اقتصاد درمان :
کاهش نقدینگی+ افزایش قیمتها= بیمارستانها در آستانه ورشکستگی
رؤسا و مدیران عامل بیش از 50 بیمارستان خصوصی تهران تأکید کردند که با ادامه وضع اقتصادی موجود و عدم حمایت جدی دولت، در آستانه ورشکستگی و تعطیلی کامل قرار خواهند گرفت.
تورم در حوزه سلامت 2 برابر میزان تورم اعلام شده در جامعه یعنی حدود 50درصد است بنابراین آحاد جامعه پزشکی معتقدند که تعرفههای اعلام شده برای سال 91 با توجه به تغییر قابل ملاحظه قیمتها و افزایش نرخ تورم نسبت به ابتدای سال و همچنین تغییرات شدید در بازار ارز که تهیه تجهیزات و لوازم مصرفی پزشکی را به شدت تحت تاثیر قرار داده، نیاز به کارشناسی و تجدیدنظر برای نیمسال دوم دارد.
با توجه به تورم بالا و تغییرات شدید ارز، اغلب بیمارستانها و مراکز خصوصی و حتی دولتی در بسیاری از حوزههای ارائه خدمت به بیماران دچار مشکلات جدی شدهاند. به عنوان مثال تهیه گاز هلیوم مورد استفاده در بخش ام آر آی (MRI) بسیار مشکل و قیمت آن نسبت به سال گذشته ۱۰برابر شده است. بنابراین اگر یک خدمت تصویربرداری پایه با دستگاه ام آر آی در 6 ماهه نخست 177 هزار تومان تمام میشد، اکنون و در شش ماهه دوم سال با در نظر گرفتن دلار 3400 تومانی، این رقم به حدود 400هزار تومان میرسد.
قیمت یک خدمت پایه سی تی اسکن از 140هزار تومان در ابتدای سال 91 به حدود 270 هزار تومان در شرایط کنونی رسیده است ضمن اینکه تلاطم بازار ارز باعث گرانفروشی و سودجویی برخی شرکتهای وارد کننده تجهیزات و لوازم مصرفی پزشکی شده است.
رشد بیش از 370 درصدی قیمت کیتهای آزمایشگاهی، رشد فزاینده هزینه فیلم رادیولوژی در کنار نایاب شدن آن، رشد 29 درصدی هزینه آب، جهش 65 درصدی قیمت مواد مصرفی، مواد غذایی در شش ماهه اول سال 91 نسبت به سال 90 ، از جمله مهمترین موراد چالش برانگیز حوزه اقتصادی بیمارستانها و مراکز خصوصی درمانی است.
با بدهی 200 میلیاردی شرکتها و بیمههای طرف قرارداد بیمارستانهای خصوصی تهران، در خصوص کاهش نقدینگی بیمارستانهای خصوصی برای تهیه لوازم و مواد مصرفی مورد نیاز تهدید جدی در ارائه خدمات درمانی مطلوب به مردم در راهست.
نباید سرنوشت فعالیت بیمارستانها را به وصول طلب از بیمهها گره زد چرا که به نظر میرسد بیمهها هم پولی برای پرداخت ندارند.
کاهش قدرت اقتصادی مردم و بیماران، خودداری بیمههای تکمیلی از انعقاد قرارداد منصفانه و منطبق با شرایط اقتصادی فعلی با بیمارستانها، بلاتکلیفی ناشی از تغییرات ارزی جهت تهیه مواد مصرفی وارداتی، رشد شدید هزینههای جاری و پرسنلی، عدم حمایت کافی دولت و دستگاههای متولی حوزه سلامت و معضل همیشگی بدهی بیمهها به جامعه پزشکی و.... از جمله مهمترین چالشهای پیش روی بیمارستانها و مراکز خصوصی حوزه سلامت کشور هستند.
رؤسای بیمارستانهای خصوصی تهران : در صورتی که بیمههای تکمیلی نسبت به تمدید قراردادی منصفانه با بیمارستانهای خصوصی نکنند، با تأکید بر ارائه خدمات به همه بیماران، از ارائه خدمات مطابق شرایط و ضوابط بیمههای تکمیلی معذور خواهند بود ...
