده، خطاب به سرمایه‌گذاران، افزود: شرایط کشور تغییر می‌کند، اما سوالات شما، سوالاتی بود که باید در شرایط تحریم پرسیده شود. شما در آینده رقبای جدیدی پیدا می‌کنید بنابراین باید یک فکر اساسی بکنید. ما به عنوان خریدار اصلی حوزه سلامت که شامل 570 بیمارستان و رقم قابل توجهی از بودجه عمومی است، وظیفه داریم خدمات را با قیمت مناسب خریداری کنیم هرچند که دستگاه‌های مختلف موظف به خرید تجهیزات تولید داخل هستند اما من بارها گفته‌ام ما در پزشکی این کار را نمی‌کنیم.

وی افزود: در شرایط مساوی از نظر کیفیت، اولویت با تولید داخل است و تولید داخل هم تعریفی دارد و باید واقعا تولید داخل باشد.

وزیر بهداشت با بیان اینکه مردم باید از بهترین‌ها برخوردار باشند، گفت: مردم پول می‌دهند و جانشان را در اختیار ما می‌گذارند پس نمی‌توانیم تجهیزاتی را که دقیق نیست وارد کنیم بلکه باید بهترین‌ها را برای ایرانی‌ها بیاوریم.

هاشمی با بیان اینکه در گذشته رانت‌هایی وجود داشت که امیدواریم حذف شوند، گفت: ما کمپانی‌های بین‌المللی ر امی‌شناسیم و مزایده‌ها نیز به صورت بین‌المللی انجام می‌شوند، بنابراین باید طراحی جدیدی انجام داده و وارد تولید شویم، درغیراینصورت شکست خواهیم خورد.

وزیر بهداشت ادامه داد که در حوزه گردشگری نیز فرصت‌های خوبی وجود دارد اما آنچه ما گاه به عنوان گردشگری می‌شناسیم، دلالی است نه گردشگری، البته گردشگری بستگی به روابط ما با کشورهای دیگر دارد و امیدواریم روابط‌مان با کشورهای منطقه به گرمی گراید، در این زمینه کیش جای مناسبی برای سرمایه‌گذاری است.

هاشمی با بیان اینکه من مطمئنم شرایط تغییر می‌کند، گفت: استقبال سرمایه‌گذاران بستگی به رفتار ما و رسانه‌ها دارد که چقدر فضای امید و آرامش را تبلیغ کنیم و نشان دهیم سرمایه‌گذار علاقه‌مند است که اطمینان یابد که در دراز مدت سرمایه‌اش قابل بازگشت است.

وی همچنین اظهار کرد: در حوزه سلامت بحث سرمایه‌گذاری خصوصی مغفول مانده بود، اما اکنون فرصت‌های مناسبی وجود دارد، ما فرصت اول را به سرمایه‌گذاران داخلی دادیم، این در حالی است که برای همین جلسه 27 کشور اعلام آمادگی کرده بودند. بنابراین باید فضایی را ایجاد کنیم که سرمایه‌گذاران احساس آرامش کنند.

وزیر بهداشت با وجود چگونگی نظارت‌ها برای عدم افزایش قیمت‌ها در صورت ورود بخش خصوصی به حوزه سلامت گفت: حوزه سلامت نیز مانند سایر حوزه‌هاست و با افزایش عرضه، می‌تواند باعث کاهش قیمت شود. در جایی هم سودآور نباشد، دولت مابه‌التفاوت آن را پرداخت می‌کند و سوبسید می‌دهد بنابراین ما دنبال عدالت در دسترسی هستیم و نظارت کار اصلی ماست.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: کمپانی های متعدد خارجی تولید کننده دارو و تجهیزات پزشکی برای ورود به بازار ایران هجوم آورده اند و از این پس شرکت های داخلی باید با کمپانی های بزرگ خارجی رقابت کنند.

سید حسن هاشمی افزود: پس از اجرایی شدن برجام و رفع تحریم ها عرصه جدیدی در اقتصاد کشور آغاز شده است و اگرچه برای مشاهده نتایج آن ممکن است 6 ماه طول بکشد اما از این پس شرکت های داخلی رقبای جدی خارجی پیدا کرده اند.
وی اضافه کرد: وزارت بهداشت به عنوان خریدار اصلی خدمات سلامت در 570 بیمارستان دولتی و شبکه سراسری بهداشت و درمان بودجه عمومی قابل توجهی را برای خرید خدمت از بخش خصوصی در اختیار دارد اما وظیفه داریم بهترین خدمات را برای مردم خریداری کنیم بنابراین در مزایده هایی که از این پس برگزار می شود شرکت های داخلی باید با کمپانی های خارجی رقابت کنند و مزایده ها به صورت بین المللی برگزار می شود.
هاشمی گفت: در حوزه صنعت، دستگاه ها موظف هستند تا حد ممکن محصول ایرانی خریداری کنند اما در حوزه پزشکی نمی توانیم این کار را بکنیم زیرا اولویت سلامت مردم است بنابراین وزارت بهداشت در خرید خدمت به گونه ای رفتار می کند که احساس می کنیم این خدمت را برای خانواده، پدر و مادر، فرزند یا همسرمان خریداری می کنیم بنابراین تلاش می کنیم بهترین خدمات را از بخش داخلی یا خارجی خریداری کنیم.
وزیر بهداشت گفت: در گذشته کالاهایی فقط با بسته بندی یا دکور ایرانی به عنوان کالای داخلی عرضه می شد از نظر وزارت بهداشت این کالاها داخلی نیستند و نمی توانیم اولویتی برای خرید آنها قائل باشیم از نظر وزارت بهداشت کالایی تولید داخل محسوب می شود که حداقل 70 درصد آن ایرانی باشد و بتواند با کیفیت کالاهای خارجی رقابت کند.
وزیر بهداشت اضافه کرد: موظف هستیم بهترین کالاها و خدمات را برای مردم انتخاب کنیم زیرا مردم جانشان را در اختیار وزارت بهداشت قرار می دهند و اگر دستگاهی خریداری شود که خطای آن زیاد باشد و تشخیص آن دقیق نباشد در حق مردم ظلم کرده ایم مسائلی که در گذشته به علت برخی رانت ها وجود داشته است و امیدواریم از این پس این مسائل برچیده شود.
هاشمی اضافه کرد: یکی از روش های ارتقای شرکت های داخلی برای این که بتواند با کمپانی های خارجی رقابت کند این است که شرکت های کچک تجمیع شود و بتوانند کارهای بزرگ انجام دهند کشور ما با توجه به نیروی فنی ماهر و دانشمندانی که در اختیار دارد می تواند در تولید کالاهای سلامت موفق تر عمل کند در حالی که در گذشته از توان جوانان کشور هیچ استفاده ای نکرده ایم.
وی اضافه کرد: در چهل سال گذشته بودجه های پژوهشی هیچ فرقی نکرده است هر چه اضافه شده تورم بوده است با این حال ما از کشورهایی مانند عربستان که درآمد سرشار نفتی دارند از نظر تولید علم و تعداد دانشمندان بیش از 5 برابر جلوتر هستیم و در رنکینگ های بین المللی از بسیاری از کشورهای منطقه از نظر تولید علم جلوتر هستیم.
هاشمی اضافه کرد: همه این موفقیت ها در شرایطی است که با تحریم های ناجوانمردانه مواجه بودیم که درهای بازارهای جهانی به روی ما بسته بوده است اما اکنون با لغو تحریم ها فرصت های جدیدی ایجاد شده است که باید از هم اکنون برای استفاده از این فرصت استفاده کنیم

 

 

تشکیل مثلث وزارت بهداشت + سازمان مدیریت + سرمایه گذاران داخلی

برای جلب حمایت از بخش سلامت

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور گفت: این سازمان برای رسیدن به رشد اقتصادی هشت درصدی و جلب سرمایه گذاری های داخلی در همه بخش ها از جمله بخش سلامت، از هرگونه حمایت و ارائه تسهیلات دریغ نمی کند و پیشنهاد می کنیم مثلث وزارت بهداشت، سازمان مدیریت و سرمایه گذاران داخلی برای ساماندهی این حوزه تشکیل شود.