بیمارستانداری 4221 : تعداد مشاهده۱۳۹۱ چهارشنبه ۳ آبان
اقتصاد درمان :
وعده رایگان شدن خدمات بستری بیمارستانها بدون اعتبار مانده است
هرچند ابتدا اعلام شد تمام خدمات بستری بیمارستان های دولتی رایگان می شود اما پس از مدتی مشخص شد که خدمات رایگان فقط به بیمارانی تعلق می گیرد که از طریق پزشک خانواده به بیمارستان ها معرفی شده باشند.
تحقق این وعده برای مردم ، آرمانی تصور می شد اما به هر حال با این اظهار نظرها این امیدواری در جامعه به وجود آمد که شاید اندکی از بار هزینه های درمانی مردم کاهش یابد چراکه هم اکنون به گفته مسوولان وزارت بهداشت بیش از 54 درصد هزینه های سلامت توسط مردم پرداخت می شود.
این در حالی است که میانگین پرداخت های هزینه های سلامت مردم در دنیا، 18 درصد است.
درحالیکه امیدواری ها به کاهش هزینه های درمانی ادامه داشت ، مرداد ماه امسال اعلام شد که دیگر فاز دوم هدفمندی یارانه ها اجرا نمی شود و با این خبر این نگرانی به وجود آمد که وعده رایگان شدن خدمات بستری بیمارستان ها ، بطورکلی منتفی است.
به هرحال هم اکنون 6/18 درصد هزینه های درمانی را بیمه ها، 3/7 درصد را بیمه های خصوصی و 20 درصد را منابع دولتی می پردازند در حالیکه در دیگر کشورهای جهان دولت ها 34 درصد هزینه های درمانی، بیمه ها 25 درصد و بیمه های خصوصی 19 درصد هزینه های درمانی مردم را می پردازند. ...
بیمارستانداری 4020 : تعداد مشاهده۱۳۹۱ يکشنبه ۲۳ مهر
اقتصاد درمان :
افزایش هزینه آزمایشگاهها، رادیولوژیها و هتلینگ بیمارستانی جدیست
معاون درمان وزارت بهداشت: افزایش هزینه خدمات پزشکی به خصوص برای آزمایشگاهها، رادیولوژیها و هتلینگ بیمارستانی جدی است و در حالی که هزینه برخی اقلام و خدمات در بازار هفتگی و ماهانه افزایش مییابد. وزارت بهداشت پیشنهاد اصلاح و افزایش برخی تعرفههای پزشکی را به دولت ارائه میکند.
درخواست سازمان نظام پزشکی و برخی انجمنهای پزشکی برای افزایش تعرفهها در نیمه دوم سال به وزارت بهداشت رسیده است اما مرجع تصمیمگیری در این زمینه شورای عالی بیمه و بعد هم دولت است.
وی ادامه داد: نظر برخی انجمنهای پزشکی مبنی بر افزایش رسمی تعرفه خدمات درست و مورد قبول است به خصوص جاهایی که با تجهیزات پزشکی سر و کار دارند مثل رادیولوژی و آزمایشگاهها که واقعاً هزینههای آنها طی ماههای گذشته به شدت بالا رفته است و واقعاً افزایش رسمی تعرفه خدمات آنها توجیه منطقی و کارشناسی دارد به طوری که اگر هر چه سریعتر تعرفه آنها افزایش پیدا نکند نمیتوانند در نیمه دوم سال به مردم خدمات رسانی کنند.
معاون درمان وزیر بهداشت گفت: البته در مورد خدماتی مثل ویزیت مطب و k جراحی خیلی به افزایش تعرفه معتقد نیستیم ولی در مورد خدمات هتلینگ بیمارستانی که به تجهیزات پزشکی وابسته است نیز معتقدیم باید تعرفههای خدمات هتلینگ قدری افزایش پیدا کند و افزایش تعرفه خدمات بیمارستانی نیز توجیه کارشناسی دارد. ...
بیمارستانداری 4547 : تعداد مشاهده۱۳۹۱ جمعه ۲۱ مهر
اقتصاد درمان :
وزیر بهداشت: پزشکان زیرمیزی بگیر اخراج میشوند
وزیر بهداشت گفت: راه حل اساسی حذف کامل زیرمیزی پزشکان، اجرای کامل برنامه پزشک خانواده و اختصاص ۶ هزار میلیارد تومان سهم وزارت بهداشت از هدفمندی یارانهها است اما دانشگاههای علوم پزشکی کماکان اگر با موردی از شکایت از زیرمیزی پزشکان برخورد کنند، آنها را اخراج میکنند ...