محمدباقر نوبخت روز سه شنبه در همایش ملی معرفی فرصت های سرمایه گذاری در حوزه سلامت در هتل پارسیان آزادی افزود: همزمان با پاره شدن زنجیر ظالمانه تحریم ها و پس از سال ها صبوری و مقاومت ملت ایران، برنامه ششم توسعه به مجلس ارائه شد که همه اقدامات کشور طی سال های 1395 تا 1399 در این برنامه مشخص شده است.
وی گفت: برای رسیدن به اهداف این برنامه و اهداف تعیین شده در سند چشم انداز 20 ساله به رشد هشت درصدی اقتصادی نیاز داریم و برای این کار باید 580 هزار میلیارد تومان بصورت سالانه در کشور هزینه شود. مسلما دولت چنین توانی ندارد و عقل هم حکم نمی کند با چنین سرمایه گذاری دولتی اگر هم وجود داشت، اقتصاد دولتی را ترویج کنیم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه نویسی ادامه داد: برای رسیدن به رشد اقتصادی هشت درصدی و جلب این میزان سرمایه باید از همه توان کشور از جمله حمایت دولتی، تسهیلات بانکی، صندوق توسعه ملی و سرمایه گذاری های داخلی و خارجی استفاده کنیم و در برنامه توسعه ششم نیز سهم همه بخش ها و دستگاه ها اعم از دولتی و غیردولتی برای رسیدن به این هدف تعیین شده است.
وی گفت: سهم بخش خصوصی از این مشارکت سالانه 24 هزار میلیارد تومان تعیین شده که باید سود سرمایه و مشوق های لازم را برای این سرمایه گذاری فراهم کنیم.
نوبخت افزود: دولت از شهریور سال 92 با ارائه لایحه رفع موانع تولید به مجلس و تصویب این قانون در 35 ماده، قدم اساسی را برای جلب سرمایه گذاری های خصوصی برداشته و دستورالعمل آن برای تسهیل و تسریع سرمایه گذاری های بخش خصوصی و جلب مشارکت ها به تفصیل بیان شده است.
معاون رییس جمهوری ادامه داد: انتظار من از این همایش این است که با توجه به ضرورت سرمایه گذاری بخش خصوصی برای رسیدن ایران به جایگاه اقتصادی اول منطقه، همه اقدامات لازم را برای جلب مشارکت بخش خصوصی در حوزه سلامت فراهم کنیم و با دیالوگی که امروز بین وزارت بهداشت و سرمایه گذاران انجام می شود، پیشنهادهای لازم برای جلب مشارکت بخش خصوصی در حوزه سلامت در اسرع وقت و حتی تا هفته آینده به سازمان مدیریت و برنامه ریزی ارائه شود و حتما این سازمان از همه امکانات و تسهیلات برای تسریع در این روند دریغ نمی کند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور گفت: دولت و شخص رییس جمهوری به مردم تعهد کرده سطح مذاکرات را از سطح مدیران کل به سطح وزرا ارتقا دهد و موانع و مشکلات به سرمایه گذاری از جمله تحریم ها را بردارد، این یک حرف آرمان گرایانه بود و در قول و صحبت کردن آسان است اما اقدامات بسیار سنگینی انجام شد و دولت توانست به این تعهد خود عمل کند.

** تشکیل مثلث وزارت بهداشت، سازمان مدیریت و سرمایه گذاران داخلی
وی افزود: اکنون سرمایه گذاران بخش خصوصی نیز انتظارات به حقی دارند که باید با اراده و تدبیر دولت و ایجاد فضای کسب و کار مناسب فراهم شود. برای این کار پیشنهاد می کنم مثلثی متشکل از وزارت بهداشت، سازمان مدیریت و برنامه ریزی و سرمایه گذاران داخلی تشکیل شود تا دستورالعمل های لازم را برای جلب مشارکت های مردمی اصلاح کنیم.
نوبخت گفت: سازمان مدیریت و برنامه ریزی به عنوان دبیرخانه شورای اقتصاد در این زمینه وارد عمل می شود و هر نوع تسهیلات مالی و اصلاحات قانونی لازم را برای جلب سرمایه گذاری ها در بخش سلامت فراهم می کنیم و بسترسازی های لازم برای جلب این سرمایه گذاری ها حتما در دولت انجام می شود.

 

 

مشارکت بخش خصوصی در حوزه سلامت تحول‌آفرین است

معاون درمان وزارت بهداشت ضمن تشریح مدل پوشش فراگیر خدمات سلامت، سه مولفه مهم آن را برشمرد و تاکید کرد: با مشارکت بخش خصوصی باید بتوانیم کیفیت و اثربخشی خدمات را افزایش دهیم.

دکتر محمد آقاجانی در اولین همایش ملی معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در حوزه سلامت با اشاره به چرایی ضرورت سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در حوزه سلامت گفت: اولا ما در این زمینه تکلیف قانونی داریم و قانونا مکلف به این کار هستیم. همچنین محدودیت منابع مالی یکی از دلایل نیاز به سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در این حوزه است. مدیریت بخش خصوصی می‌تواند در این حوزه تحول‌آفرین باشد و موجب رشد خدمات و کیفیت آنها شود. همچنین می‌تواند برای فارغ‌التحصیلان جوان فرصت‌های شغلی ایجاد کند.

وی با بیان اینکه امیدواریم با مشارکت بخش خصوصی بتوانیم کیفیت سرویس درمانی و اثربخشی خدمات را افزایش دهیم، گفت: ایجاد رقابت می‌تواند کیفیت را افزایش و قیمت را کاهش دهد.

معاون درمان وزارت بهداشت یکی از مهم‌ترین بحث‌ها در حوزه سلامت را مدل پوشش فراگیر خدمات سلامت عنوان کرد و گفت: این مدل سه مولفه دارد که اولین آن مردم هستند و ما مکلف هستیم برای آحاد مردم خدمات سلامت را ایجاد کنیم. دومین مولفه این مدل دسترسی به خدمات در اقصی نقاط کشور است و سومین مولفه نیز دسترسی مالی یعنی محافظت مالی از مردم در برابر هزینه‌های سلامت است.

آقاجانی با بیان اینکه سازمان بهداشت جهانی بر این مدل تاکید دارد و در تحول سلامت نیز از آن استفاده کردیم، گفت: یکی از دستاوردهای ما از مشارکت با بخش خصوصی نیز باید دستیابی به اهداف و مولفه‌های این مدل باشد. طبق نظر سازمان بهداشت جهانی، کشورها بدون مشارکت بخش خصوصی نمی‌توانند به این مدل دست یابند.

وی یکی از اصول مشارکت با بخش خصوصی را کیفیت و اثربخشی خدمات عنوان کرد و افزود: هر خدمتی با هر کیفیتی مطلوب نیست بلکه باید خدمات، کیفیت و اثربخشی لازم را داشته باشند. ما در گذشته واگذاری بخش‌های بیمارستان را مانند آزمایشگاه‌ها، مراکز تصویربرداری و... را به بخش خصوصی داشته‌ایم. که یک سطح اولیه برای آغاز مشارکت بخش خصوصی در حوزه درمان است.

معاون درمان وزارت بهداشت تاکید کرد: برای توسعه مشارکت بخش خصوصی تنها یک مدل در همه زمینه‌ها کافی نیست بلکه باید مدل‌های متنوع و متناسب با پروژه را ایجاد کنیم که این کار در حال انجام است. باید این فعالیت‌ها به گونه‌ای باشند که دسترسی مردم را ایجاد کرده و در نقاط مختلف اثربخش باشند. در زمینه مشارکت با بخش خصوصی یک اصل مهم توجه به بحث برد – برد - برد است. یعنی این مشارکت به گونه‌ای باشسد که برای مردم، دولت و سرمایه‌گذار مفید واقع شود.

آقاجانی درباره برخی از زمینه‌ها و فرصت‌های مشارکت بخش خصوصی گفت: برای مثال در حال حاضر 2700 مرکز دیالیز جدید باید جایگزین شده و خدمات آن افزایش یابد تا دسترسی مردم در تمام نقاط کشور به خدمات دیالیز فراهم شود.

معاون درمان وزارت بهداشت در پاسخ به چرایی تاسیس کلینیک‌های دولتی به ویژه در مناطق محروم گفت: این کار دو علت دارد، اول اینکه ما 10 هزار پزشک متخصص و فوق تخصصی تمام وقت داریم که فضایی برای کار می‌خواهند و دوم اینکه در حوزه سرپایی تنها 20 درصد خدمات توسط بخش دولتی انجام می‌شود و عامه مردم نمی‌توانند از این خدمات استفاده کنند بنابراین این کلینیک‌ها به این دو دلیل ایجاد شد.