بیمارستانداری 4260 : تعداد مشاهده۱۳۹۱ يکشنبه ۹ مهر
اقتصاد درمان :
چگونگی ارتباط بیمارستانهای خصوصی با پزشک خانواده؟؟
دبیر جامعه جراحان ایران : هنوز نحوه همکاری بیمارستانهای خصوصی و پرشکان متخصص با پزشک خانواده مشخص نیست.
بیمارستانهای خصوصی دارای پزشکان و سهامداران خاصی هستند، از این رو این امکان وجود ندارد که هر مریضی به آنجا انتقال داده شود مگر اینکه در یک رشته تخصصی خاص پزشکی کمبود پزشک دربیمارستانهای دولتی وجود داشته باشد.
اینکه وزارت بهداشت تصمیم بگیرد بیماران را ازطریق سیستم ارجاع به هر بیمارستانی معرفی کند، اصلا مقدور نیست. ...
بیمارستانداری 4215 : تعداد مشاهده۱۳۹۱ شنبه ۸ مهر
اقتصاد درمان :
دخل و خرج موسسات تشخیصی و پزشکی همخوانی ندارد
وزارت بهداشت و نظام پزشکی در مورد کارشناسی نرخ تعرفه های پزشکی در 95 درصد موارد نظر یکسانی داشتند اما دولت با توجه به محدودیت منابع و پایین بودن سرانه درمان و مشکلات بیمهها عملاً تعرفههای پایینتری را تصویب کرد که نتیجه آن افزایش مشکلات مالی مراکز درمانی و تشخیصی به خصوص مراکز رادیولوژی و آزمایشگاههای تشخیص طبی است.
به عنوان مثال تعرفه خدمات آزمایشگاهی و رادیولوژی در سال 90 بر اساس مصوبه دولت هیچ رشدی نداشت و رشد صفر درصدی داشت و دولت امسال این تعرفه ها را با رشد 20 درصدی نسبت به سال 89 تصویب کرد. در حالی که نظر سازمان نظام پزشکی این بود که حدود 9 درصد رشد برای سال 90 و 18 درصد رشد برای سال 91 در نظر گفته شود یعنی با رشد 27 درصدی نسبت به سال 89 تصویب شود که متأسفانه دولت موافقت نکرد.
اغلب کیتهای تشخیصی آزمایشگاههای تشخیص طبی و مواد مصرفی رادیولوژی ها وارداتی هستند که باید با ارزی که مرتباً شاهد افزایش قیمت آن هستیم وارد شوند. به همین علت مراکز آزمایشگاهی و رادیولوژی به هیچوجه با تعرفههای مصوب دولت نمیتوانند سرپا بایستند و به فعالیتشان ادامه دهند و مجبورند تعرفههای نظام پزشکی را اجرا کنند یا در مواردی مابه التفاوت هزینهها را از مردم بگیرند. ...
بیمارستانداری 4275 : تعداد مشاهده۱۳۹۱ چهارشنبه ۵ مهر
اقتصاد درمان :
تعرفه های پزشکی و فاصله آن با نرخ واقعی
در حالی که افزایش بیست درصدی تعرفه های خدمات پزشکی مورد سووال بیمه شدگان است، ارایه کننده گان این خدمات اما معتقدند که نرخ تعرفه ها به رغم افزایش بیست درصدی باز هم واقعی نیست و بیشتر از رقم موجود است.
کارشناسان اظهار می دارند که از طرفی باید نرخ تعرفه های خدمات پزشکی واقعی شود و از سوی دیگر راهکارهای لازم برای کاهش پرداخت از جیب مردم نیز در نظر گرفته شود تا فشار کمتری به مردم وارد شود.
شاهد این مدعا سخنان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است که تورم در بخش سلامت را بیش از 50 درصد اعلام کرده است. این به این معنا است که اگر تورم را در این بخش 50 درصد در نظر بگیریم پس تعرفه های خدمات پزشکی نیز باید متناسب با این نرخ تورم رشد کند اما با تصویب 20 درصدی این تعرفه ها علنا شاهد این مساله هستیم که رشد آن، 30 درصد کمتر از رشد تورم در نظام سلامت است.
با طرح این موضوع اکنون این سووال پیش می آید که آیا افزایش 20 درصدی تعرفه های خدمات پزشکی در سال جاری نیازهای بخش سلامت را تامین می کند یا خیر؟ ...
بیمارستانداری 4148 : تعداد مشاهده۱۳۹۱ سه شنبه ۲۸ شهريور
اقتصاد درمان :
بازنشستگان از ترس هزینه بیمارستان دردشان را پنهان میکنند
بازنشستگان عضو صندوق بازنشستگی کشوری خواستار ارتقای سطح بیمه تکمیلی درمان شدند.
آنها خواستهاند تا تأمین هزینههای بیمارستانی شامل عمل جراحی مغز و اعصاب، قلب، چشم، پیوند کلیه و مغز استخوان پیوندن کبد و ریه بدون سقف تحت پوشش بیمه تکمیلی درمان قرار گیرد.بازنشستگان صندوق بازنشستگی کشوری همچنین خواستار تأمین هزینه آمبولانس، آزمایش و رادیولوژی، عملهای مجاز سرپایی، خدمات پاراکلینیک و اعمال جراحی عمومی بدون درنظر گرفتن محدودیت از سوی شرکت بیمهکننده شدهاند.
بسیاری از بازنشستهها با وجود اینکه در سلامتیشان مشکلاتی وجود دارد به پزشک مراجعه نمیکنند، آنها با درک این واقعیت که پزشک برایشان رادیولوژی، آزمایش و دیگر تستهای تشخیصی را تجویز میکند بهدلیل ناتوانی در پرداخت هزینه این اعمال از رفتن نزد پزشک خودداری میکنند.
همین حالا من میتوانم بازنشستگانی را به شما نشان بدهم که از ترس هزینههای بیمارستان دردهایشان را پنهان میکنند یا با دردشان مدارا میکنند درحالیکه این حق بازنشسته نیست که بعد از 30سال کار و تلاش برای دولت، سالهای پایان عمرش را اینگونه پشت سر بگذارد.
در حال حاضر هزینه درمان در کشور بیشتر از آنکه از سوی بیمهها تأمین شود از جیب مردم تأمین میشود تا آنجا که خود وزیر بهداشت نیز با تأیید این مشکل اعلام کرده که بیش از 70درصد از هزینههای درمان از جیب مردم تأمین میشود. ...
بیمارستانداری 4081 : تعداد مشاهده۱۳۹۱ پنج شنبه ۱۶ شهريور
اقتصاد درمان :
احتمال ورشکستگی بیمارستانهای دولتی در شهرستانها
رئیس جامعه متخصصان داخلی ایران گفت: تصویب رشد ۲۰ درصدی تعرفههای پزشکی به ورشکستگی بیشتر بیمارستانهای دولتی منجر میشود،زیرا بخش خصوصی به هر صورت با زیرمیزی و رومیزی خودش را جمع و جور میکند و بیماران در بخش دولتی هستند که با افت کیفیت خدمات بیش از همه متضرر میشوند..
خسرونیا اضافه کرد: بیمارستانهای دولتی باید مواد غذایی مثل گوشت، مرغ،نان و مانند اینها را با نرخ تورم بازار خریداری کنند، تجهیزات پزشکی و ملزومات پزشکی به مراتب بیش از تورم بازار افزایش قیمت داشتهاند،حقوق پرسنل هم که بین 15 تا 20 درصد اضافه شده است، افزایش سرسام آور هزینه آب، برق و گاز هم هست با این وضعیت فشار روی بیمارستانها به خصوص بیمارستانهای دولتی و به ویژه در شهرستانها بسیار سنگین خواهد بود و به نظر من ورشکستگی بیمارستانهای دولتی با این تعرفهها بیشتر هم میشود. ...
بیمارستانداری 4187 : تعداد مشاهده۱۳۹۱ پنج شنبه ۲ شهريور
اقتصاد درمان :
در بستریها 95%هزینه بیمارستانی بعهده بیمه
با اجرای کامل برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع از پاییز امسال دیگر بیمهها هزینه مراجعات مردم به پزشکان متخصص و داروها، آزمایشها و تصویربرداری تجویزی را خارج ازنظام ارجاع پرداخت نمیکنند و ۱۰۰درصد هزینه این پزشکان را خود مردم باید بپردازند ................... در صورتی که پزشک متخصص مورد نیز در شهر سکونت بیمار نباشد بر اساس تفاهمنامه بین دانشگاههای علوم پزشکی بیمار به استان همجوار ارجاع میشود و بخشی از هزینه ایاب و ذهاب بیمار البته نه همه آن نیز از سوی سیستم ارجاع پرداخت میشود ....................... در سطح دو که پزشک مخصص است ، 90درصد هزینه را بیمه پرداخت میکند و در صورت بستری نیز 95 درصد هزینه بیمارستانی به عهده بیمه است و بیمار فقط 5 درصد هزینه را پرداخت میکند . . .جهت رویت مابقی این مطلب ٬ میتوانید بر روی کلمهء ادامه متن در کادر زیر کلیک فرمائید : ...
بیمارستانداری 4188 : تعداد مشاهده۱۳۹۱ يکشنبه ۸ مرداد
اقتصاد درمان :
زیرمیزی ازافرادتوانمند و کنترل وزارتخانه؟!
معاون وزیر بهداشت: در شهرهای بزرگ و مناطق برخوردار موضوع دریافت زیرمیزی بیشتر در بیمارستانهای خصوصی مصداق دارد ..................... افرادی که خودشان میخواهند و توان آن را دارند که هزینه بیشتری پرداخت کنند، چه بخواهند خدمات بیشتر و ویژه تری دریافت کنند و چه بیخودی این هزینه را پرداخت کنند، لزومی ندارد مورد حمایت قرار بگیرند ..................... اگر کسی بخواهد به خارج از کشور یا حتی داخل کشور نزد پزشک یا مرکز خاصی برود تا خدمات ویژهای دریافت کند لزومی به کنترل دولت نیست زیرا هر چقدر هم کنترل کنیم باز هم امکان توافق پنهان بین پزشک و بیمار وجود دارد و ممکن است کسی بگوید من میخواهم هزینه آزاد پرداخت کنم ..................... تعرفههای مصوب برای خدمات متعارف و مردم عادی است و مسئله افراد توانمند و ارائه خدمات خاص نیازی به کنترل دولت ندارد . . . جهت رویت متن کامل این خبر ٬ میتوانید بر روی کلمهء ادامه متن در کادر ذیل کلیک فرمائید : ...
بیمارستانداری 4524 : تعداد مشاهده۱۳۹۱ سه شنبه ۳ مرداد
اقتصاد درمان :
۱۱۵۰ میلیارد را خرج کردیم، دولت جایگزین کند
معاون وزیر بهداشت: ۱۱۵۰ میلیارد تومان از اعتبار ۳ هزار میلیارد تومانی که دولت بابت درآمد مازاد نفت در سال گذشته باید به وزارت بهداشت میداد و هنوز پرداخت نکرده را هزینه کردهایم و منتظریم تا دولت این مطالبه را پرداخت کند تا جایگزین کنیم .................. قانون برای هزینه کرد اعتبار 3 میلیارد دلاری وزارت بهداشت از درآمد مازاد نفت مواردی را پیش بینی کرده بود مانند کمک به بهبود درمان بیماران صعب العلاج، ماندگاری پزشکان در مناطق محروم، تمام وقتی پزشکان، هیئت امنایی شدن بیمارستانها، افزایش تعرفه آنها به 3.6Kو ارتقای کیفیت خدمات پزشکی در کشور اما پرداخت دیرهنگام این اعتبارات در آخرین ساعات سال 90 و حجم بالای بدهی و مطالبات مراکز درمانی باعث شد نتوانیم به هیچکدام از این تعهدات که در قانون بودجه سال 90 آمده بود عمل کنیم . . .جهت رویت متن كامل اين مطلب ٬ میتوانید بر روی کلمهء ادامه متن در كادر ذيل کلیک فرمائید : ...
بیمارستانداری 4421 : تعداد مشاهده۱۳۹۱ دوشنبه ۲ مرداد
اقتصاد درمان :
نبض اقتصاد درمان درایران چرا نامطلوب است؟
برنامه وزین نبض از شبکه خبر ٬ شب گذشته در ادامه مباحث جالب خود ٬ با حضور سه تن از کارشناسان حوزه سلامت ٬ مطالب مختلفی را در باره اقتصاد درمان در ایران مطرح نمود ................... از آنجاییکه بعضی از مطالب دیشب قابل توجه بودند ٬ گزیده ای از گفتگوهای کارشناسان مذکور در ذیل ارایه میگردد . . . جهت مطالعه شرح کامل این مطالب ٬ بر روی کلمهء ادامه متن در کادر زیر کلیک فرمایید : ...
بیمارستانداری 4391 : تعداد مشاهده۱۳۹۱ شنبه ۳۱ تير
اقتصاد درمان :
شرح کامل تعرفه های پزشکی سال ۹۱
بیشترین رشد تعرفههای پزشکی امسال مربوط به خدمات هتلینگ یا تخت روز بیمارستانی بود که برای بخش دولتی ۳۵ درصد و بخش خصوصی ۴۰ درصد افزایش نسبت به پارسال تصویب شد .................. ویزیت پزشکان و دندانپزشکان عمومی 44 هزار ریال،، پزشکان و دندانپزشکان متخصص 53 هزار ریال، پزشکان فلوشیب 58 هزار و 400 ریال، پزشکان فوق تخصص و روانپزشکان 64 هزار و 900 ریال و پزشکان فوق تخصص روانپزشک 77 هزار و 400 ریال تعیین شد .......................... ضریب تعرفه داخلی بستری برای خدمات ویزیت، مشاوره و دیالیز 8100 ریال، ضریب تعرفه داخلی سایر خدمات 5800 ریال، ضریب تعرفه بیهوشی 41000 ریال، ضریب تعرفه جراحی 74000 ریال، ضریب تعرفه دانپزشکی 2300 ریال و ضریب تعرفه فیزیوتراپی 2700 ریال است ................... به سرجمع تعرفه های خدمات آزمایشگاهی و پاتولوژی و ژنتیک بخش دولتی برای سال 1391، بیست و یک درصد(21درصد) به تعرفه های مصوب سال 1390 اضافه خواهد شد . . .
جهت رویت متن کامل این خبر ٬ میتوانید بر روی کلمهء ادامه متن در کادر ذیل کلیک فرمائید ...
بیمارستانداری 4263 : تعداد مشاهده۱۳۹۱ سه شنبه ۲۷ تير
اقتصاد درمان :
فاجعه دراعلام افزایش فقرا ازسوی وزیربهداشت
مسعود پزشکیان: اعلام افزایش افرادی که به علت هزینههای درمان به زیر خط فقر میروند (به گفته وزیر بهداشت معادل ۳.۵ میلیون نفردرسال) از سوی وزیر بهداشت فاجعه است و دولت باید در این مورد پاسخ دهد ................... مهمترین مسئله ما در مجلس با دولت این است که چرا قوانین را اجرا نمیکند و به قانون برنامه توسعه و قانون بودجه هیچ اعتنایی ندارد ........................ بودجههای زیادی برای سلامت مردم در مجلس تصویب شده است که دولت به آنها عمل نکرده است و به همین علت شاهد افزایش فشار هزینههای درمانی به مردم هستیم ..................... فشار به مردم به علت هزینههای سرسام آور درمان،یک مسئله واقعی است و دولتی که ادعای عدالت دارد باید پاسخ دهد که چرا هر سال عده زیادی از مردم به خاطر هزینههای تحمل ناپذیر سلامت باید به زیر خط فقر بروند و هر سال نیز این میزان جمعیتی که فقیر میشوند افزایش پیدا میکند ..................... آمارهایی که دولت میدهد، واقعی نیست و ما نمیتوانیم به آمارهایی که دولت ارائه می کند ، اعتماد کنیم ٬ خوب اگر حالا وزیر بهداشت آمده و اعلام کرده که جمعیتی از جامعه که به خاطر هزینههای سلامت به زیر خط فقر میروند افزایش پیدا کرده و مثلاً به بیش از 5درصد رسیده، این فاجعه است ..................... از نظر ما این آمار قطعاً نه تنها کمتر اعلام نشده بلکه به احتمال زیاد آمار واقعی میتواند بیش از این میزان هم باشد . . .جهت رویت مابقی این مطلب ٬ میتوانید بر روی کلمهء ادامه متن در کادر زیر کلیک فرمائید : ...
بیمارستانداری 3953 : تعداد مشاهده۱۳۹۱ يکشنبه ۲۵ تير