 

معاون درمان وزارت بهداشت از نیاز کشور به ۲۷۰۰ دستگاه و تخت دیالیز جدید برای جایگزینی طرح ها و دستگاه های موجود در کشور با سرمایه ای بالغ بر500 میلیارد تومان خبر داد.

دکتر محمد آقاجانی در اولین همایش معرفی فرصت های سرمایه گذاری در حوزه سلامت اظهار داشت: براساس آنچه که ما سطح بندی کرده ایم حداقل ۶۶۵ دستگاه تصویربرداری پزشکی با ۱۴۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری نیاز داریم.

وی همچنین از نیاز کشور به ۲۷۰۰ دستگاه و تخت دیالیز جدید برای جایگزینی تخت ها و دستگاه های موجود در کشور خبر داد و گفت: در این حوزه نیز بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذار نیاز داریم.

معاون وزیر بهداشت به وضعیت سرطان و مرگ و میر در کشور اشاره کرد و گفت: سالانه ۵۳ هزار نفر در کشور در اثر ابتلا به سرطان فوت می کنند که این آمار تا سال ۲۰۳۰ به ۱۰۲ هزار نفر در سال می رسند.

آقاجانی با تاکید بر نیاز مبرم به سرمایه گذاری در حوزه تشخیص و درمان سرطان اظهار داشت: نقشه آمایش سرطان در کشور تهیه شده است و برنامه ریزی های ما براساس همین نقشه انجام می شود.

وی در ادامه به وضعیت مراکز تشخیص و درمان سرطان در ایران و ترکیه اشاره کرد و گفت: در حال حاضر در ایران ۴۷ مرکز درمان سرطان داریم که این عدد در ترکیه ۹۰ مرکز است.

معاون وزیر بهداشت همچنین از وجود ۱۸۴ دستگاه رادیوتراپی در ترکیه خبر داد: تعدا دستگاه رادیوتراپی در ایران به عدد ۷۵ می رسد که این نشان می دهد با توجه به آمار جمعیتی مشابه بین دو کشور وضعیت ما در حوزه مراکز تشخیص و درمان سرطان راضی کننده نیست.

آقاجانی در ادامه به طراحی سه تیپ مرکز تشخیص و درمان سرطان در کشور اشاره کرد و گفت: در تیپ یک که شامل ۱۴۷ مرکز می شود خدمات غربال گری و شیمی درمانی به صورت سرپایی ارائه می شود.

وی به تیپ دو مراکز تشخیص و درمان سرطان اشاره کرد و گفت: در این مراکز خدمات تخصصی و همچنین دستگاه رادیوتراپی برای بیماران سرپایی و بستری وجود دارد.

معاون وزیر بهداشت با اعلام اینکه برای تیپ دو ۳۷ مرکز طراحی شده است اظهار داشت: تیپ سه مراکز تشخیص و درمان سرطان شامل ارائه خدمات تخصصی و فوق تخصصی است.

آقاجانی با اعلام اینکه احداث و راه اندازی تیپ یک مراکز تشخیص و درمان سرطان را برعهده وزارت بهداشت دانست و گفت: پیش بینی می کنیم تا یک سال آینده ۱۴۷ مرکز تیپ یک احداث شود.

وی با اعلام اینکه برای تیپ دو نیازمند ۳۷ مرکز تشخیص و درمان سرطان هستیم گفت: برای تیپ سه نیز ۱۳ مرکز در ۱۱ کلانشهر کشور پیش بینی شده است که می بایست ۴۲ دستگاه رادیوتراپی  و ۱۵۶۰ تخت بستری در آنها تهیه شود.

معاون وزیر بهداشت با اعلام اینکه ۴۳۵ هزار متر مربع ساختمان برای احداث مراکز تیپ دو و سه تشخیص و درمان سرطان طراحی شده است گفت: حجم سرمایه گذاری در مراکز تیپ دو و سه، سه هزار میلیارد تومان است.

 --------------------

پایان

منبع : خبرگزاریهای ایسنا و ایرنا + شفا آنلاین + تاریخ : ۱۳۹۴/۱۰/۳۰ تعداد بازدیدکنندگان : 3228

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 1481
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 3551
بازدید امسال : 799034
بازدید کل : 37166107

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش